Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ans Rejser - Hotel Højskole i Herning

Glæd dig til 4 dage med glad sang, skøn mad, store oplevelser, kunst og ikke mindst fantastiske mennesker. Spar 500 kr. som medlem af Ældre Sagen.

Samarbejdspartner

Ans Rejser

Medlemspris

4.995 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Normalpris 5.495 kr.

Enkeltværelsestillæg

595 kr. pr. person. 200 kr. i medlemsrabat er fratrukket.

Ankomst

5. februar til 9. februar 2024
18. november til 22. november 2024

Prisen inkluderer

 • Prisen inkluderer:
 • Busudflugter i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold i delt dobbeltværelse på Dolphin Hotel Herning
 • Besøg på Harbæksgaard hos Thomas & Katherine Eje
 • Rundvisning og præsentation v. Birgitte Damgaard
 • Besøg hos kunstnerparret Jørgen & Inger Pedersen
 • 4 x 2-retters middag & 4 x morgenmad
 • Intim koncert hjemme hos Thomas Eje
 • Intim koncert med Anders Blichfeldt
 • Frokost på Dolphin Hotel Herning
 • Frokost på Restaurant Latinerly
 • Entré til tekstilmuseet i Herning
 • Frokostsandwich
 • Dansk rejseleder

Find vej

Dolphin Hotel Herning

Engdahlsvej 16

7400 Herning

Program for opholdet

Dag 1 – Ankomst

Fra kl. 15.00 kan du i ro og mag ankomme til Dolphin Hotel Herning hvor du trygt og sikkert kan parkere din bil. Ankommer du med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15, 16 og 17.00.  Opholdet starter med en lækker 2-retters velkomstmiddag og lidt fællessang.

Dag 2 – Besøg hos kunstnerpar og Grønhøj Kro

Efter Dolphins flotte morgenmadsbuffet skal I med bussen til besøg hos kunstnerparret Jørgen og Inger Pedersen. Først besøger I deres fantastiske atelier og dernæst ser I deres utrolige hjem fyldt af et helt liv med kunst. I får historien om, hvordan de solgte deres tekstilvirksomhed da de var midt i halvtredserne og nu i over 20 år har levet med og af deres kunst. Derefter køres I til Grundfos i Bjerringbro og ser et af Jørgen Pedersens hovedværker, plus et kort holdt ved Bjerringbro Kirke hvor et andet af hans værker står udenfor kirken.

Derefter går turen til Grønhøj kro, hvor I får frokost hos kromanden Gregers der også synger et par sange og fortæller hvordan det er at drive den gamle kongelige privilegerede kro som fjerde generation.

Efter frokosten guider han jer igennem Kongenshus Mindepark og I hører om Blicher, Jeppe Aakjær og de mange store digtere der havde deres gang på den golde hede. Og hvordan kartoffeltyskerne af kongen fik at vide at det var kløver, men da de kom herop, fik de en anden oplevelse. 

Dag 3 – Museer i Herning og intimkoncert med Anders Blichfeldt

Efter morgenmad og morgensang på hotellet begiver I jer til Kunstmuseet Heart og Carl Henning Petersen og Else Alfeldt Museet i Birk. I får en guidet rundvisning og oplever deres skønne udstillinger. Hvis vejret tillader det, ligges også vejen forbi Ingvar Cronhammers Elia. Tilbage på hotellet nyder I en herlig frokost inden turen går til Tekstilmuseet i Herning.

Efter middag på hotellet vil der være intimkoncert med Anders Blichfeldt. 

Dag 4 – Besøg hos Thomas og Kathrine Eje på Sydals

Så går turen mod Sydals hvor Thomas Eje og og hans hustru Katherine tager imod i deres hjem og galleri. I hører historien om deres kunst. Det er en helt speciel oplevelse at møde Katherine og Thomas i deres storslåede atelier. Et sted med en helt særlig stemning.

Thomas giver prøver på sine velkendte evner som entertainer og laver en skøn og intim koncert på en times tid, hvor I sidder ved runde borde i deres hyggelige koncert lokale. Inden turen går hjem ad, får I en kop kaffe med lagkage til, og mulighed for et sidst kig rundt i det storslåede galleri.

Dag 5 – Afrejse 

Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet og den sidste morgensang er det tak for denne gang og på gensyn.

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Kontaktoplysninger

Telefon: 70 26 00 49
E-mail: rejs@ansrejser.dk

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud