Ældre Sagen seniorkonference arbejdsmarked 2017

Arbejdsliv

Et godt og langt arbejdsliv

Helbred kan stoppe arbejdslivet

En række udfordringer gør, at man ikke altid kan fortsætte med at arbejde, så længe man ønsker.

Mange seniorer har lysten til at fortsætte på arbejdsmarkedet så længe som muligt, men der er stadig en række udfordringer på arbejdsmarkedet, som gør, at det ikke altid er muligt.

I Ældre Sagens Fremtidsstudie 2015 er de 50-89-årige, som har forladt arbejdsmarkedet, blevet spurgt om, hvilke forhold der havde størst indflydelse på, at de holdt op med at arbejde.

37 pct. af alle adspurgte, stoppede med at arbejde, fordi de havde lyst, mens 32 pct. stoppede på grund af helbredet.

Over halvdelen af de personer, der gerne ville have fortsat på arbejdsmarkedet længere, er stoppet på grund af helbredet, mens det kun er 32 pct. af samtlige af de adspurgte.

Fire årsager til at stoppe

Analysefirmaet Antropologerne har undersøgt, hvad der får os til at stoppe med at arbejde, når vi nærmer os pensionsalderen.

Undersøgelsen viser, at det at stoppe med at arbejde ofte ikke er et frit valg for den enkelte, og derfor kan det være med blandede følelser, at man forlader arbejdsmarkedet. Undersøgelsen fra Antropologerne viser, at de fire hyppigste årsager til at forlade arbejdsmarkedet er

  • At man er klar til at gå hjem
  • At noget ændrer sig i privatlivet
  • At krop eller psyke siger stop
  • At arbejdspladsen siger stop

Læs antropologundersøgelsen: Seniorpolitik på arbejdsmarkedet

Et godt og langt arbejdsliv

Ældre Sagen arbejder for, at alle kan have et godt og langt arbejdsliv på et arbejdsmarked, hvor man kan blive så længe, man kan og vil, og hvor man kan trække sig tilbage med værdighed.

Se mærkesagen

Sidst opdateret 19.07.2018