Bliv instruktør på en madskole

Bliv frivillig

Bliv instruktør på madskole for børn sommeren 2018

Har du tid til overs og er glad for madlavning, så bliv instruktør på en madskole til sommer. Vi hjælper med at lægge programmet for ugen, du får en medinstruktør – plus en sjov og givende uge fuld af samvær og skønne stunder.

Kan du lide børn – og har du lyst til at lære dem at lave mad? Så er det dig, vi søger. Vi har rigtig mange børn, der gerne vil på madskole, så meld dig som instruktør til madskoler i sommerferien 2018.

Hvad er madskoler?

Madskoler har til formål at give børn og unge mellem 8-12 år viden om mad, måltider og sund levevis på en sjov og aktiverende måde. På en madskole er forældrene smidt ud af køkkenet. Børnene tager grydeskeen i egen hånd med hjælp fra dig som frivillig instruktør.

Få en unik og sjov oplevelse

Som instruktør får du en fantastisk oplevelse, hvor du lærer børn om madlavning og det gode måltid – en mulighed for at give noget videre til de næste generationer.

Din lyst til samvær ved børn og din glæde ved mad og madlavning er det centrale for dig som instruktør — ikke års erfaring med avanceret madlavning eller undervisning. 

Mange instruktører melder tilbage, at det var endnu mere givtigt og berigende at være instruktør, end de regnede med. 

Som instruktør på en madskole får du også:

  • Grundig introduktion, hjælp til planlægning, opskrifter, materialer og inspiration.

  • Et netværk med andre frivillige – unge som ældre – med interesse for god og sund mad og samvær med børn.
  • Mulighed for at invitere dit eget barnebarn med på madskole, hvis du har lyst til det. Kræver tilmelding og betaling for barnet.
  • Tilknytning til din lokale afdeling af Ældre Sagen og lokalområde.

Din rolle som madskoleinstruktør

Alle som kan lide børn og har interessen for at være sammen med dem og lære dem at lave mad kan blive frivillig instruktør på en madskole.

Du behøver ikke at have arbejdet med børn eller madlavning før — bare du har lyst til at give din viden om mad videre til børn.

Du melder dig helst for hele ugen og er klar til at gøre en indsats, så både børn og de andre frivillige instruktører får en god oplevelse.

Som madskoleinstruktør er du med til:

  • At instruere børnene i madlavning
  • At inspirere børnene til at være fysisk aktive gennem fx lege
  • At lære børnene om sund mad og ernæring
  • Praktiske opgaver såsom indkøb, oprydning og information til forældrene
  • Min. et planlægningsmøde inden madskoleugen med de andre frivillige instruktører, så I er godt forberedte.

Tag dit barnebarn med på madskole

Underholdningen og legekammeraterne er med garanti sikret, hvis du tager dit barnebarn med på madskole. I får kvalitetstid sammen, og du kan give dine erfaringer og kundskaber videre.

Husk, at hvis din deltagelse som instruktør afhænger af, om der er en plads til dit barnebarn på madskolen, så noter det i din tilmelding. Så kan vi tage højde for det i planlægningen af madskolerne.

Du skal betale deltagergebyr for dit barnebarn, selvom du er med som frivillig instruktør. 

Hvor og hvornår er der madskoler?

Madskolen foregår i skolernes ferier — fortrinsvis i ugerne 27, 28, 29, 31 og 32. Du bestemmer selv, hvilken uge, du ønsker at være frivillig. 

Børnene deltager fra klokken 9-15.30 hver dag, og du skal regne med at være der lidt længere.

Madskoler findes i hele landet. Hvor de etableres, afhænger af, hvor der er frivillige instruktører. Så inviter hjertens gerne andre i dit netværk til også at blive madskoleinstruktør.

Madskoler bliver afholdt på lokale skoler, hvor der er faciliteter til det. I tilmeldingen skriver du i hvilket område, du gerne vil være instruktør, og hvornår du ville kunne.

Er der en madskole i nærheden af dig?

Kunne du tænke dig at være instruktør på en madskole, skal du bare tilmelde dig. Du behøver ikke på forhånd tjekke eller vide, om der er en madskole i nærheden af dig eller har været det tidligere. 

Madskolerne bliver nemlig først oprettet i det øjeblik, vi har frivillige nok indenfor samme uge og indenfor samme geografiske område.  

Så tilmeld dig og skriv i tilmeldingen hvor og hvornår, du gerne vil være instruktør, så gør vi alt, hvad vi kan for at få puslespillet til at gå op, så der bliver oprettet en madskole nær dig.

Det kan være en hjælp, hvis I er flere fra samme lokalområde, der kender hinanden, som melder sig til samme uge. Men det er absolut ikke et krav.

Kontakt og spørgsmål — er du i tvivl?

Har du spørgsmål, eller overvejer du at melde dig som instruktør men er i tvivl, om det er noget for dig, så kontakt Lone Codam på telefon +45 3396 8781 eller send en mail til lc@aeldresagen.dk.

Tilmeld dig som instruktør

Fotos fra madskoler 2017

Brug pilene til at bladre frem og tilbage i billederne:

Madskoler

spørgsmål og svar om madskoler

Hvor er madskolerne?

Madskolerne foregår på skoler rundt omkring i landet. Hvor der vil være madskoler, afhænger af hvor der er frivillige instruktører. Vi ønsker at etablere madskoler så mange steder i landet som muligt — så tøv endelig ikke med at tilmelde dig. Der skal være 3-4 frivillige for, at vi kan oprette en madskole. Vi kontakter dig, lige så snart vi kan oprette en madskole tæt på dig. 

Kan jeg være instruktør, hvis jeg er på efterløn?

Du skal have godkendt dit frivillige arbejde hos din A-kasse. Vi har desværre oplevet at A-kasserne fortolker reglerne forskelligt. Men hvis man udfører frivilligt ulønnet arbejde i en frivillig organisation, kan man som udgangspunkt udføre arbejdet uden fradrag i efterlønnen, også selvom den frivillige organisation samarbejder med en privat erhvervsvirksomhed.

Er der ikke bare tale om gratis arbejdskraft fremfor lønnet?

Nej, det er der ikke. Med madskolerne er der tale om et projekt gennem en række frivillige organisationer. Der er ikke tale om et arbejde, som ellers ville være lønnet. Hos os skal der være klare retningslinjer, når nogen udfører frivilligt arbejde i vores regi og i Ældre Sagens navn. Som frivillig i Ældre Sagen må du ikke påtage dig professionelle pleje- eller træningsopgaver eller påtage dig andres lønnede arbejde. 

Hvad koster det for børnene at deltage?

Det koster imellem 225-650 kroner. Læs mere om priserne på madskolernes hjemmeside.

Se priser for deltagelse på madskole

Sidst opdateret 25.06.2018