Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Abonnementsordning i medicintilskudssystemet

Ældre Sagen har d. 8. november 2021 sammen med 11 organisationer fra Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed sendt brev til sundhedsministeren vedr. skævheder i medicintilskudssystemet

Stadigt flere fravælger eller udskyder købet af lægeordineret medicin af økonomiske årsager. Desværre er det særligt patienter med en udsat økonomi, der bliver ramt. Årsagen til, at mange ikke har råd til medicin, er ofte, at de netop har påbegyndt et nyt tilskudsår. Det giver store spring i egenbetalingen, hvilket især rammer de økonomisk sårbare. Dermed ender medicintilskudssystemets indretning med at skabe udfordringer for lige præcis de patienter, som skulle nyde godt af systemet.

Det foreslås derfor, at der indbygges en abonnementsordning i medicintilskudssystemet. Ordningen skal indebære en maksimal årlig egenbetaling fordelt på acontobetalinger, således at patienterne kan gå ind på ethvert apotek og hente tilskudsberettiget medicin uden yderligere betaling.

Medicinabonnementet skal være digitalt, frivilligt og fleksibelt og erstatte den nuværende henstandsordning. En sådan abonnementsordning kan hjælpe alle med et stort medicinforbrug, der er utrygge ved risikoen for en pludselig udgift. Det vil være til gavn for især økonomisk sårbare og dermed bidrage til lighed på sundhedsområdet.

Ældre patienter i sundhedsvæsenet

ÆLDRE SAGEN ARBEJDER FOR, AT DU OPLEVER EN SIKKER OG VÆRDIG BEHANDLING, NÅR DU BLIVER INDLAGT.
Læs mere om mærkesagen sundhedsvæsen

Sidst opdateret 03.05.2024