Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Borgere og patienter i ernæringsrisiko

Høringssvar vedr. vejledningen "Underernæring: Opsporing, behanding og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko

Ældre Sagen finder det positivt, at vejledningen er opdateret og har øget fokus på måltidssituationen og overgange mellem sektorer. Det er positivt, at vejledningen er målrettet såvel kommune, sygehus som almen praksis, da det understøtter en sammenhængende tværsektoriel og tværfaglig ernæringsindsats for den enkelte borger og patient.

Det er ligeledes positivt, at vejledningen præciserer, at almen praksis bør inddrages i forløbet, når patienten udskrives fra sygehus med en ernæringsplan.

Ældre Sagen finder det dog beklageligt, at det i vedledningen ikke præciseres, at de mange gode anbefalinger bør eller skal implementeres, fremfor at man kan implementere anbefalingerne, som det er nævnt flere steder i vejledningen.

Ligeledes vil Ældre Sagen anbefale, at der i vejledningen kommer et yderligere fokus på bivirkninger af medicin, som er en af de hyppigste risikofaktorer for underernæring. Derudover bør det være en målsætning og opfordring at monitorere området.

Ældre patienter i sundhedsvæsenet

ÆLDRE SAGEN ARBEJDER FOR, AT DU OPLEVER EN SIKKER OG VÆRDIG BEHANDLING, NÅR DU BLIVER INDLAGT.
Læs mere om mærkesagen sundhedsvæsen

Sidst opdateret 25.03.2022