Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Danmarks Borgcenter - Danmarks Kongeborg

Gør dig klar til at opleve Jim Lyngvilds to nye udstillinger 'Magtens Dronninger' og 'Blod og diamanter' fra 01. april - 22. oktober. Spar 25 kr. som medlem af Ældre Sagen.

Samarbejdspartner

Danmarks Borgcenter

Medlemspris

125 kr. pr. person. Normalpris 150 kr.

Tilbuddet gælder

I museets almindelige åbningstid:

Tirsdag-søndag i perioden 01.04-31.05 fra kl. 10-16.

Alle dage i perioden 01.06 - 31.08 fra kl. 10-17.

Tirsdag-søndag i perioden 01.09 - 22.10 fra kl. 10-16.

Audioguide 

Det er en god idé at medbringe en smartphone og et par hovedtelefoner til dit besøg på Danmarks Borgcenter. Sammen med billetten får du udleveret en audioguide, som du kan bruge fra din egen telefon. Med den kan du høre en række podcast, der tager dig med et skridt længere ind i historien.

Find vej

Danmarks Borgcenter

Slotsruinen 1

4760 Vordingborg

Besøg Danmarks Borgcenter

Som medlem af Ældre Sagen får du rabat på entréen, når du besøger Danmarks Borgcenter. Gør dig klar til at tage på en tage en mental rejse tilbage til middelalderens magtcentrum. Til dengang de store konger som Valdemar den Store, Valdemar Atterdag, og Valdemar Sejr regerede Danmark. Til kongebyen Vordingborg.

Oplev det ikoniske Gåsetårn, der med sine 36 meter i højden tårner sig op over det smukke ruinterræn, gå på opdagelse i den underjordiske udstillingsbygning, som fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt eller gå en tur på det historiske ruinterræn og mærk historiens vingesus på egen krop og sjæl.

Hele 2023 kan du desuden opleve museets aktuelle særudstillinger 'Magtens dronninger' og 'Blod og diamanter', der er blevet til i samarbejde med designer, Jim Lyngvild. Her kan du blive klogere på middelalderens magtfulde dronninger samt opleve de genskabte russiske zarjuveler.

Magtens Dronninger

Vordingborg er bedst kendt som kongernes by, men med udstillingen 'Magtens dronninger' fortæller Danmarks Borgcenter for første gang hele historien om dronningernes rolle i spillet om borgen og magten. Få historierne om Margrete 1., Bengerd, Dagmar, Margrete Sprænghest og Sofia af Minsk, der alle havde deres gang på borgen i Vordingborg, og oplev de smukt iscenesatte portrætter af dronningerne, der manifesterer deres vigtige rolle på borgen og deres stærke indflydelse på magten. Oplev desuden dronningernes genskabte middelaldersmykker.

Inspirationen vil være hentet fra museets arkæologiske og historiske viden, Saxos beskrivelser, andre krøniker samt motiver og afbildninger fra middelalderen.

Blod og diamanter

Gør dig klar til at blive blændet af tusinder og atter tusinder af diamanter i udstillingen 'Blod og diamanter'. I en stråledans af krig, vold og magt har designer, Jim Lyngvild, genskabt de russiske zarsmykker, der blev skilt, solgt og spredt for alle vinde efter Den Russiske Revolution i 1917.

I udstillingen kan man høre historierne om den overvældende rigdom, ødselhed og magtfuldkommenhed, der i sidste ende førte til revolution og henrettelse af zarfamilien. I montrene kan publikum, opleve de overdådige smukker som brocher, halskæder, diademer og kroner, som er blevet rekonstrueret ud fra historiske fotos og genskabt i sølv og zirkoner.

Smykkerne bliver flankeret af dramatiske billeder fra revolutionen og auktionerne, hvor kommunisterne efter mordene på zarfamilien solgte stenene rundt om i verden. Læs mere om udstillingen på www.danmarksborgcenter.dk

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Kontaktoplysninger

Telefon: 70 70 12 36

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud