Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Indret færdselsarealer, så alle trafikanter kan bruge dem

Høringssvar vedr. håndbøgerne "Færdselsarealer for alle - universelt design og tilgængelighed" og "Tilgængelighedsrevision"

Ældre Sagen byder håndbøger om indretning af færdselsarealerne via tankerne omkring universelt design og god tilgængelighed velkommen.

Mulighed for at transportere sig uagtet funktionsnedsættelser eller sygdomme

Vi mener, at alle borgere skal have gode muligheder for at benytte transportsystemer, hvad enten det handler om at transportere sig selv på et køretøj på et vejsystem eller gå til et knudepunkt for at bruge det kollektive trafiksystem. At have mulighed for at transportere sig er en forudsætning for deltage aktivt i samfundet uagtet funktionsnedsættelser eller sygdom. Derfor er det vigtigt, at den viden, der er på vejområdet om tilgængelighed og universelt design, fortolkes og overbringes til fagfolkene i staten, regionerne, kommunerne og de private vejmyndigheder, så de kan bruge den viden i deres daglige arbejde.

Gode sammenhængende ruter uden niveauforskelle og plads til hvile

Ældre Sagen mener, at der forsat skal være fokus på at skabe sammenhængende trafiksystemer, der holdes frie for skilte, cykler og lignende. Selvom der blot er en enkelt barriere på en delrute, vil det udgøre en stor barriere for, om hele rejsen overhovedet kan gennemføres, og det er noget, som påvirker den enkeltes mobilitet og autonomi. Det er ligeledes vigtigt at lave intuitive ruter med trinfrie overgange, der er tydeligt afgrænsede fra det kørende areal samt opsætte bænke og andet byinventar til korte ophold og hvile.

Ældre Sagen støtter op om Vejregelgruppens arbejde med at forbedre tilgængeligheden i færdselsarealerne, men opfordrer Vejdirektoratet til at følge de nye og opdaterede håndbøger op med en formidlingsindsats af de centrale anbefalinger til bl.a. de andre vejmyndigheder o.a.

Ældre Sagens mærkesager

ÆLDRE SAGEN KÆMPER FOR ET BEDRE SAMFUND PÅ EN LANG RÆKKE OMRÅDER.
Læs om Ældre Sagens mærkesager

Sidst opdateret 23.08.2023