Dette er blot et test billede

Demens

Et værdigt liv med demens

Demens ændrer hvert år livet for tusindvis af danskere. Når et menneske bliver ramt af en demenssygdom, rammer det også de mange andre, der er omkring den demente.

Det skønnes, at der i dag er mere end 80.000 danskere, der lider af demens. Nationalt Forskningscenter for Demens skønner, at antallet af ældre med en demenssygdom vil stige drastisk frem mod 2040, hvor antallet forventes at være fordoblet.

Årsagen til, at flere og flere danskere bliver ramt af demens er, at vi bliver ældre. Jo ældre, vi bliver, jo større er risikoen nemlig for, at vi bliver ramt af demens. Samtidig er der i dag ikke nogen kur mod demens, når sygdommen først er manifesteret.

LÆS OGSÅ: Demenskoden skal knækkes

Størstedelen af plejehjemsbeboere er demente

Over halvdelen af alle plejehjemsbeboere i Danmark lider i dag af en demenssygdom. Mere præcist har mere end 60 procent af plejehjemsbeboerne en demenssygdom. Det tal vil stige de kommende år.

Mennesker, som er ramt af demens, bliver mere plejekrævende i takt med, at deres sygdom udvikler sig. 

LÆS OGSÅ: Tiltrængt fokus på demente og deres pårørende

Et fælles kendetegn ved alle demenssygdomme er, at man bliver rum- og retningsforstyrret og får svært ved at finde omkring eller finde hjem, når man går ud. Derfor arbejder Ældre Sagen for, at alle plejecentre bliver rustet til at kunne skabe et godt og værdigt liv for demente. 

En del af løsningen er, at alle plejeboliger bliver indrettet efter de demensramtes behov.

LÆS OGSÅ: Plejeboliger bør indrettes til demente

Sidst opdateret 17.01.2017