Bliv instruktør på en madskole

Bliv frivillig

Bliv frivillig instruktør på en madskole

Bliv instruktør på en madskole nær dig i sommerferien 2018.

Kan du lide børn – og har du lyst til at lære dem at lave mad? Så er det dig, vi søger. Vi har rigtig mange børn, der gerne vil på madskole, så meld dig som instruktør til madskoler i sommerferien 2018.

Hvad er Madskoler

Madskoler har til formål at give børn og unge mellem 8-12 år viden om mad, måltider og sund levevis på en sjov og aktiverende måde. På en madskole er forældrene smidt ud af køkkenet. Børnene tager grydeskeen i egen hånd med hjælp fra dig som frivillig instruktør.
Tilmeld dig som instruktør

Hvor og hvornår

Madskolen foregår i skolernes ferier. I sommerferien bestemmer du selv, hvilken uge i begyndelsen eller slutningen af sommerferien, du ønsker at være frivillig. 

Børnene deltager fra klokken 9-15:30 hver dag, og du skal forvente at være der lidt længere.

Madskoler findes i hele landet. Hvor de etableres, afhænger af, hvor der er frivillige instruktører. Så inviter hjertens gerne andre i dit netværk til også at blive madskoleinstruktør.

Madskoler bliver afholdt på lokale skoler, hvor der er faciliteter til det. I tilmeldingen tilkendegiver du i hvilket område, du gerne vil være instruktør.

Er der en Madskole i nærheden af dig?

Kunne du tænke dig at være instruktør på en madskole, skal du bare tilmelde dig. Du behøver ikke på forhånd tjekke eller vide, om der er en madskole i nærheden af dig eller har været det tidligere.

Børn på 4H's madskole i 2017

Madskolerne bliver nemlig først oprettet i det øjeblik, vi har frivillige nok indenfor samme uge og indenfor samme geografiske område.  

Så tilmeld dig og skriv i tilmeldingen hvor og hvornår, du gerne vil være instruktør, så gør vi alt, hvad vi kan for at få puslespillet til at gå op, så der bliver oprettet en madskole nær dig.

Det kan være en hjælp, hvis I er flere fra samme lokalområde, der kender hinanden, som melder sig til samme uge. Men det er absolut ikke et krav.

Tag dit barnebarn med

Underholdningen og legekammeraterne er med garanti sikret, hvis du tager dit barnebarn med på madskole. I får kvalitetstid sammen, og du kan give dine erfaringer og kundskaber videre.

Husk, at hvis din deltagelse som instruktør afhænger af, om der er en plads til dit barnebarn på madskolen, så noter det i din tilmelding. Så kan vi tage højde for det i planlægningen af madskolerne.

Du skal betale deltagergebyr for dit barnebarn, selvom du er med som frivillig instruktør.

Hvad kræver det af dig som instruktør

Alle som kan lide børn og har interessen for at være sammen med dem og lære dem at lave mad kan blive frivillig instruktør på en madskole.

Bliv instruktør på madskole 2017

Du binder dig helst for hele ugen og er klar til at gøre en indsats, så både børn og de andre frivillige instruktører får en god oplevelse.

Som madskoleinstruktør er du med til:

  • At instruere børnene i madlavning
  • At inspirere børnene til at være fysisk aktive gennem fx lege
  • At lære børnene om sund mad og ernæring
  • Praktiske opgaver såsom indkøb, oprydning og information til forældrene
  • Mindst ét planlægningsmøde forinden madskoleugen med de andre frivillige instruktører

Hvad får du ud af at være frivillig instruktør?

Som instruktør får du en fantastisk oplevelse, hvor du lærer børn om madlavning og det gode måltid – en mulighed for at give noget videre til de næste generationer.

Derudover får du:

  • Et netværk med andre ligesindede frivillige – unge som ældre – med interessen for god og sund mad og formidling til børn.
  • Mulighed for at invitere dit eget barnebarn med på madskole, hvis du har lyst til det. Kræver tilmelding og betaling for barnet.
  • Tilknytning til din lokale afdeling af Ældre Sagen som frivillig og mulighed for tilbud om arrangementer og aktiviteter lokalt.

Vi søger instruktører over hele landet til madskoler i sommerferien 2017Ældre Sagen og 4H

Ældre Sagen er gået sammen med børne- og ungdomsorganisationen 4H om at rekruttere frivillige madskoleinstruktører  i hele landet. Det gør vi som et tilbud til vores medlemmer og frivillige, fordi vi ved, at mange gerne vil gøre en forskel for børn og unge – her er en oplagt mulighed.

Læs også: Pensionister redder danske madskoler (dr.dk)

Når du tilmelder dig som frivillig madskoleinstruktør, bliver du registreret som frivillig i både 4H og i Ældre Sagen. Det betyder, at du får en tilknytning til din lokale afdeling af Ældre Sagen og mulighed for at deltage i lokale aktiviteter og arrangementer, hvis du har lyst.

4H står for koordinering, aftaler og praktikken omkring madskolen og dit frivillige virke som madskoleinstruktør.

4H udbyder projekt madskole i, et ikke profitskabende, samarbejde med Landbrug og Fødevarer og Rema1000.

Kontakt og spørgsmål

Har du spørgsmål eller overvejer du at melde dig som instruktør men er i tvivl, om det er noget for dig, så kontakt Katrine Sølyst Heinild på telefon +45 5133 5647 eller send en mail til ksh@aeldresagen.dk.

Tilmeld dig som instruktør

spørgsmål og svar om madskoler

Kan jeg være instruktør, hvis jeg er på efterløn?

Vi anbefaler, du hører din A-kasse ad. A-kasserne fortolker nemlig reglerne forskelligt. Der kan være mulighed for at udføre aktiviteter for en frivillig organisation, uden der sker fradrag i efterlønnen. Men det er vigtigt at spørge sin A-kasse først, så man er på den sikre side. Madskolerne er ikke tale om et job, som normalt er lønnet, men et projekt, hvor man er frivillig gennem en organisation fx Ældre Sagen.

Er der ikke bare tale om gratis arbejdskraft fremfor lønnet?

Nej, det er der ikke. Med madskolerne er der tale om et projekt gennem en række frivillige organisationer. Der er ikke tale om et arbejde, som ellers ville være lønnet. Hos os skal der være klare retningslinjer, når nogen udfører frivilligt arbejde i vores regi og i Ældre Sagens navn. Som frivillig i Ældre Sagen må du ikke påtage dig professionelle pleje- eller træningsopgaver eller påtage dig andres lønnede arbejde. 

Hvad koster det for børnene at deltage?

Det koster imellem 225-650 kroner. Læs mere om priserne på madskolernes hjemmeside.

Se priser for deltagelse på madskole

Sidst opdateret 19.02.2018