Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Birthe og Rose er telefonvenner: Vi er et godt match

69-årige Birthe fra Roskilde og 81-årige Rose fra Jelling blev telefonvenner, mens coronaen rasede, og Rose følte sig isoleret.

– Jeg så det med telefonvenner på Facebook. Det var i starten af corona-tiden. Jeg tænkte, ”hvis jeg kan være til hjælp for nogen, så vil jeg gerne det”.

– Jeg skrev mig op, og så gik der et par uger, før Ældre Sagen ringede mig op og havde fundet et match. Det var Rose, og jeg fik hendes nummer, så jeg kunne ringe hende op.

Læs om, hvordan du får en telefonven

Sådan husker 69-årige Birthe tilbage på dengang, hun blev telefonven til 81-årige Rose. De bor i hver sin landsdel, Birthe i Roskilde, Rose i Jelling.

""Et godt match

Rose søgte en telefonven, fordi hun var tvunget til at opholde sig meget derhjemme, mens coronaen rasede. Derfor har venskabet med Birthe været vigtigt for hende:

– Jeg har dårlige lunger og hjerte, så jeg skal passe ekstra på. Derfor har jeg holdt mig hjemme, fordi jeg var bekymret for at blive smittet. Det har været virkelig hårdt, og jeg har følt mig meget isoleret.

Selvom Birthe ikke som Rose har følt sig isoleret, er deres venskab også noget særligt for hende.

– Det har helt sikkert også givet mig noget, jeg har været heldig at få Rose. Det var mig, der meldte mig som ven, men det har været en gave at få de snakke med hende.

– Vi er enige om, at vi har været heldige. Vi er et godt match.

Kunne være jævnaldrende

I starten ringede de flere gange om ugen, nu snakker de sammen fast en gang om ugen – altid om onsdagen. Her taler de 15-30 minutter om alt mellem himmel og jord.

– Vi har talt meget om vores opvækst, bøger, politik, selvfølgelig også meget om corona og vores familier, fortæller Birthe.

– Rose er lige så meget for sine oldebørn, som jeg er for mine børnebørn, der er jævnaldrende. Så det taler vi også om, det er hyggeligt.

– Hun er en meget frisk dame, og vi kunne lige så godt have været jævnaldrende.

Besøg i sommer

Birthe synes ideen med telefonvenner er rigtig god, fordi man kan mødes på tværs af landet og uden at forpligte sig til en hel masse, hvis ikke man har lyst til det. 

”Man kan ringe sammen, når det lige passer ind i hverdagen. Og Rose og jeg er kommet tæt på hinanden, selvom vi bor langt fra hinanden og kun taler sammen over telefonen”, fortæller hun.

De to telefonvenner har dog også mødt hinanden en enkelt gang fysisk. Det skete, da Birthe i sommeren 2021 holdt 14 dages sommerhusferie i Jylland.

Da Rose hørte det, var hendes reaktion, at så skulle Birthe selvfølgelig komme forbi til en kop kaffe!

De havde en dejlig eftermiddag sammen i Roses hjem, og siden har de holdt venskabet ved lige over telefonen.

Birthe har også inviteret Rose til at besøge hende, hvis hun kommer til Sjælland. Det er er dog ikke så ligetil for Rose pga. hendes dårlige lunger og hjerte, men som Rose siger:

– Så det er dejligt, vi kan tale sammen over telefonen!

 

Ældretelefonen tilbyder mennesker, der føler sig alene og savner selskab, at få en telefonven.

Få eller bliv telefonven

Ældretelefonen

Under corona oplever mange at blive isoleret derhjemme. Du kan få eller blive telefonven gennem Ældretelefonen og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med.

Sidst opdateret 07.02.2024