Jordans historiske vingesus

Medlemspris

11.998 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

Enkeltværelsestillæg

2.000 kr. pr. person. 33% rabat til Ældre Sagens medlemmer er fratrukket.  

Afrejse

Fra København den 8. marts 2020 
8 dage/7 nætter. 

Samarbejdspartner

Bravo Tours

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

 

Bestil rejsen

Info om partner

Bravo Tours
Tlf.: 70 10 10 77

Bestil rejsen

Ring på 70 10 10 77 eller ved tilmelding online.

Klik her og bestil rejsen

Personlig henvendelse

Herning
Bethaniagade 40, 7400 Herning
Åbningstider:
Mandag – fredag 9-17
Lørdag 10-13
Søndag 10-14

København
Arne Jacobsens Allé 7, 2300 København S.
Åbningstider:
Mandag – fredag 9-17
Lørdag efter aftale
Søndag efter aftale

Rejs med Bravo Tours til Jordan, hvor du kommer helt tæt på Petra, De Døde Hav og Wadi Rum-ørkenen. Der er afrejse fra København.

Jordans historiske vingesus - Tæt på Petra, Det Døde Hav og Wadi Rum-ørkenen

Nogle rejser er mere magiske end andre – en rundrejse i Jordan er én af de rejser. Det er en rundrejse fyldt med oplevelser, du med garanti aldrig glemmer. En af de uforglemmelige oplevelser møder os ved skatkammeret i Petra, når I efter en gåtur gennem smalle stier, bliver mødt af et af de smukkeste syn i verden!
Jordan er mangfoldighedens land – og på vores rejse ser I både landskaber fra Indiana Jones bjerget, hvor Moses efter sigende ligger begravet, og vi bliver vægtløse i Det Døde Hav. Glæd dig også til en af de flotteste ørkener, når vi tager på jeepsafari og ser solen gå ned, mens I går til ro i vores beduin camp – det er som 1001-nats drøm.

På hele rundrejsen tjekker vi løbende ind på femstjernede hoteller. Det fuldender dagens oplevelser, når vi sammen spiser middag i de fantastiske omgivelser.

Dag 1 Afsted på eventyr 

Fulde af forventninger og eventlyst sætter I kursen direkte mod Jordan. I lander i lufthavnen i Amman, hvor I møder vores dansktalende rejseleder, der kører os direkte til vores hotel, der ligger i Jordans hovedstad, Amman. Når I er fremme, går I til i ro, for i morgen starter alle rundrejsens spændende oplevelser.

Dag 2 Ruinbyen i Jerash og Umm Qais

Efter en dejlig morgenmad begynder I jeres rejse rundt i Jordan. I sætter kursen mod Jerash, der i dag anses for at være den bedst bevarede romerske provinsby uden for Italien. Når I går langs hovedgaden med de enorme søjler, er det som at være på en rejse tilbage i tiden. Det er et mageløst syn. I ser både nærmere på Hippodromen, der er en gammel væddeløbsbane, der i sin tid havde plads til over 15.000 tilskuere. I ser også nærmere på det gamle teater og byens gamle bade. Selv om det hele er ruiner, er det let at forestille sig, hvordan livet var i det 1. århundrede e.Kr., hvor byen var en af de rigeste i det romerske imperium. Efter denne storslåede oplevelse forsætter vi turen til Umm Qais. Byen er kendt og nævnt i biblen, da det er et af de steder, hvor Jesus udførte sine mirakler. Ruinbyen var også samlingssted for tidens filosoffer og poeter.  Nyd også panoramaudsigten.

Efter en dag med store oplevelser, kører vi tilbage til Amman, hvor vi overnatter.

Dag 3 Byrundtur i Amman, Moses og templeriddere 

I dag tager I på byrundtur i hovedstaden, Amman. Her starter I dagens oplevelser ved byens 7 borghøje, der rummer tusinder år gamle ruiner fra forskellige kulturer bl.a. romere og det tidlige Islam. I fortsætter byrundturen til det arkæologiske museum, der huser en flot samling af oldtidsfund fra det 15. århundrede. I tager også forbi det gigantiske, romerske teater fra det 2. århundrede, der har plads til 6.000 gæster, og i dag huser forskellige, kulturelle begivenheder. På folkemuseet ved siden af ser I nærmere på de traditionelle klædedragter, musikinstrumenter, møbler og kunsthåndværk.

Fra Amman kører I ganske kort til Madaba, der er berømte for sine mosaikker. I St. George-katedralen ser vi bl.a. det berømte mosaikgulv med Madaba-kortet fra det 6. århundrede efter Kristus. En kort bustur tager os med til Nebo-bjerget (817 meter over havet), hvor Moses efter sigende ligger begravet. Fra toppen kan I se til Jeriko på Vestbredden, og er det klart, kan I også se helt til Jerusalem. Stedet er et af de allerhelligste steder ifølge det gamle testamente. I besøger den lille kirke til minde om Moses og det punkt, hvor Moses stod, da han så det hellige land for første gang.

I forsætter kursen mod syd. I kører gennem fjelde- og ørkenlandskaber og ankommer til den fjerntliggende, men majestætiske korsridderborg Shobak. Når først I ankommer, er I ikke i tvivl, for borgen dominerer landskabet og beriger besøgende med en betagende udsigt. Borgen er også kendt som Mont Real eller Mons Regalis, der betyder det royale bjerg. Borgen blev bygget af Kong Baldwin I i 1115. Dengang havde borgen tre ringmure, og det forsvarede den i mange tilfælde, lige indtil Saladins styrker gjorde indtog i 1189.

Vi fortsætter rejsen til Petra, hvor vi overnatter. Busturen tager ca. en time.

Dag 4 Petra – et ægte vidunder og Wadi Rum-ørkenen 

I dag venter en af rundrejsens højdepunkter, når I starter dagen med at besøge et af verdens vidundere, nemlig Petra. Dette besøg er en oplevelse for livet. I århundrede levede byen sit eget liv uden omverdens kendskab, og først i 1812 opdagede den schweiziske opdagelsesrejsende Jean Louis Burckhardt det hele. Måske genkender I byen fra Indiana Jones - flere scener fra filmen ”Det sidste korstog” er nemlig indspillet her.

Petra havde uden tvivl sin storhedstid fra ca. år 400 f.Kr. til ca. år 300 e.Kr. Den ligger i en smal dal omgivet af sandstensklipper, og adgangen til byen går gennem den to kilometer lange Siq-kløft. På vejen der til opdager I, hvordan byen har kunne leve sit helt eget liv i adskillige år – for kløften bliver smallere og smallere og dybere og dybere. Til sidst ankommer vi til skatkammeret, Al Khazneh. Navnet giver rigtig god mening, når vi ser de berømte facader og huler, der er hugget direkte i klipperne. Ved indgangen til Petra venter der flere hestevogne, som det er muligt at leje for dårligt gående.

I bruger hele formiddagen i Petra, efter frokost forlader I Petra og drager mod Wadi Rum-ørkenen. 
Det er ikke uden grund, at mange omtaler Wadi Rum-ørkenen i Jordan som ”verdens smukkeste”. I dag ser I det med egne øjne, når I kører afsted mod ørkenen over middag – og når I ankommer, forstår I, hvorfor ørkenen er på UNESCOs liste. Mange af jer kender især området fra filmklassikeren ”Lawrence of Arabia”, hvor Peter O’Toole spillede officeren T.E. Lawrence, der ledte beduinernes kamp mod tyrkerne. Store dele af filmen blev indspillet netop her.

Når I ankommer til Wadi Rum, skifter I til jeeps – det perfekte køretøj, når I tager på eventyr i ørkenlandskabet. Undervejs gør I et stop ved de gæstfrie beduiner, der både inviterer på te og viser jer, hvor de bor. Beduinerne lever som semi-nomader og holder både kameler, får og geder.
Om aftenen går I til ro – midt i ørkenen. I tjekker ind i en beduin-camp, og det skaber den helt rette stemning til en aften midt i Wadi Rum. I spiser en god middag og nyder selvfølgelig den spektakulære solnedgang over ørkenen.

Dag 5 Nyd livet ved Det Røde Hav i Aqaba

Efter en skøn nat i ørkenen, forsætter I mod syd til Aqaba, hvor I bliver budt velkommen til ”Jordans vindue ved havet”. Her møder I feriebyen ved Rødehavet, der venter på jer med herlige sandstrande og koralrev, der er blandt de fineste i hele området. Om eftermiddag tager I på en bådtur på Det Røde Hav. I sejler ud og nyder fire dejlige timer. Der bliver også mulighed for at snorkle, hvis I har lyst.

Dag 6 Videre til Det Døde Hav 

Efter en god morgenmad kører I op langs den vestlige side af Jordan, langs grænsen til Israel. Efter nogle timer ankommer I til Det Døde Hav, som I følger til den nordlige del af søen, hvor I tjekker ind på vores 5-stjernede hotel. Her bor I de næste to dage. Resten af dagen har du mulighed for at slappe af og teste, om man virkelig bliver vægtløs ved Det Døde Hav.

Dag 7 Vægtløs ved Det Døde Hav eller oplev Jerusalem 

I dag har du to muligheder: I kan enten nyde livet ved Det Døde Hav, eller du kan tilkøbe en tur til Jerusalem.
Bliver I ved Det Døde Hav, bliver dagen flydende! Det saltholdige vand er nemlig en sjov og anderledes oplevelse.

Man kan ikke sige Jordan uden at nævne Det Døde Hav. Søen ligger 415 meter under havets overflade, og det saltholdige vand gør, at man er vægtløs fra start til slut – ja, faktisk er det umuligt at svømme, fordi I ikke kan komme under overfladen.
Ved Det Døde Hav tilbringer vi dagen, som I har lyst. Der bliver masser af tid til at bade, sole og slappe af i den rækkefølge, man selv har lyst. Prøv også en dejlig massage eller bliv yngre med det mineralholdige mudder fra bunden af Det Døde Hav. Slap ny, flyd rundt og nyd livet – lige præcis sådan er det bedst at nyde en fridag ved Det Døde Hav.

Dagen er på egen hånd ved Det Døde Hav - med mindre I tilkøber udflugten til Jerusalem.

Muligt tilkøb: Oplev Jerusalem

Jerusalem er en imponerende oplevelse, og selvom vi opholder os i Jordan, så ligger Israel og den spændende by meget tæt på. Ta’ med og kom tæt på historiens vingesus.
I kører fra Jordan til den israelske grænse, hvor I skifter bus og får visum. Herfra kører I til Jerusalem, hvor vi oplever de mange must-sees, som byen byder på. I starter ved oliebjerget, der ligger øst for den gamle by. Det var her, Jesus efter sigende steg til himmels. Det er også her, I kan se, hvordan byen er delt i fire; en jødisk, en muslimsk, en armensk og en kristen del. For foden af bjerget besøger vi Getsemanes have, hvor Judas gav Jesus det berømte kys.

I besøger også Mount Zion, der er kendt som stedet, hvor disciplene spiste den sidste nadver. I fortsætter til Dormition-klosteret, hvor Jomfru Maria begyndte sin evige søvn, inden I tager til den gamle bydel og den verdensberømte grædemur. Det er uden sammenligning jødernes helligste sted. 

OBS! Udflugten til Jerusalem er ikke inkluderet i rundrejsen, men kan tilkøbes inden afrejse. 
Alle entreer, transport, dansktalende rejseleder er inkluderet, mens drikkevarer og drikkepenge ikke er inkluderet. Visum købes direkte ved grænsen. Udover prisen på udflugten, skal du beregne ca. 100 USD i alt til visum til Israel, Grænseskat tilbage til Jordan samt transport mellem grænserne. Turen vil kun blive gennemført med min 10 personer

Dag 8 Hjem igen 

I forlader Det Døde Hav og kører tilbage til Amman, hvor eventyret begyndte. En oplevelsesrig uge er slut, men I tager alle ferieminderne med hjem – og dem er der mange af. I flyver direkte mod Danmark.

Prisen inkluderer

 • Flyrejse fra København direkte til Amman tur/retur.
 • Mad og drikkevarer på flyet. 
 • 6 nætter på femstjernede hoteller. 
 • 1 nat i beduin camp.
 • Transport i egen bus på hele rundrejsen. 
 • Halvpension på rundrejsen. 
 • Indgang til seværdigheder iflg. program. 
 • Transport med hest og hestevogn i Petra. 
 • To timers jeeptur i ørkenområdet Wadi Rum. 
 • Besøg ved Shobak – korsridderborgen.
 • Rundvisning ved Petra. 
 • Byrundtur i hovedstaden, Aman. 
 • Udflugt til Nebo-bjerget. 
 • 4 timers bådtur på Det Røde Hav med frokost og snorkelmulighed. 
 • Visum. 
 • Dansktalende rundrejseleder.
 • Alle kendte skatter og afgifter.