Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Sundhedsvæsen

Ældre patienter i sundhedsvæsenet

Kom overbelægning på hospitalerne til livs

Overbelægning på landets medicinske afdelinger udgør en risiko for ældre, sygdomssvækkede patienter. Ældre Sagen arbejder for, at overbelægning bekæmpes.

Overbelægning betyder, at der er flere patienter end personalet er normeret til. Derfor er der risiko for, at personalet ikke har mulighed for at give patienterne den behandling og pleje, de har brug for. Eller at patienterne ligger på gangene eller på overfyldte stuer.

Desværre er overbelægning udbredt på medicinske afdelinger.

En tidligere dansk undersøgelse viser, at høj belægning på en medicinsk afdeling øger patienternes risiko for at dø. Ved en belægning over 110 procent er der ifølge undersøgelsen 9 procents højere risiko for at dø på hospitalet (eller op til 30 dage efter udskrivelsen) end, hvis belægningen er 79 procent eller lavere.

Læs undersøgelsen her  

Patienterne væk fra hospitalsgangen

Ældre Sagen har igennem flere år arbejdet med at øge politikeres fokus på overbelægning, der har konsekvenser for både patienter og personale på hospitalerne. 

Ældre Sagen foreslår nultolerance mod overbelægning på medicinske afdelinger. Vi skal sikre lighed i sundhed, og ældre patienter med flere sygdomme har ret til en sengeplads på en stue - ikke på gangen. 

Læs også: En patientansvarlig læge kan give mere tryghed under behandling på hospital

Sidst opdateret 18.10.2022