Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Hjælp til overvågning om natten

Høringssvar vedr. ophævelse af aldersgrænsen og dispensationsadgangen i ordningen med kontant tilskud til ansættelse af hjælpere til overvågning og støtte i forbindelse hermed om natten

Ældre Sagen ser overordnet meget positivt på lovforslaget om at ophæve den nuværende aldersgrænse, så det fremover sikres, at personer med behov for overvågning om natten kan få denne hjælp – uanset alder.

Lovforslaget løser dog kun det behov for overvågning, som ligger i nattetimerne. Der er mennesker, der på grund af svært nedsat funktionsevne har behov for overvågning i alle døgnets timer. Loven bør omfatte mulighed for udmåling af timer til overvågning i alle døgnets timer, og Ældre Sagen opfordrer til at finde en løsning, der tilgodeser alle voksne, uanset alder, med sundhedsfagligt behov for overvågning i alle døgnets timer.

Samtidig er det uforståeligt for Ældre Sagen, at nærtstående ikke kan ansættes til at stå for at varetage overvågningsopgaven i nattetimerne. Det er ofte hjælpen fra pårørende, der medvirker til, at den enkelte kan opretholde en værdig tilværelse på trods af svær funktionsnedsættelse. Ældre Sagen mener derfor, at den enkelte families ønsker og behov skal afgøre, hvem der ansættes til at varetage overvågningen i nattetimerne.

Hjemmehjælp der passer til den enkeltes behov

DER SKAL ALTID VÆRE MULIGHED FOR GOD OG VELFUNGERENDE HJÆLP OG PLEJE – MED UDGANGSPUNKT I DEN ENKELTES BEHOV.
Læs mere om mærkesagen hjemmehjælp

Sidst opdateret 23.08.2023