""

Få eller bliv telefonven

Ældretelefonen

Selvom hverdagen så småt er ved at vende tilbage efter corona, gælder det ikke alle. Mange ældre og enlige føler sig alene og savner selskab.

Du kan få eller blive telefonven gennem Ældretelefonen og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med. 

Hvis nogen i din familie gerne vil have en telefonven, men ikke selv kan tilmelde sig, kan du sagtens gøre det for dem. Husk, at det skal være aftalt med vedkommende, at du gør det.

Du kan blive en del af Ældretelefonen enten ved at blive frivillig telefonven i Ældre Sagen og være den, der ringer op og starter samtalen med ældre, der savner selskab. Eller du kan få en telefonven og være den, som bliver ringet op af en af vores frivillige for at få en hyggelig snak.

Tilmeld dig pr. telefon

Du kan også tilmelde dig på telefon 8282 0300. Telefonen er åben hverdage kl. 9-15.

I bestemmer selv, hvor ofte og hvor længe I har lyst til at snakke sammen. Måske er 10 minutters snak et par gange om ugen nok til, at man ikke føler sig så alene – måske vil du hellere have en længere samtale. Det vigtigste er, at I begge hygger jer med snakken.

spørgsmål og svar om telefonvenner

Hvad er forskellen – hvem ringer til hvem?

Du kan blive frivillig telefonven i Ældre Sagen og være den, der ringer op og starter samtalen med ældre, der savner selskab. Når du bliver frivillig telefonven, bliver du matchet med en person, som du skal ringe til. Du bestemmer selv, hvor ofte du gerne vil ringe op.

Eller du kan få en telefonven og være den, som bliver ringet op for at få en hyggelig snak. Når du får en telefonven, bliver du matchet med en person, som ringer til dig efter aftale.

Hvor gammel skal man være?

Du skal bare være fyldt 18 år for at være telefonven – uanset om du ringer op, eller er den, der modtager opkaldet.

Må man bruge Facetime-opkald eller andre slags videoopkald?

Ja, det bestemmer I selv. Men vi anbefaler, at I starter med almindelige telefonopkald og lærer hinanden lidt at kende først.

Læs mere om at bruge videoopkald til samtale

Hvordan får jeg svar på, om jeg er blevet matchet med en telefonven?

Du bliver kontaktet af en frivillig på telefon eller sms med kontaktoplysninger på din telefonven og andre praktiske oplysninger.

Vi arbejder på at give dig besked hurtigst muligt, men interessen for telefonvenner er meget stor, så vi håber på din tålmodighed.

Skal man være medlem for at være frivillig telefonven – eller for at få en opringning?

Alle kan benytte sig af tilbuddet. Du behøver ikke være medlem af Ældre Sagen.

Må jeg gerne tilmelde et familiemedlem, som ikke selv kan finde ud af tilmeldingsproceduren?

Ja, hvis vedkommende selv er orienteret om det og er interesseret i at få en telefonven, så må du meget gerne hjælpe.

Får man løn for at være telefonven?

Nej, at være telefonven er frivilligt og ulønnet.

Er det kun folk, der bor alene eller ensomme, der kan få en telefonven?

Nej. Alle kan få eller blive telefonvenner.

Sidst opdateret 08.06.2020