Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Folkepensionisters økonomi og konsekvenser af de seneste års prisstigninger

HBS Economics har udarbejdet en rapport for Ældre Sagen på grundlag af data fra Danmarks Statistiks Forbrugsundersøgelse 2015-2020

Med rapporten kan vi for første gang belyse forbrug blandt forskellige grupper af folkepensionister, og hvordan deres økonomi er blevet ramt af de seneste års prisstigninger sammenlignet med lønmodtagerne. Rapporten viser bl.a.:

  • Folkepensionister har i gennemsnit et lavere samlet forbrug i kroner og øre end lønmodtagere og bruger i gennemsnit en større del af deres indkomst på faste udgifter og husholdning.
  • Folkepensionister har under inflationen oplevet større nedgang i realindkomst end lønmodtagere (realindkomst er udtryk for, hvor meget man kan købe for sin indkomst).
  • De folkepensionister med lav indkomst, der ligger lige over grænsen for at kunne få ældrecheck, har haft den største nedgang i realindkomst under inflationen.

Alle pensionister skal have en tryg økonomi

Ældre Sagen arbejder for et pensionssystem, der sikrer en tryg økonomi for alle pensionister i Danmark. Derudover skal den enkelte pensionist have mulighed for at tilpasse økonomien efter egne muligheder, ønsker og behov.
Læs mere om mærkesagen pension

Sidst opdateret 08.04.2024