Medicin

Bliv klog på medicin, regler og tilskud

Regler for kørsel og trafikfarlig medicin

Nogle slags medicin kræver, at du tager visse forholdsregler, inden du sætter dig bag rattet. Her guider vi dig til at fortsætte den sikre stil i trafikken.

 

Du skal altid tjekke medicinpakken, hvis du tager medicin og kører bil. Hvis der er en rød advarselstrekant på pakken, betyder det, at medicinen kan påvirke dig, så det bliver farligt at køre bil. De typer medicin kalder man for trafikfarlige præparater, fordi de hæmmer dine køreevner på en måde, der minder om spirituskørsel.

Der er også medicin, som godt kan påvirke din evne til at køre bil, selv om pakken ikke er mærket med den røde advarselstrekant. 

Lægemiddelstyrelsens råd til dig, der tager medicin og kører bil:

  • Spørg din læge eller dit apotek, om medicinen kan påvirke din bilkørsel.
  • Hvis medicinpakken er mærket med den røde advarselstrekant, så vær på vagt og hold øje med, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører bil igen.
  • Hvis du får ny medicin med den røde advarselstrekant på pakken, skal du ikke sætte dig bag rettet, før du ved, hvordan din krop reagerer på medicinen. Det samme gælder, hvis du ændrer i din nuværende dosis af medicin.
  • Læs indlægssedlen og følg anbefalingerne. På indlægssedlen kan du læse om bivirkninger og om, hvordan medicinen virker sammen med anden medicin og med alkohol.
  • Spørg din læge, om det er bedst, du lader bilen stå, hvis du begynder på en behandling med medicin mod psykiske lidelser, diabetes eller forhøjet blodtryk. Det samme gælder, hvis du ændrer i dosis i en behandling af den type. 
  • Bland aldrig alkohol med trafikfarlig medicin. Bare et enkelt glas øl eller vin kan sløve dig og gøre, at du ikke kan reagere hurtigt nok i trafikken. Læs mere om alkohol og medicin på www.medicin.dk
  • Husk at medicin uden den røde advarselstrekant på pakken kan have indflydelse på, hvordan du færdes i trafikken. Se altid, hvordan ny medicin påvirker dig, inden du bevæger dig ud i trafikken.

Se listen over trafikfarlig medicin på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside

Bliv klogere på informationerne på en pilleæske på www.medicin.dk

Sidst opdateret 06.08.2021