Bliv medlem
Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Samtalesalon

Arrangement

SAMTALESALON PÅ TVÆRS AF GENERATIONER. SPÆNDENDE MIKS AF TALKS, PANELDEBATTER SAMT EN MASSE TID TIL SAMTALE, DISKUSSION OG REFLEKSION.

Ældre Sagen vil starte samtaler på tværs af generationer. Derfor afholdes der flere gange årligt en Samtalesalon, hvor vi giver generationer mulighed for at debattere, blive klogere og forene sig.

Vil du inviteres til næste Samtalesalon, der afholdes i 2023? Så send en mail til samtale@aeldresagen.dk, og du vil få besked når tilmeldingen er åben.


Vi gentager succesen

November 2022 – Samtalesalon om alder

Først i november inviterede Ældre Sagen til Samtalesalon om alder. Hvor vi stillede skarpt på spørgsmålet: ”Hvorfor har alder fået så stor en betydning?”

Professor Bjarke Oxlund gjorde os klogere på, hvorfor alder altid har haft stor betydning for menneskene og hvordan livsfaserne hele tiden udvikler sig.

Under en paneldebat med Naima Yasin fra Saga, forsker Anette Tybjerg-Jeppesen og advokat Mette Klingsten blev vi klogere på, hvorfor unge vil være en del af samfundsdebatten, hvordan juraen hele tiden udvikler sig i en positiv retning og hvordan alderisme kan være et benspænd for os selv og den verden vi begår os i.

Vi testede vores aldersfordomme i en onlinequiz - og blev overrasket over resultaterne. Monica Krogh-Meyer rundede arrangementet af med en fortælling om, hvordan og hvorfor hun forlod arbejdsmarkedet.  

Maj 2022 – Samtalesalon om generationer

I maj 2022 holdt vi den første samtalesalon om generationer. Her satte vi spot på tonen på internettet og generationernes fælles kamp for klimaet.

Emilia Van Hauen tegnede generationsstregerne op, hvorefter Nynne Bjerre styrede paneldebatterne med Jesper Theilgaard, Esther Kjeldahl, Rasmus Svaneborg, Christine Ravn Lund, Özlem Cekic og Maria Luisa Højbjerg. En eftermiddag, der gav stof til eftertanke.

Sidst opdateret 16.11.2022