Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ferie og kultur ved Vestkysten

Vestkystens brusen – sommerhus og familiehygge

Begynder I så småt at tænke på, hvor ferien skal gå hen i 2023. Bliver det de varmere himmelstrøg eller vinder Danmark igen. Vi har mange fantastiske perler i Danmark og Vestkysten er bestemt en af dem. Mulighederne er mange og for hele familien, uanset om I er til strand, aktiv ferie eller kulturelle oplevelser, her er masser at komme efter.

Skøn natur året rundt ved Vesterhavet

Naturen i Vestjylland er et kapitel for sig selv og Vejers Strand er ikke en undtagelse. Det er oplagt at tage en vandre-, cykel- eller ridetur langs strandene eller på en af de mange afmærkede naturstier i området, hvor man kan se vildt og et fantastisk fugleliv.

Bag stranden finder I Kærgaard Plantage og Filsø. Kærgaard Plantage er et unikt syn i Løvklitterne, hvor et kuperet landskab giver liv til lyng, store krogede egetræer, samt landets største bestand af kronvildt.

Filsø er i dag et fuglereservat og bestemt en udflugt værd, hvis I interesserer jer for fuglelivet. I de koldere efterårs- og vintermåneder forandrer landskabet sig og giver en helt ny oplevelse fuld af nye farver og et mere tilbagetrukkent dyreliv. Langs den jyske vestkyst spiller naturen virkelig med sine muskler i de koldere måneder og en vandretur langs stranden garanterer en ny energi.

Vestkystruten – Danmarks længste nationale cykelrute

Cykelruten strækker sig fra Rudbøl i syd til Skagen mod nord. På den smukke tur kan man opleve havet, skoven og fjorde. På den 560 km lange rute kan man blandt andet se Vadehavet, Ringkøbing Fjord og Danmarks ældste by Ribe. Lejer I et sommerhus i området, kan I sagtens køre på det stykke, som ligger tæt på sommerhuset og bruge resten af dagen ved Vesterhavet.

 Sommerhus ved Vestkysten

Sommerhus i Vestjylland

Mulighederne for cykling langs den jyske vestkyst og i den omkringliggende natur er utallige. Der findes en lang række skiltede ruter hele vejen langs kysten, hvor I fra det lejede sommerhuset i Vestjylland, både kan vælge korte ture og længere heldagsruter, hvor I kommer forbi en lang række flotte udsigtspunkter, seværdigheder og smuk natur.

Der kan lejes cykler til hele familien i flere udlejningsbutikker langs kysten. Booker I sommerhus gennem NOVASOL, kan de også være behjælpelige med leje af cykler.

Bestil sommerhus gennem NOVASOL her

Voksenferie på Badehotel

Vejers Strand ligger tæt ved vandet og strækker sig til de yderste klitrækker. Ved Vejers Strand finder I Klithjem Badehotel. Det gamle sæsonåbne badehotel ligger i en hyggelig bygning fra 1925 kun 5 minutters gang fra Vejers Strand. På Klithjem Badehotel er der plads til ro og fordybelse, samt mulighed for gode vandreture i området omkring hotellet.

Se tilbuddet fra Klithjem Badehotel her

10 gode kulturoplevelser ved Vestkysten

Nedenfor har vi samlet nogle af de kulturtilbud I kan finde i området. Som medlem af Ældre Sagen får du rabat på entréen alle steder. Tilbuddet gælder typisk for kortholder og ved familiemedlemskab for begge navne på kortet.

Oplevelsescenter Naturkraft

En oplevelsespark, der sætter naturens kræfter i spil. Gennem leg får man en helt ny oplevelse af den vestjyske natur. Tag børnebørnene med, og få en ahaoplevelse, når I opdager, hvordan naturen består af en række sammenhænge, som I ikke nødvendigvis ville tænke over i hverdagen. Ved et besøg på Naturkraft ved Ringkøbing får i større bevidsthed natur, kultur og bæredygtighed. 

Køb billetter til Naturkraft her

Tag børnebørnene med i Naturkraft

 

Kaj Munks Præstegård

Det var på præstegården i Vedersø, at Kaj Munks pen bl.a. fyldte papiret med digtet om den blå anemone. Præstegården er indrettet som museum med skiftende udstillinger og genstande.

Gå på jagt i Kaj Munks digte. På Digterruten får I mulighed for at blive klogere på Kaj Munk, og ikke mindst, hvordan naturen og Vestjylland påvirkede præsten der oprindeligt kom fra Lolland. I parken finder man QR-koder. Når man scanner dem med sin Smartphone hører man værkerne oplæst af skuespiller Esben Dalgaard og kommenteret af SDU-professor Johs. Nørregaard Frandsen.

Køb billetter til Kaj Munks Præstegård

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr blev bygget i 1906 og er beliggende på Holmsland Klit mellem Søndervig og Hvide Sande. For jer, der elsker at vandre og udforske naturen, så skal I klart besøge Lyngvig Fyr. Bestig de i alt 228 trin for at nå toppen af Lyngvig Fyr, der med sine 53 m over havet giver dig et sus, når I kan nyde udsigten derfra. Køb billetter til Lyngvig Fyr her

Besøg Lyngvig Fyr

Bork Vikingehavn

I Bork Vikingehavn finder I rekonstruerede huse, vikingeskibe i havnen, en trækirke, en offerlund og en markedsplads, der alle er rekonstruerede efter arkæologiske fund i Vestjylland. Tag børnebørnene med til en sjov oplevelse, hvor I kan møde vikingerne, høre deres historie og opleve deres hverdag.

Køb billetter til Bork Vikingehavn her

 

Bork Vikingehavn

Abelines Gaard

Besøg den fredede strandfogedgård Abelines Gaard, der ligger i Haurvig et stenkast syd for Hvide Sande på Holmsland Klit. Giv børnebørnene et indblik i, hvordan livet var da oldemor var barn. Deltag i legen og vær med til hverdagen på en gård på den tid.

Køb billetter til Abelines Gaard her

Ringkøbing Museum

Museet byder blandt andet på Ringkøbings historie, en udstilling om Anden Verdenskrig og Houvigfæstningens rolle under krigen og meget mere. Abelines Gaard er som en tidskapsel, hvor I kan gå på opdagelse i de gamle stuer, og fornemme livet ved Vesterhavet for 100 år siden. 

Køb billetter til Ringkøbing Museum her

Fiskeriets Hus

Fiskeriets Hus er et lokalhistorisk museum. Her kan I få et indblik i Holmsland Klits historie, og høre om Hvide Sandes tilblivelse og fiskeriets udvikling. I fiskeriets Hus finder I både et saltvands- og et ferskvandsakvarie, hvor I kan lære om fiskene og deres færden. Der er også et klappebassin til de mindste.

Køb billetter til Fiskeriets Hus her 

Danmarks Flymuseum

Er I fly entusiaster så skal I besøge Danmarks Flymuseum. Museet ligger i Stauning Lufthavn i Stauning. Her kan I gå på opdagelse i et 7600 m² levende museum med danske og udenlandske luftfartøjer fra 1911-2000.

Køb billetter til Danmarks Flymuseum

Tarp Bunkermuseum

I finder Tarp Bunkermuseum i en bunker af typen Regelbau 622, som oprindeligt var en del af den gamle tyske militære lufthavn i Esbjerg. Tarp Bunkermuseum er nænsomt restaureret og bragt tilbage til dengang, hvor tyskerne boede i den.  I kan stadig opleve de originale vægtegninger samt tyske ordsprog på flere af bunkerens vægge, dem har man valgt at bevare. Museet er et besøg værd, hvor historien er bragt til live igen.

Køb billetter til Tarp Bunkermuseum

Bliv mere inspireret til din næste ferie her

Sidst opdateret 05.04.2024