Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Museum - Carmen Curlers på Kalundborg Museum

Kalundborg Museum er et godt udgangspunkt for en gåtur i Højbyen – landets bedst bevarede bymiljø fra middelalderen, som tæller både Vestborgen og Vor Frue Kirke. Oplev den nye udstilling Carmen Curlers. Som medlem af Ældre Sagen får du 10% rabat på entréen

Samarbejdspartner

Museum Vestsjælland

Rabat

Få 10% rabat på entréen.

Rabatten gælder for kortholder, ved familiemedlemskab gælder rabatten for begge navne på kortet.

Medlemspriser

Medlemspris voksne: 67,50 kr. Normalpris 75 kr.

Medlemspris pensionist: 58,50 kr. Normalpris 65 kr.

Børn og unge under 18 år har gratis adgang til museet.

Inkluderet i prisen

Når entreen er betalt, kan I frit besøge de bygninger, hvor museet har udstillinger. Entreen gælder også museets smukke have, hvor I bl.a. kan nyde et flere hundrede år gammelt morbærtræ, udsigt over Kalundborg Havn og den kulturbotaniske have.

Find vej

Besøg Kalundborg Museum

Kalundborg Museum har særligt fokus på middelalderen i Kalundborg. Selve museet ligger i Lindegården, som er en attraktion i sig selv – den tidligere adelsgård er nemlig blandt Danmarks bedst bevarede bygårde fra renæssancen og nyere tid. Lindegården er bygget på resterne af Kong Valdemar Atterdags bymur fra middelalderen. 

Museet huser indtil 2025 den store særudstilling ”carmen curlers – iscenesat”. Her fortælles om iværksætter Arne Bybjerg og det store industrieventyr, der ændrede livet for mange kvinder i hele Vestsjælland. Museet er et godt udgangspunkt for en gåtur i Højbyen – landets bedst bevarede bymiljø fra middelalderen, som tæller både Vestborgen og Vor Frue Kirke, der med sine fem tårne er Skandinaviens mest unikke bidrag til europæisk kirkearkitektur.

Det kan I opleve

På Kalundborg Museum kan I blandt andet se, hvordan Kalundborg så ud i middelalderen i modelbyen, få et indtryk af Højbyen og gå en runde i Danmarks eneste kulturbotaniske have med lægeurter, der udelukkende er indsamlet i byen og har overlevet her siden middelalderen. I haven står Danmarks næstældste morbærtræ fra ca. 1750 og ligner en kæmpe bonsai.

Se udstillinger om korstog, bombeflyet Mad Money II og Korsriddertapetet – vævet af lokale vævere. I oldtidsudstillingen vises genstande fra stenalderen og vikingetidens stormandssæde ved Tissø.

Særudstillinger i 2022 er ”carmen curlers – iscenesat”. I 1964 åbnede Arne Bybjerg sin nu ikoniske carmen curlers-fabrik på Hareskovvej i Kalundborg. Tiden var klar til carmen curlers og derfor vil du som besøgende heller ikke være i tvivl om, at du i udstillingen er taget tilbage til 1960’erne og 70’erne. Museet har en velassorteret museumsbutik med lækkert håndværk, gaveartikler og brugskunst. Her sælges der også drikkevarer. Parkering er gratis, og I er velkomne til at spise medbragt mad ved bordene i museumshaven eller på gårdspladsen.

Download Museumsguiden (pdf), og gå selv på opdagelse i udstillingerne og oplev middelalderbyen Kalundborg. Klik og læs mere om de faste udstillinger, særudstillinger og arrangementer med byvandringer, omvisninger og meget andet på hjemmesiden.

Download Museumsguiden (pdf), og gå selv på opdagelse i udstillingerne og oplev middelalderbyen Kalundborg.


Klik og læs

mere om de faste udstillinger, særudstillinger og arrangementer med byvandringer, omvisninger og meget andet på hjemmesiden.

Sådan får du tilbuddet

Du skal være medlem af Ældre Sagen for at benytte dig af tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
  • Billetter til museet købes på stedet
  • Vis dit gyldige Ældre Sagen medlemskort for at opnå rabatten
  • Kalundborg Museum er en del af Museum Vestsjælland. Som medlem af Ældre Sagen, kan du besøge alle museer under Museum Vestsjælland med rabat

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud