Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Oplevelser på Fyn

Hvad er Fyn for dig? Skab dine egne minder på turen

For os er Fyn de gule rapsmarker, H.C. Andersen og smagen af Fyn. Kender du fx de grønne asparges fra Milling ved Faaborg, Rygeosten fra Sinai Mejeri, ved Broby, for slet ikke at tale om brunsvigeren. På Fyn er de lyse sommeraftener, havet, øerne omkring Sydfyn, de mange seværdigheder noget helt specielt.

Seværdigheder og aktiv ferie

På Fyn finder du Nordeuropas bedste cykelregion med de smukkeste cykelstier langs kysten. Vidste du, at Fyn har 1.200 km kystlinje og en øhavsti for dem, der elsker at vandre? Glem heller ikke at besøge Odense, Danmarks 3 største by, Odense byder på masser af inspiration til ferien.

Gratis oplevelser i Odense

Når du besøger Odense, kan man sagtens finde hyggeligt oplevelser, der er gratis og som er hyggelige for både børn og voksne. Vi har samlet et par stykker nedenfor som bestemt er et besøg værd.

I H.C. Andersens Fodspor

Byvandring i H.C. Andersens fodspor

Følg den berømte forfattes fodspor og se de mest interessante steder med tilknytning til Odense. Ruten starter i den gamle bydel tæt på, hvor det nye H.C. Andersens hus ligger ved Sortebrødre Torv. På vandreturen kommer du forbi fattigskolen, Vaskepladsen ved Odense Å, H.C. Andersen Staturen i Eventyrhaven, Tugthuset, hans barndomshjem, Skt, Knuds Kirke, Rådhuset, Gråbrødre Kloster, Odense Slot og Sankt Hans Kirke. En smuk tur rundt i Odense by. Find ruten her 

Skt. Knuds Kirke

Domkirken i Odense er også et besøg værd og det er gratis at komme ind. Kirken er bygget i 1300-tallet og et en gotisk katedral med et højt kirkeskib.
Kirken er åben dagligt fra 10.00 - 16.00 i weekenderne fra 12.00 - 16.00, det er en god ide at undersøge besøgstiderne inden man tager dertil, i tilfælde af 
arrangement i kirken.

Havnebadet i Odense

Er man til en forfriskende oplevelse, så er det muligt at tage en dukkert i Odense Havn. Havnebadet har plads til 300 gæster ad gangen og der er fine omklædningsrum med bruser og toilet. Der er også sauna på stedet. Det er gratis at besøge havnebadet.

Gratis oplevelse med City-bussen

City-bussen kører dagligt rundt i Odense mellem 9 og 17.00 på hverdage. Bussen køre i et ottetal rundt i indre by og du kan hoppe på og stige af som det passer. Du kan nemt genkende busserne, de er pink og knap så store som alm. busser og så er de dekorerede med eventyrfigurer fra H.C. Andersen. Så er fødderne blevet trætte, er det en nem måde at komme gratis rundt på. Det er gratis at køre med City-bussen.

Få rabat på oplevelser med dit Ældre Sagen medlemskort

Har du bil med på ferien har vi også nogle gode tilbud til dig, seværdigheder du kan besøge på Fyn med rabat på entrebilletten og nederst på siden finder du alle seværdigheder, spise- og overnatningsmuligheder, hvor du som medlem af Ældre Sagen får rabat.

Besøg Egeskov med Ældre Sagen rabat

Besøg Danmarks smukkest have

På Egeskov bliver du helt væk i oplevelserne i Danmarks smukkeste have med fantastiske labyrinter, det smukke haverum og legeskoven med udfordringer for alle aldre. Du har også mulighed for at opleve museet med dets udstillinger i særklasse.

Køb indgangsbillet til Egeskov

Den romantiske have ved Sanderumgård

Sanderumgård er en gammel hovedgård fra omkring 1400-tallet. Gården ligger i Davinde Sogn, i Odense Kommune. Oplev en tur i den smukke have det bliver ikke mere romantisk. Medbring gerne jeres egen madkurv, nyd den under de høje træer med fuglekvidder i baggrunden og udsigt over de smukke kanaler og søer.

Køb indgangsbillet til Sanderumgaard

Kom tæt på marsvin og sæler

Fjord & Bælt er et unikt forsknings- og formidlingscenter, der arbejder med havets dyr. Her kan du, som et af de eneste steder i verden, komme helt tæt på marsvin og sæler, og se dem i deres naturlige element.

Køb indgangsbillet til Fjord og Bælt

Fortidens konger og livet i vikingernes verden

Tag børnebørnene med på Vikingemuseet Ladby. Her bringes vikingernes historie til live ved at genskabe vikingernes landskab, deres skibe og bygninger. Vikingemuseet Ladbys hovedattraktion er skibsgraven, hvor en vikingekonge omkring 925 blev gravlagt med sit prægtige udstyr – våben, smykker m.m.

Køb indgangsbillet til Vikingemuseet Ladby

Besøg Forsorgsmuseet i Svendborg - Fattiggården var aktiv fra 1872-1974

De autentiske rammer i Nordens bedst bevarede fattiggård kryber ind under huden på besøgende i alle aldre. I de unikke bygninger kan du opleve en vigtig del af historien om Danmarks forsorg. Her er dørene åbnet til en ellers lukket verden. Her formidles historier om de mange mennesker, som levede eller lever på samfundets skyggeside: De fattige, de syge, de hjemløse, de "utilpassede" og de forældreløse.

Køb indgangsbillet til Forsorgsmuseet

Spisesteder på Fyn

Som medlem af Ældre Sagen får du naturligvis også gode tilbud på spisesteder på Fyn. Via linket nedenfor, er det er nemt at finde et spisested, hvor du får 25% rabat på maden på udvalgte dage. 

Kend reglerne for Spis ude

  • Oplys, at du er medlem af Ældre Sagen når du kommer. Rabatten kan ikke udbetales eller fratrækkes efterfølgende.
  • Ved personligt medlemskab gælder tilbuddet for kortholder og 3 gæster. Ved familiemedlemskab kan de 2 kortholdere tage 6 gæster med.
  • Kortholdere skal deltage i middagen.
  • Rabatten gælder ikke ved selskaber over 8 personer, heller ikke selvom flere medlemskort fremvises.
  • Rabatten gælder ikke på drikkevarer eller Take-Away.

Find restauranter på Fyn her

 

Sidst opdateret 05.04.2024