Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Åbent brev til regeringen: Udlign det økonomiske efterslæb for pensionister nu

Pensionen er de senere år sakket klart bagud i forhold til lønudviklingen. Ældre Sagen har derfor sendt endnu en kraftig opfordring til regeringen om at gribe ind
23.02.2024

Vi får i Ældre Sagen mange henvendelser fra pensionister, der har meget svært ved at få deres økonomi til at hænge sammen.

Mange har lagt mærke de seneste overenskomstaftaler for offentligt ansatte, der giver lønstigninger på 8,8 pct. over to år – procentstigninger, der ligger langt over de reguleringer, man har oplevet som pensionist.

Læs mere om folkepensionister økonomi

Derfor har vi i Ældre Sagen torsdag d. 22. februar 2024 sendt endnu en kraftig opfordring til at gribe ind og sikre pensionisternes økonomi.

Analyse bekræfter problemet

Vores tal bekræfter, at pensionisterne de senere år er sakket klart bagud i forhold til de erhvervsaktive.  

Ældre Sagen har i 2023 gennemført en analyse, som dokumenterer, at pensionister har haft større nedgang i realindkomst end lønmodtagere i forbindelse med inflationskrisen.

Det er de pensionister med lav indkomst, der ligger lige over grænsen for at kunne få ældrecheck, som har haft den største nedgang i realindkomst. 

Ældre Sagens forslag

 Ældre Sagen opfordrer regeringen til hurtigst muligt at udligne pensionisternes økonomiske efterslæb ved:

  • At fremrykke reguleringen af pensionen, så den forhøjes ekstraordinært nu efterfulgt af afdæmpet regulering senere
  • At indføre et pensionistfradrag på linje med beskæftigelsesfradraget
  • At droppe forslaget om at neutralisere den stigning i pensionen, som følger af stigningen i årslønnen på 0,45 pct. ved afskaffelse af Store Bededag.

Læs brevet til regeringen

Sidst opdateret 03.05.2024