Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Undersøgelse om seniorer på arbejdsmarkedet

Undersøgelsen ’Seneskift – Når seniorer skal finde nyt job’ er udført af Den 3. Akt for Ældre Sagen i 2021

Den går tæt på den ubevidste alderisme og fordomme om seniorer, der findes på det danske arbejdsmarked. Blandt andet at seniorer ikke er interesserede i at lære nyt, er langsommere, mindre motiverede og kun har snarlig pensionen i hovedet.

På trods af at ingen af fordommene holder stik, gør de det sværere for seniorer at få job end andre aldersgrupper. Tallene viser, at 60+ årige er ledige i længere tid end gennemsnittet.

Undersøgelsen ser på seniorernes veje på jobmarkedet gennem interviews med seniorer, der er gået i stå eller kommet videre i deres arbejdsliv – ofte ad nye alternative veje.

Gennem interviews med arbejdsgivere, arbejdsgiverforeninger og fagforeninger belyser rapporten, hvad arbejdsgiverne ser af både muligheder og udfordringer med hensyn til at ansætte seniorer.

Rapporten indeholder også gode råd til seniorerne, der skal finde en ny vej i deres arbejdsliv, og til arbejdsgiverne og politiske aktører, der kun kan være interesserede i, at seniorerne kan fortsætte deres arbejdsliv, så længe de kan og vil.

Et godt og langt arbejdsliv

Ældre Sagen arbejder for, at alle kan have et godt og langt arbejdsliv på et arbejdsmarked, som man kan være en del af, så længe man vil og kan, og hvor man kan trække sig tilbage med værdighed.

Læs mere om mærkesagen arbejdsliv

Sidst opdateret 14.06.2024