Søg på www.aeldresagen.dk
Logo
madskole, 4H, generationsmøde, børn, barn, Gentofte Skole, 4. juli 2017, skærer peberfrugt,

Bliv frivillig

Bliv instruktør på madskole for børn

Kunne du tænke dig at deltage i en sjov og givende aktivitet fuld af samvær med andre fra dit lokalområde, og er du glad for madlavning – så bliv instruktør på en madskole for børn.

Madskoler har til formål at give børn og unge mellem 8-12 år viden om mad, måltider og sund levevis på en sjov og aktiverende måde.

  • Har du lyst til at arbejde sammen med andre engagerede frivillige om at skabe en uforglemmelig madoplevelse for børn i alderen 8-12 ?
  • Har du overskud til at bruge 5 hele hverdage i sommerferien?
  • Kan og vil du prioritere tid til mindst 2 møder med dine medinstruktører forud for Madskolen, samt tid til praktisk planlægning og indkøb?

Kan du svare ja til ovenstående 3 spørgsmål, er det lige DIG vi mangler som frivillig instruktør på Madskoler! 

Du kan nu melde dig som instruktør på en Madskole i sommeren 2024 i uge 27 eller 28. Årets tema er venskaber.

Kontakt og spørgsmål — er du i tvivl?

Har du spørgsmål, eller overvejer du at melde dig som instruktør men er i tvivl, om det er noget for dig, så kontakt Katrine Heinild på telefon +45 5133 5647 eller send en mail til ksh@aeldresagen.dk

Tag dit barnebarn med på madskole

Underholdningen og legekammeraterne er med garanti sikret, hvis du tager dit barnebarn med på madskole. I får kvalitetstid sammen, og du kan give dine erfaringer og kundskaber videre.

Husk, at hvis din deltagelse som instruktør afhænger af, om der er en plads til dit barnebarn på madskolen, så noter det i din tilmelding. Så kan vi tage højde for det i planlægningen af madskolerne.

Du skal betale deltagergebyr for dit barnebarn, selvom du er med som frivillig instruktør.  

Fotos fra madskoler

Brug pilene til at bladre frem og tilbage i billederne:

Spørgsmål og svar om madskoler

Hvor er madskolerne?

Madskolerne foregår på skoler rundt omkring i landet. Hvor der vil være madskoler, afhænger af hvor der er frivillige instruktører. Vi ønsker at etablere madskoler så mange steder i landet som muligt — så tøv endelig ikke med at tilmelde dig. Der skal være 3-4 frivillige for, at vi kan oprette en madskole. Vi kontakter dig, lige så snart vi kan oprette en madskole tæt på dig. 

Kan jeg være instruktør, hvis jeg er på efterløn?

Du skal have godkendt dit frivillige arbejde hos din A-kasse. Vi har desværre oplevet at A-kasserne fortolker reglerne forskelligt. Men hvis man udfører frivilligt ulønnet arbejde i en frivillig organisation, kan man som udgangspunkt udføre arbejdet uden fradrag i efterlønnen, også selvom den frivillige organisation samarbejder med en privat erhvervsvirksomhed.

Er der ikke bare tale om gratis arbejdskraft fremfor lønnet?

Nej, det er der ikke. Med madskolerne er der tale om et projekt gennem en række frivillige organisationer. Der er ikke tale om et arbejde, som ellers ville være lønnet. Hos os skal der være klare retningslinjer, når nogen udfører frivilligt arbejde i vores regi og i Ældre Sagens navn. Som frivillig i Ældre Sagen må du ikke påtage dig professionelle pleje- eller træningsopgaver eller påtage dig andres lønnede arbejde. 

Hvad koster det for børnene at deltage?

Det koster imellem 245-670 kroner. Læs mere om priserne på madskolernes hjemmeside.

Se priser for deltagelse på madskole

Sidst opdateret 08.04.2024