Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk

Samtalesalon: Hvad betyder alder?

Arrangement

Kom til samtalesalon og oplev et spændende miks af talks, paneldebatter samt en masse tid til samtale, diskussion og refleksion.

Samtalesalon - Hvorfor har alder fået så stor betydning?

Menneskers syn på alder dannes helt fra barnsben og er dybt indlejret i vores tanker, følelser og adfærd. Alder er en faktor, vi hverken kan undgå at tale om eller flygte fra.

Stereotyper, fordomme og aldersdiskrimination kan være resultaterne af de situationer, hvor mennesker møder andre alene ud fra deres alder.

Det skal vi til livs. Derfor zoomer vi ind på, hvorfor man putter mennesker i bestemte kasser ud fra, hvornår de er født og starter samtaler om, hvad vi hver især kan gøre for selv at undgå at aldersdiskriminere andre omkring os – og også os selv.

For hvordan kan vi selv være med til at nedtone vores fordomme, når de træder i kraft og påvirker både vores sprog og vores handlinger?

""Vær med, når vi sætter spot på nogle af de ydre faktorer i samfundet, der er med til at forme vores opfattelse af alder og aldersgrupper. Det gælder bl.a. indretningen af arbejdsmarkedet, lovgivning og pensionsalder.

Arrangementet udformes som en samtalesalon med repræsentanter fra forskellige generationer, meningsdannere og eksperter til samtaler og inspirerende oplæg om nogle af de ting, vi har til fælles: medborgerskab, relationer og lysten til at bidrage til og indgå i fællesskaber.

Kom og oplev et spændende miks af talks, paneldebatter samt en masse tid til samtale, diskussion og refleksion.

Det hele foregår på Islands brygge i København i Ældre Sagens sekretariat. 

Pris

Det er gratis at deltage.

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser.


Vi gentager succesen

Maj 2022 – Samtalesalon om generationer

I maj 2022 holdt vi den første samtalesalon om generationer. Her satte vi spot på tonen på internettet og generationernes fælles kamp for klimaet. Emilia Van Hauen tegnede generationsstregerne op, hvorefter Nynne Bjerre styrede paneldebatterne med Jesper Theilgaard, Esther Kjeldahl, Rasmus Svaneborg, Christine Ravn Lund, Özlem Cekic og Maria Luisa Højbjerg. En eftermiddag, der gav stof til eftertanke.

I løbet af efteråret løfter vi sløret for program og talere ved den næste samtalesalon.

Sidst opdateret 30.09.2022