Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ans Rejser - 10 dages Senior Højskole

Tag på seniorhøjskole på Hotel Herning med Ans Rejser. 10 dage med mange konturelle indslag, foredrag m.m. Bemærk at der ikke er enkeltværelsestillæg på dette ophold.

Samarbejdspartner

Ans Rejser

Rabat

2000 kr. pr. person. Rabatten er fratrukket medlemsprisen.

Medlemspris

9.495 kr. pr. person. Normalpris 11.495 kr.
  

Tilkøbsmuligheder

Fast plads i bussen 95 kr.


Enkeltværelsestillæg

Intet enkeltværelses.

Ankomst 

Dem 5. maj til 14. maj 2024.
Den 2. september til 11. september 2024.
 
Ankomst på Hotel Herning fra kl. 15.00 i egen bil. Ankommer du med offentlig transport til Herning station, kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15., 16. og 17.00. 
 

Rejsen inkluderer

 • Busudflugter i 4-stjernet luksusbus
 • Ophold på Hotel Herning en del af Dolphin Familien
 • 6 foredrag bl.a. ved Georg Julin og tidl. Pilot Stefan G. Rasmussen
 • 7 x 2-retters middag & 1 festmenu
 • 9 x morgenmad & 4 x Frokost
 • Hver aften lidt godt til kaffen
 • Ginsmagning & Snapsesmagning
 • 2 syng sammen events + fællessang
 • Frokost på Restaurant Latinerly
 • Frokost på Limfjordens Hus
 • Frokost på Grønhøj Kro
 • Besøg Morten Korch Museet
 • Besøg ved Jeppe Aakjærs Jenle
 • Besøg ved Viskum Snaps
 • Besøg ved Skovgaard Museum
 • Besøg ved Søby Brunkulslejre
 •  Al transport og udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder
 • Afgifter, skatter og bidrag til rejsegarantifonden 

Find vej

Hotel Herning

Vardevej 9

7400 Herning

10 dages seniorhøjskole med foredrag og musik

Hent inspiration til et helt år, få idéer til et godt og aktivt seniorliv, oplev sang og fællesskab, spændende foredragsholdere, smuk natur og store oplevelser. Hotel Herning er i et plan og dermed handicapvenligt. Vært på højskolen er journalist, hofreporter og Kongehusekspert Trine Larsen.

Programmet dag for dag:

Dag 1 – Ankomst, kursusstart med velkomst

Fra kl. 15.00 kan I i ro og mag ankomme til Hotel Herning, hvor I trygt og sikkert kan parkere din bil. Ankommer I med offentlig transport til Herning station, kan I blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15, 16 og 17.00.

Efter ankomst er der fælles kursusstart med velkomst, personaleintroduktion, hvor der vil blive serveret kaffe og kringle til. Herefter vil der være introduktion til Senior Hotel Højskolen og omgivelserne ved Jan og Julie. Kl. 18.30 er der aftensmad efterfulgt af aftenkaffe og hygge med fællessang.

Dag 2 - Morgenbevægelse, madlavningskursus, hvordan virker min telefon + MitID, Ginsmagning med Eugen

Efter morgenmaden skal I have lidt morgenbevægelse med Trine Larsen, så I starter den første dag friskt ud. Om formiddagen er der madlavningskursus med de dygtige medarbejdere Diana og Lisbeth. Eftermiddagen bruger I på et spændende kursus i mobiltelefonen. I nutidens hverdag er en smartphone blevet en nødvendighed, så I får et kursus i de vigtigste moderne funktioner, som f.eks. Mail, MitID, og MobilePay.

Om aftenen efter middagen, skal I have besøg af Eugen fra Danmarks mindste destilleri "Branderiet" til en ginsmagning. Han bruger hedens ingredienser, og fortæller historien om Gin.

Dag 3 – Udflugtsdag med fokus på Heden, frokost på Grønhøj Kro

I dag sætter I fokus på den Jyske hede. Efter morgenmaden skal I høre et foredrag med historiker Jens Erik Møller om hedens opdyrkning. Herefter er der afgang med bussen mod Kongenshus Mindepark, hvor I skal en tur rundt i parken, mens I hører dens historie. Bagefter er det tid til frokost, der indtages på historiske Grønhøj Kro, som også huser Morten Korch Museet. Frokosten består af flæskesteg og citronfromage.

På vej hjem kører I forbi Frederiks og ser Frederiks kirke og byens kartoffeltysker mindesten. Om aftenen er der efter middagen strikkeaften, for dem der har lyst.

Dag 4 – Georg Julin om fremtidsfuldmagter, den fjerde alder og Gospel

Efter morgenmaden skal I have lidt morgenbevægelse, inden I får besøg af Georg Julin, der skal stå for vores program i dag. Han er kendt fra sine mange år i mediebranchen på radio og TV i DR, TV2regioner og dk4.

Om formiddagen holder Georg Julin foredrag om Fremtidsfuldmagter. Efter frokost vil dagens andet foredrag med Georg Julin handle om "Den fjerde alder", hvilket er betegnelsen af det længere liv, der er konsekvensen af, at vi danskere, ifølge befolkningsfremskrivninger, gennemsnitligt lever meget længere end tidligere generationer. Efter aftensmaden slutter Georg dagen af med Gospelaften.

Dag 5 – Besøg Viskum snaps, Viborg domkirke, Frokost på Latinerly og besøg Skovgaard museet

Efter morgenmaden og en gang morgenbevægelse med Trine Larsen på hotellet, går turen Nordøst på, hvor der gemmer sig en unik oplevelse mellem Viborg og Bjerringbro.

I skal besøge Birthe Ladefoged hos Viskum Snaps. Siden 2000 har Birthe været professionel snapseproducent. De har gennem årene lavet 157 forskellige snapse. Her får I en inspirerende fortælling og præsentation fra en ægte dansk ildsjæl, og naturligvis skal I smage på herlighederne.

Herefter går turen videre til Viborg og historiske Restaurant Latinerly, der siden 1954 har været en del af Viborgs kulturliv. Her skal I nyde jeres frokost. Bagefter skal I opleve Domkirken og Skovgaard Museet. Om aftenen efter middagen på hotellet, er der aftenkaffe og spilleaften.

Dag 6 –Foredrag og musikalsk underholdning ved Stefan G. Rasmussen

I dag skal I efter morgenmaden og en gang morgenbevægelse have besøg af tidligere luftkaptajn Stefan G. Rasmussen, der blev verdensberømt efter hans nødlanding af et SAS fly i 1991, hvor alle ombord overlevede.

Efter at livet har givet Stefan en chance til har han rejst landet rundt med sine filosofiske betragtninger og om livets finurligheder. Om eftermiddagen skal I nyde mere godt af at have besøg af Stefan Rasmussen, da han vil underholde jer med sin jazzmusik. Dagen slutter med middag og om aftenen er der kaffe og sødt.

Dag 7 – Gjellerup Kirke, Søby Brunkulslejre, gavlmalerierne i Brande og Fællessang med Claus Lindeberg

Efter morgenmaden skal I i dag på udflugt til Gjellerup, hvor I skal besøge Danmarks ældst daterede landsbykirke. Her vil I høre om kirken og meget mere af provst John Ørum Jørgensen. Herefter skal I videre till Søby Brunkulslejre, hvor I skal have en rundvisning med lokal guide og høre om en vigtig del af Danmarks historie.

Næste stop er Brande, hvor I skal se Gavlmalerierne i Brande, forinden er det dog tid til et frokoststop, hvor I skal nyde de medbragte sandwicher. Om aftenen efter middagen, er der fællessang med Claus Lindeberg.

Dag 8 – Småkagebagning og højskolekor med Anders Hornshøj

Efter morgenmad og morgenbevægelse bruger I formiddagen til småkagebagning med Diana og Julie. Efter frokosten får I besøg af Anders Hornshøj, der er sanger og korleder. Sammen med Anders danner I et højskolekor.

Sidste på eftermiddagen er der mulighed for at komme med på en gåtur i Knudmosen et naturområde, der er godt forsynet med stier, som ligger lige op ad Hotel Herning. I slutter selvfølgelig dagen af med middag og senere kaffe og sødt.

Dag 9 – Rundvisning på Jeppe Aakjærs Jenle, frokost på Limfjordens hus, guidet tur på Mors og Festaften

Efter morgenmad skal I på udflugt med bussen til Jenle i Salling. Her skal I have guidet tur på Jeppe Aakjærs kunstnerhjem og gåtur til Skive fjord.

Turen fortsætter til den efterhånden verdensberømte fiskerby Glyngøre med udsigt til Mors og Sallingsundbroen. Her skal I besøge Limfjordens Hus og have en dejlig fiskeanretning til frokost, bestående af primært lokale kvalitets råvarer. Herefter kører I over på den anden side af Sallingsundbroen, da I skal have en guidet tur på Mors.

Den sidste aften er der festaften, hvor der vil blive serveret tapas, efterfulgt af et lækkert dessertbord.

Dag 10 – Tak for denne gang og på gensyn

Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet, er det tak for denne gang og på gensyn.

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer

Kontaktoplysninger

Telefon: 70 26 00 49
E-mail: rejs@ansrejser.dk

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud