Aktuelt

Hold dig orienteret om nyt fra Ældre Sagen Amager2300

Lokale digitale nyhedsbreve i september: Udsendt den 19; udsendt den 29. Se alle tidligere nyhedsbreve her.


Bladpakken Oktober 2019 er på vej til medlemmernes postkasser. En digital udgave af DET SKER kan ses her.


Bestyrelsen har 26. og 27. september været på udviklingsseminar på hotel og konferencecenter Comwell i Roskilde.

Seminaret havde to temaer: 1: Grundfortællingen om Amager2300 og 2: Er vi klar til at påtage os rollen som en Demensvenlig Lokalafdeling?

En grundfortælling er, kort fortalt, fortællingen om hvorfor en organisation, en virksomhed, gør en forskel for omverdenen. Seminaret kiggede derfor tilbage på historien, forsøgte at få et overblik over nutiden, og så dernæst ind i fremtiden, så godt vi nu kunne. Seminaret skrev ikke vores grundfortælling; men en skrivegruppe har påtaget sig at skrive et første udkast.

Med strategiplan 2017-2021 besluttede Ældre Sagens landsledelse i november 2016 at gøre 'demens' til et strategisk indsats- og arbejdsområde.  Demens blev gjort til et af Ældre Sagens Kennedy-projekter (et Kennedy-projekt er et projekt der gennemføres fordi det er vanskeligt - ikke fordi det er let). 90 af de 215 lokalafdelinger har nu fået kvalitetsmærket "Demensvenlig Lokalafdeling". I vores nærområde gælder det City og Tårnby. På seminaret blev bestyrelsen klædt fagligt på af fagmedarbejdere fra både Ældre Sagens Frivilligafdeling og fra København Kommunes Demenscenter Amager og fra Lokalområdekontoret Amager. Bestyrelsen beslutter inden udgangen af året om Amager2300 bliver næste demensvenlige lokalafdeling.


 • Lokal indflydelse

  Ældre Sagens mission: Et godt liv - hele livet. Ældre Sagens vision: Vi er en folkelig bevægelse, der med nærvær, inds...

  Læs mere
 • Læseven på Ørestad Skole

  Ørestad Skole søger voksne læsevenner. Har du 1-2 timer til overs hver uge mellem kl. 8 og 14? Har du lyst til at hjælp...

  Læs mere
 • Informationer i forbindelse med start af ny sæson den 1. august

  Kontoret i Holmbladsgade åbner igen den 1. august

  Læs mere
Nedenstående tekst bevares til vi ser hvordan Movia håndterer den fysiske - ikke den digitale - information om de nye køreplaner fra 13. oktober, hvor Movias omlægning af busruter efter Metro City Ringens åbning.

 

Om Movia og køreplaner

 

Ældre Sagen har i dag 20/2 lagt et opslag op på sin Facebookside. Ældre Sagen skriver:
"Er bussernes køreplaner vigtige?
Busselskabet Movia har fjernet de fysiske køreplaner på Sjælland. Det er et problem mener vi – og det samme gør mange andre.
Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk leder lige nu efter dig, der gerne vil fortælle, hvorfor køreplanerne skal tilbage. Din historie skal bruges til at overbevise Movia om at genoplive køreplanerne."


Link til Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk