Besøg Danmarks Borgcenter

Medlemspris

95 kr. pr. person. Normalpris 125 kr.

bemærk

Husk at vise dit gyldige medlemskort ved indgangen. 

tilbuddet

Tilbuddet gælder stadig fra mandag til fredag (også hverdags-helligdage).

Samarbejdspartner

Danmarks Borgcenter
Vordingborg

Vis tilbud på kort

Bliv medlem

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?
- så meld dig ind her

Info om partner

Danmarks Borgcenter
Slotsruinen 1 , 4760 Vordingborg
Tlf.: 70 70 12 36
Web: Gå til hjemmesiden

Billetterne købes på stedet.

Prisen inkluderer 

En iPad guide, der formidler udstillingen samt borgens historie. Guiden er nem at betjene og man får instruktion. 

  • Adgang til Gåsetårnet  –  Nordens bedst bevarede borgtårn. 
  • Adgang til to udstillingspavilloner, der viser nogle af de bedste fund fra arkæologiske udgravninger på borgterrænet. 
  • Rundvisning på borgterrænet hver dag kl. 13 (gælder i højsæsonen). 

Få udleveret en iPad

Udlevering af iPad guiden sker mod lån af billedID i form af kørekort eller pas.  BilledID vil blive opbevaret under betryggende forhold og bliver tilbageleveret ved returnering af Ipad guiden.

Åbningstider

Påske - 30. juni: Tirsdag - søndag fra kl.  10.00 - 17.00.
Mandag lukket (undtaget d. 17.4 og 5.6).
1. juli - 31. august: Alle dage fra kl.  10.00 - 17.00.
1. sep. - 31. oktober: Tirsdag - søndag fra kl.  10.00 - 16.oo.
Mandag lukket undtagen i uge 42

Rabat på museum - besøg Danmarks Borgcenter

Som medlem af Ældre Sagen får du rabat på entréen, når du besøger Danmarks Borgcenter. Her kan du blandt andet opleve Gåsetårnet, som er kendt af de fleste og har været Vordingborgs vartegn siden det blev bygget i 1360’erne som en del af Vordingborg Borg. Borgen var landets største kongeborg, og Gåsetårnet blot ét af borgens ni tårne.

Historien om den gyldne gås er legendarisk, og den dag i dag sidder der stadig en guldgås på toppen af tårnet som minde om dengang, da kong Valdemar gjorde grin med det tyske hansaforbund, og sagde at han ikke var mere bange for en flok skræppende gæs end for det samlede tyske forbund. 

Drama på borgen

Danmarks Borgcenter har indgået et utraditionelt samarbejde med det Reumert-vindende lokale egnsteater Cantabile 2, som leverer skuespillere til museumoplevelsens nye live introshow. Det nye koncept betyder, at gæsterne bliver modtaget af en skuespiller, der udvisker skellet mellem fortid og nutid og giver et nyt blik på middelalderen, som den har udspillet sig lige uden for Borgcentrets døre. 

Med den nye iscenesættelse imødekommer Danmarks Borgcenter især et ønske fra børnefamilierne om at gøre den historiske del af oplevelsen nemmere forståelig og mere relevant for de yngre museumsgæster. Men alle aldersgrupper vil have glæde af det nye tiltag, hvor to af Vordingborgs store kulturinstitutioner arbejder sammen om at bringe museumoplevelsen til nye højder.

Ud over den permanente samling byder Danmarks Borgcenter i denne sæson på en mindre særudstilling om Dannebrog i anledning af flagets 800-års jubilæum 15. juni i år, samt udstillinger af mere end 150 genstande fra perioden sen vikingetid til slutningen af middelalderen – alle fundet på selve borgen. Udstillingerne, der er inddelt efter tema, dækker over alt fra spydspidser, økser og sværddele til smykker, eksklusive sko, skriveredskaber og fornemme vinglas fra Venedig. Tilsammen dokumenterer de Vordingborgs historie og det helt særlige liv på borgen, der fungerede som militæranlæg og kongeborg gennem mere end 500 år.