Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ans Rejser - Nyhed Smagen af Østjylland

Nyhed - tag med Ans Rejser på en 5 dages kulinarisk smagsrejse i Østjylland. I besøger blandt andet Det Grønne Museum, AroS, Møllers Mølleri og kommer på sejltur med Hjejlen.

Samarbejdspartner

Ans Rejser

Rabat

Spar 500 kr. Rabatten er fratrukket medlemsprisen.


Medlemspris

4.495 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Normalpris 4.995 kr.
 

Enkeltværelsestillæg

595 kr. pr. værelse. Normalpris 795 kr.

Tilkøbsmuligheder

Fast plads i bussen 95 kr.


Ankomst

Den 13. maj til 17. maj
Den 3. til 7. juni
Den 26. august til 30. august
Den 2. – 6. september

Ankomst på Dolphin Hotel Herning Fra kl. 15.00 i egen bil. Ankommer du med offentlig transport til Herning station, kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15., 16. og 17.00.

Rejsen inkluderer

Rejsen inkluderer:

 • Busudflugt i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 4 x morgenmad
 • 4 x aftensmad
 • Entré og rundvisning på ARoS
 • Frokost, rundvisning og smagsprøver hos Fru Møllers Mølleri
 • Sejltur med Hjejlen til Himmelbjerget
 • Frokost på Restaurant Ny Hattenæs
 • Entré og rundvisning Det Grønne Museum
 • Frokost i Den Gamle Stald
 • Rundvisning og smagsprøver Andersen Winery
 • Ginsmagning
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
 • Dansk rejseleder 

Find vej

Dolphin Hotel Herning

Engdahlsvej 16

7400 Herning

Smagen af Østjylland

Årets danske nyhed er Smagen af Østjylland, der er fjerde rejse i rækken af Ans Rejsers smagsunivers. I skal endnu engang ud at besøge ildsjæle og deres skønne steder. I skal smage deres råvarer og høre deres historier.

Udover at I skal smage på helt fantastiske produkter, besøger I også historiske steder og møder lokale guider.

Programmet dag for dag:

Dag 1 – Ankomst

Fra kl. 15.00 kan I i ro og mag ankomme til Dolphin Hotel Herning, hvor I trygt og sikkert kan parkere bilen. Parkeringsområdet er videoovervåget 24-timer. Ankommer I med offentlig transport til Herning station, kan I blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15, 16 og 17.00. Alle 4 middage på hotellet serveres kl. 19.00.

Dag 2 – Det Grønne Museum, Andersen Winery og Ginsmagning

I dag skal I til Djursland og Mols, hvor det første stop er Det Grønne Museum lige uden for Auning. Museet giver et indblik i historien om at bo på landet og med en række permanente udstillinger samt et par skiftende udstillinger, som f.eks. STORT – Mennesket og Skoven, der handler om skovens vigtighed i Danmark og menneskets brug af den.

På museet skal I have en guidet rundvisning inden I skal spise frokost på restaurant Den Gamle Stald, der er beliggende på Det Grønne Museum. Til frokosten, skal I have en servering, der hedder ”Spis dig igennem historien”, en historie-inspireret anretning sammensat af restauranten og museet.

Efter frokosten skal I videre til vores næste destination, Andersen Winery i Mols Bjerge, der fremstiller mousserende vine. Her skal I på en rundvisning og høre om ildsjælene bag samt om deres vine og selvfølgelig have en smagsprøve. Om aftenen efter middagen, skal I have besøg af Eugen fra Danmarks mindste destilleri "Branderiet" til en ginsmagning. Han bruger hedens ingredienser, og fortæller historien om Gin.

Dag 3 – Hjejlen, Himmelbjerget og Ny Hattenæs

Efter Dolphins flotte morgenmadsbuffet, skal I med bussen med kurs mod Silkeborg. Her skal I opleve et par af Silkeborgområdets vartegn Himmelbjerget og Hjejlen. I skal på en sejltur på Silkeborgsøerne med Hjejlen, der er verdens ældste aktive kulfyrede hjuldamper helt tilbage fra 1861. I sejler med damperen til Himmelbjerget. Her skal I gå turen op til Himmelbjergstårnet, der står på toppen af ”bjerget”. Himmelbjergstårnet står til minde om Frederik VII og Grundloven af 1849, og er én af de mange mindesmærker på Himmelbjerget.

Efter besøget på Himmelbjerget skal I ud at sejle igen. Denne gang går turen til nyrenoverede Ny Hattenæs, hvor I skal have frokost ved Ny Hattenæs. Frokosten skal I have på Hotel og Restaurant Ny Hattenæs, beliggende i smukke omgivelser og som er mere end 125 år gammelt.  Efter frokosten går turen hjem mod Dolphin.

Dag 4 – AroS og Fru Møllers Mølleri

Efter morgenmaden skal I østpå til Aarhus, hvor vores første stop er ARoS Aarhus Kunstmuseum, der er af de største og mest besøgte kunstmuseer i Skandinavien. ARoS er især berømt for kunstværkerne ”Your Rainbow Panorama” og ”Boy”. På Museet skal I have en guidet rundtur. Efter museumsbesøget skal I videre til Odder, hvor I skal besøge Fru Møllers Mølleri. Bag navnet gemmer sig parret Bodil og Kim Møller, der på deres gård har en gårdbutik, en slagter, et ismejeri, en restaurant og et gartneri, samtidig med driften af landbrug.

På gården skal I møde de spændende mennesker og smage nogle af deres produkter. Her skal I nyde jeres frokost. I slutter med et besøg i gårdbutikken inden turen går hjem til Dolphin. Om aftenen er der musikalsk underholdning på hotellet efter middagen.

Dag 5 – Afrejse

Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet, er det tak for denne gang og på gensyn. Udtjekning kl. 8.00 - 9.30.
Skal I køres til Herning station, aftaler I blot dette i hotellets reception i løbet af opholdet, der køres mellem 8.00-10.00.

Sådan får du tilbuddet

Du skal være medlem af Ældre Sagen for at benytte dig af tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
 • Anvend rabatkoden østjylland2024 ved bestilling på telefon
 • Book online på www.ansrejser.dk
 • Oplys dit  medlemskab af Ældre Sagen samt medlemsnummer ved booking online

Kontaktoplysninger

Telefon: 70 26 00 49
E-mail: rejs@ansrejser.dk

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud