Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Afskaffelse af håndværkerfradrag

Høringssvar vedr. lovforslag om afskaffelse af fradragsret for håndværksydelser efter BoligJobordningen

Skatteministeren foreslår, at den del af BoligJobordningen, der vedrører fradrag for håndværkerydelser, afskaffes med virkning fra 1. april 2022. Afskaffelsen begrundes i lovforslaget med, at det er ”aftalt” (i aftalen om finansloven for 2022).

Fradraget for serviceydelser, fx rengøring, havearbejde og lignende, bevares derimod, men det forhøjede beløb, der gjaldt i 2021, videreføres ikke.

Ældre Sagen foreslår, at enlige får samme servicefradrag som personer, der er gift/samlevende, fordi enlige typisk har samme udgifter til fx rengøring, havearbejde som et par. Det har bl.a. betydning for svækkede ældre, der er nødt til at købe hjælp, fordi den offentlige hjælp er utilstrækkelig.

Skatteministeriet har flere gange tidligere rutinemæssigt afvist Ældre Sagens forslag med den begrundelse, at man ikke har oplysninger om, hvem der er enlige. Skattemyndighederne behøver imidlertid ikke at gå længere end til Udbetaling Danmark, der kan oplyse, hvilke pensionister der er enlige, og hvem der er enlige forsørgere.

Alle pensionister skal have en tryg økonomi

ÆLDRE SAGEN ARBEJDER FOR ET PENSIONSSYSTEM, DER SIKRER EN TRYG ØKONOMI FOR ALLE PENSIONISTER I DANMARK. DERUDOVER SKAL DEN ENKELTE PENSIONIST HAVE MULIGHED FOR AT TILPASSE ØKONOMIEN EFTER EGNE MULIGHEDER, ØNSKER OG BEHOV.
Læs mere om mærkesagen pension

Sidst opdateret 25.03.2022