Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Befolkningsundersøgelse af Coronasituationen

Corona har påvirket vores livskvalitet voldsomt

Et års nedlukning har sat sine spor: Mere end hver 8. dansker oplever, at deres sociale liv er påvirket negativt pga. Coronasituationen, viser Ældre Sagens befolkningsundersøgelse om COVID-19.

Resultaterne viser, at vores trivsel bliver meget påvirket af nedlukningen. Fra december til marts 2021 ser vi en betydelig forværring af danskernes trivsel og velbefindende.

Befolkningens trivsel og mentale sundhed skal tages meget alvorligt og bør være en del af overvejelser omkring nedlukning, restriktioner mv. ligesom sundhedsmæssige og økonomiske hensyn.

Mistrivslen og manglende sociale kontakter kender ingen alder: Den negative påvirkning slår igennem på tværs af aldersforskelle, viser undersøgelsen.

Længerevarende ensomhed er forbundet med meget alvorlige helbredskonsekvenser som hjertekarsygdom, stofskiftelidelser, øget risiko for demens, depression, søvnbesvær og tidlig død.

Coronaisolationen har ligeledes påvirket vores aktivitetsniveau, viser undersøgelsen. Inaktivitet under en længere periode kan have alvorlige konsekvenser, især for svækkede ældre, der har været nødt til at isolere sig i eget hjem. Jo ældre du er, jo sværere er det at genvinde fysiske evner. Alt fra at rejse sig fra en stol, binde sine sko, selv tage tøj på eller kunne gå i bad selv. Derfor skal vi nok regne med, at der i kølvandet på pandemien kommer et større behov hos ældre i eget hjem for at få hjælp udefra.

Ældre Sagen kæmper for et bedre samfund på en lang række områder

Se alle mærkesager

Sidst opdateret 25.03.2022