Ferie alene - i fællesskab til Nordtyskland

Medlemspris

4.999 kr. pr. person i enkeltværelse. Normalpris 5.499 kr.

Opsamling Sjælland

Hillerød, Holte, Lyngby, København (DGI-Byen), Glostrup, Høje Taastrup, Roskilde, Ringsted og Slagelse.

Afrejse

Den 2. maj. Hjemkomst: 6. maj 2022.

Opsamling Fyn

Nyborg, Odense og Middelfart.

Opsamling Jylland

Aalborg, Haverslev, Randers, Aarhus, Skanderborg, Horsens (Lund), Vejle, Fredericia og Kolding.

Samarbejdspartner

Egon's Rejsebureau
Ferie i udlandet

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

Egon's Rejsebureau
Tlf.: 70 20 18 47
E-mail: rejser@egons.dk

Bestil rejsen

Bestil din rejse på tlf.  70 20 18 47

Hav venligst dit medlemsnummer klar ved bestilling.

Daglig åbningstid
Mandag-fredag 09.30 - 16.30.

Bestil rejsen online klik her

Rabatkode

Ved booking benyt kode: ÆS-ALENE
Prisen inkluderer 
 • Busturen i 4-★★★★ turistbus
 • 4 x overnatninger i enkeltværelse
 • 4 x aftensmad
 • 4 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 1 x brunch
 • Entré: Genforenings- og Grænsemuseet
 • Sejltur på Slien (inkl. brunch)
 • Kanalrundfart i Friedrichstadt
 • Entré og rundvisning: Danevirke Museum
 • Entré og rundvisning: Gottorp Slot
 • Dansk rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Ferie alene - i fællesskab til Nordtyskland

Ta’ med på denne unikke busrejse, hvor du sammen med andre, der også rejser alene, kan opleve det historiske Schleswig- Holstein, samt der også er fokus på genforeningen.
 
Ophold på det hyggelige Hotel Hohenzollern i den nordlige del af byen Schleswig, hvor man bliver indkvarteret i sit eget enkeltværelse – helt uden tillæg.
 
På rejsen oplever man kulturelle og historiske steder i Nordtyskland, ligesom der er besøg i den hyggelige by Friedrichstadt.

1. dag: Den Gamle Grænse – Genforenings og Grænsemuseet

Opsamling på Sjælland og Fyn samt i Jylland. Når alle er samlet i hovedbussen, sættes der kurs mod Den Gamle Grænsekro hvor der nydes en god frokost. Det var på dette sted Christian 10. den 10. juli 1920 efter Genforeningen krydsede grænsen første gang på den hvide hest og samlede en lille pige op til sig på hesten. Begivenheden havde kolossal symbolsk betydning for de dansksindede sønderjyder, der begejstret tog imod kongen.

Efter frokosten besøger vi Genforenings og Grænsemuseet. På museet forsøges det at anskueliggøre hvad der skete omkring Genforeningen. Hvad Genforeningen er for en ”størrelse” – samt formidle, hvad denne betød for de mennesker, som i 1920 formåede at stemme den nordlige del af Slesvig ”hjem” til Danmark. Museet har mange ting at vise frem – og området omkring museet er et virkelig historisk smørhul for den, som har sans for historiens vingesus. Derefter krydser I grænsen til Tyskland, og først på aftenen er I fremme i Schleswig. Indkvartering i enkeltværelser, alle med bad/toilet. Derefter nydes aftensmaden.

2. dag: Sejltur på Slien – Oplevelser i Schleswig

Morgenmad på hotellet. Dagen byder på en smuk sejltur på Slien, hvor bussen bringer os til byen Kappln - hvorfra I bliver sejlet til Schleswig. Om bord nydes en lækker brunchbuffet, mens I sejler forbi idylliske landskaber. Sejlturen tager ca. 2½ time. Slien er en indfjod, på mere end 40 km - hvor I sejler på den smukke strækning, og passere byer som Arnis og Missunde.

Om eftermiddagen skal I opleve Schleswig, her ser I det tidligere fiskerleje Holm. Der er også mulighed for at se den store domkirke samt på egen hånd at udforske byen. Efter endnu en dag med mange oplevelsers er I tilbage på hotellet, hvor aftensmaden nydes.

3. dag: Nordfriesland og Friedrichstadt

Morgenmad på hotellet. Først til det imponerende Eider Sperrwerk, som er en stor sluse, ved Eiderens udmunding. Derefter besøger I den idylliske lille kanalby Friedrichstadt. Byen kaldes også ”Lille Amsterdam” på grund af det hollandske særpræg med alle kanalerne og gavlhuse i renæssancestil, det er nogle af byens seværdigheder.

Fælles frokost, hvorefter I først skal på en guidet kanalrundfart og efterfølgende på en lille byvandring. Friedrichstadt er en historisk perle midt i det flade marskland. En spændende lille by, der med sit enestående opland er et besøg værd og vil overraske alle. Tilbage til hotellet, hvor aftensmaden nydes.

4. dag: Danevirke Museum – Gottorp Slot

Morgenmad på hotellet. Først til Danevirke museet, for en guidet rundvisning. I gamle dage sikrede Danevirke det danske kongeriges sydlige grænse. De første forsvarsvolde blev bygget omkring år 650. Frem til ca. 1200 blev der bygget i alt 30 km voldanlæg. I dag er Danevirke og omgivelserne fredet både som naturområde og som historisk mindesmærke. Danevirke Museum lige udenfor Schleswig er det danske mindretals museum ved og om Danevirke.

Fælles frokost i Restaurant Wikingturm, med smuk udsigt over Schleswig og omegn. Om eftermiddagen besøges Gottorp Slot, på en guidet rundvisning. Gottorp slot, et gammelt residensslot for de daværende hertuger af Schleswig – Holstein. Slottet var dansk kaserne i perioden 1852-1864 og derefter tysk garnison.

Efter 2. Verdenskrig anvendtes slottet til husning af flygtninge og fra 1947 til arkivformål og hovedsæde for de slesvig-holstenske landsmuseer. De historiske samlinger er koncentreret i den smukke hovedbygning, og en overdådig malerisamling befinder sig i avlsbygningerne. Slottet rummer i dag de mest indholdsrige samlinger af kunst og kultur nord for Hamborg.

5. dag: Anis – Hjemrejse

Morgenmad og afrejse fra hotellet. Først besøger I byen Arnis - også kaldet “Sliens Perle”, der er Tysklands mindste købstad med ca. 300 indbyggere. Arnis er en rigtig charmerende lille by, der føles utrolig stille, når man går ned ad byens hovedgade, som de kalder “Unter den Linden”.

Derefter går turen igen mod den dansk/tyske grænse, hvor der holdes en indkøbspause. Fælles afslutningsfrokost inden I fortsætter til jeres hjembyer. Egons Rejsebureau forventer, at I vil være hjemme i løbet af aftenen – efter 5 dejlige dage i Nordtyskland.