Besøg Arbejdermuseet

Tilbud

Få en gratis kop kaffe med Rich's i kaffebaren fra 1950'erne.

Bemærk

Vis dit gyldige medlemskort ved indgangen.

Samarbejdspartner

Arbejdermuseet

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

 

Info om partner

Arbejdermuseet
Rømersgade 22, 1362 København K
Tlf.: 33 93 25 75
Web: Gå til hjemmesiden

Åbningstider

Alle ugens dage klokken 10.00-16.00.
Onsdag: 10.00-19.00. 

Lukkedage:
1.  januar.
24 - 26. december.
31.december.

Rabat på museum - besøg Arbejdermuseet. De har til huse i den fredede Arbejdernes Forenings- og Forsamlingsbygning fra 1879. Det enestående hus er den første bygning opført af den danske arbejderbevægelse og af en arbejderbevægelse i Nordeuropa.

Om Arbejdermuseet

Oplev dagligdagen i 1950erne – og smag kiksekage og kaffe med Rich's! Besøg familien Sørensen, der flyttede til København i 1885.
Dyk ned i industriarbejdets historie og kom tæt på arbejderbørns hverdag i "Børnenes Arbejdermuseum." 

Spis frokost i Café & Ølhalle "1892" - Københavns eneste fredede kælderbeværtning. 
Arbejdermuseet ligger i Arbejdernes Forenings- og Forsamlingsbygning opført 1879. Bygningen bl.a. rummer den smukke festsal og tidligere statsminister Thorvald Staunings kontor.  

Nørrebros folklore som inspiration

Født i København i 1896 som søn af en skræddermester og en syerske, lå en kunstnerisk løbebane ikke lige for hos familien Christensen. Sønnen John blev uddannet frisør, og i 1922 erhvervede han sig en frisørsalon på Kapelvej 7, der skulle vise sig at blive omdrejningspunktet for hele John Christensens kunstneriske liv.

Her ernærede han sig som barber og havde frit udsyn til Nørrebros folklore, som han brugte som inspiration til sine motiver. Hans evne til at forene indtrykkene af det mangfoldige hverdagsliv i kvarteret omkring Assistens Kirkegård med fantasi og fabuleren, gjorde ham til et prisme for mange af de bestræbelser, der prægede mellemkrigstidens kunst og tidens debat om det sociale, det folkelige og det demokratiske.