Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Kør selv ferie

Kør selv ferie giver dig muligheden for at skræddersy dine ferieplaner og rejse i dit eget tempo. Som medlem af Ældre Sagen kan du få rabat på overnatninger og professionel vejhjælp i Danmark og udlandet – heriblandt i Tyskland og Sverige.

Kør selv ferie er en praktisk løsning, når du og resten af familien skal på ferie, eller hvis du ønsker at besøge naturområder, som er svære at tilgå med offentlig transport. Slip for besværet og ventetiden i lufthavnen – pak bilen og nyd udsigten, mens du kører gennem det danske bakkelandskab.

Som Ældre Sagen-medlem kan du få rabat på overnatninger, oplevelser og professionel vejhjælp i ind- og udland via samarbejdspartnere som Happy Days, Bed & Breakfast Guiden og DK-Assistance.

Oplev Bornholms flotte klippelandskab og hyggelige havnebyer med bil

De smukke klipper, hyggelige havnebyer og lokale specialiteter gør Bornholm til en ideel kør selv ferie destination. Pak bilen og sæt kursen mod enten Køge eller Ystad. Overfarten fra Ystad til Rønne tager blot 80 minutter, mens turen fra Køge til Rønne tager 5 timer og 30 minutter. Færgerne afgår flere gange dagligt fra Ystad. Når du ankommer med bil til Rønne, tager det cirka 30 minutter at køre til byer som Allinge, Gudhjem eller Nexø.

Udforsk Solskinsøens unikke klippelandskab på cykel, besøg Nordeuropas største borgruin, Hammershus, eller nyd en servering ’Sol over Gudhjem’ på en hyggelig fortovscafé. Alt sammen i jeres eget tempo.

Som medlem af Ældre Sagen kan du få 10% på en række bornholmske feriesteder via vores samarbejdspartner Team Bornholm. Hos Team Bornholm kan du finde alt fra sommerhuse til hoteller og ferieparker i byer som Allinge, Gudhjem, Nexø og Rønne.

Læs mere om vores tilbud fra Team Bornholm

Bliv inspireret her til din ferie på Bornholm

Kør selv ferie til Bornholm - besøg Hammershus

Bed and Breakfast Guiden - Lokale og hjemlige overnatninger i hele Danmark

Bed and Breakfast Guiden er en internetportal med Danmarks største udvalg af private overnatningssteder og såkaldte bed and breakfast-hoteller. I værtregistret finder du bl.a. Lises Bed and Breakfast i Svendborg – en hjemlig bed and breakfast med tre værelser, økologisk morgenmad og god beliggenhed til smuk natur – og Naturperlen, som udlejer kørestolsvenlige ferielejligheder i Sønderjylland med udendørs spa og fælles tagterrasse med grill.

Som medlem af Ældre Sagen kan du få 10% rabat på over 200 forskellige Bed and Breakfast steder i Danmark. Rabatordningen gælder ikke alle værtsteder hos Bed and Breakfast Guiden, men alle værtssteder er blevet spurgt, om de har lyst til at deltage, så flere værtsteder vil forhåbentlig tilslutte sig ordningen efterhånden.

Læs mere om vores tilbud fra Bed and Breakfast Guiden

Tag til naturskønne Harzen med hele familien

Harzen er en populær feriedestination, som ligger 5-6 timer fra den dansk-tyske grænse, hvis du da ikke holder pause for at besøge f.eks. Flensborg eller Hamborg på vejen dertil.

I Harzen kan du bl.a. opleve:

  • Smukke bjerglandskaber i nationalparken Harz
  • Berømte drypstenshuler som Iberger Tropfsteinhöhle og Einhornhöhle
  • En af verdens længste hængebroer, Titan-RT

Som medlem af Ældre Sagen kan du få 400 kr. rabat på fire overnatninger, inklusive morgenbuffet og to tre-retters middage på Hotel Pension Ursula i kurbyen Bad Sachsa i Harzen gennem vores samarbejdspartner Happydays.

Hotellet ligger i gåafstand til Bad Sachsas charmerende bymidte og 36 kilometer fra Bloksbjerg, Harzens højeste bjerg, hvor der er afmærkede vandrestier. Du kan også tage bilen til Braunlage, som ligger 24 kilometer fra hotellet, og prøve Nordtysklands længste svævebane, Wurmbergseilbahn.

Læs mere om vores tilbud på kør selv ferie i Harzen og andre særtilbud fra vores Happydays

Se også tilbud på feriebolig og sommerhuse i udlandet

Kør selv ferie - tag cyklen med

Undersøg, om du har styr på forsikring, vejhjælp og lokale regler, inden du tager afsted

Inden du pakker kufferten og tager din familie med på kør-selv-ferie, kan det være en god idé at undersøge, om du har rejse- og bilforsikringerne i orden og ved, hvad du skal gøre, hvis der opstår problemer på vejen. Hvis du rejser til udlandet, kan det også være godt at tjekke, om din vejhjælp og forsikring gælder, når du bevæger dig over grænsen.

I lande som f.eks. Tyskland bør du desuden være opmærksom på, at visse byer har indført særlige miljøzoner, hvor man kun må køre med motoriserede køretøjer, hvis man opfylder særlige miljøkrav og har bestilt et miljømærke på forhånd.

Som medlem af Ældre Sagen kan du få 18% rabat på professionel vejhjælp via DK-Assistance i Danmark og udlandet. Der er ingen kilometerbegrænsning ved bugsering i Danmark, og du er ikke bundet til specifikke værksteder eller forsikringsselskaber.

Læs mere om vores samarbejde med DK-Assistance

Sidst opdateret 21.03.2024