Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Aldersopsparing

Høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om ændring af pensions-beskatningsloven, pensionsafkastbeskatningsloven, aktieavancebeskatnings-loven og kursgevinstloven

Udover nogle mere tekniske ændringer foreslås det, at reglerne om ”diskvalificerende udbetalinger” i relation til muligheden for at indbetale det høje beløb til aldersopsparing fra fem år før folkepensionsalderen (52.400 kr. i 2021) ændres, så en række pensionsudbetalinger ikke anses for diskvalificerende.

Det gælder bl.a., når udbetalingen af ”invalidepension” fra en pensionsordning ændres til ”alderspension” ved folkepensionsalderen. Efter forslaget kan man fortsætte med at indbetale det høje beløb til aldersopsparing. Det forudsætter dog, at man ikke påbegynder andre udbetalinger, der stadig er ”diskvalificerende”.

Hvis man indbetaler det høje beløb på en aldersopsparing, selvom man i det foregående år har modtaget en diskvalificerende pensionsudbetaling, udløser det en afgift på 40 %. Reglen har tidligere ramt en del førtidspensionister, der overgik til folkepension. Derfor er Ældre Sagen meget tilfreds med ændringen.

Herudover ændres reglerne for indbetaling til ratepension i pengeinstitutter (rateopsparing), så man kan indbetale frem til den første udbetaling, ligesom det er tilfældet for en rateforsikring.

Alle pensionister skal have en tryg økonomi

ÆLDRE SAGEN ARBEJDER FOR ET PENSIONSSYSTEM, DER SIKRER EN TRYG ØKONOMI FOR ALLE PENSIONISTER I DANMARK. DERUDOVER SKAL DEN ENKELTE PENSIONIST HAVE MULIGHED FOR AT TILPASSE ØKONOMIEN EFTER EGNE MULIGHEDER, ØNSKER OG BEHOV.
Læs mere om mærkesagen pension

Sidst opdateret 25.03.2022