Kurser og undervisning
Den klassiske it-undervisning er mange steder erstattet af andre formater, hvor korte introduktioner veksler med eller indleder selvaktiviteter, hvor deltagerne arbejder med egne aktiviteter. Det kan være indenfor et afgrænset område som fx Windows 10/11, tekstbehandling, billedredigering, slægtsforskning, smartphones, iPad/tablet, 3D-print m.v., eller det kan være på tværs af emner, hvor kurset blot starte med et intro-emne, der udvælges i dialog med deltagerne.
I Roskilde udbyder lokalafdelingen fx "IT-Minikurser" med følgende beskrivelse:
På små hold (4-6 personer) lærer man i rolige omgivelser om e-mail, internet, MitID, borger.dk, netbank, rejsekortet, e-handel, Skype samt sikker færden på nettet og meget andet, som man behøver for at få nytte og glæde af sin pc eller iPad.
10 kursusdage á 2 timer på egen eller lånt pc/iPad/tablet:
Inden I tilrettelægger nye kursus-aktiviteter, er det en god idé at tale med andre lokalafdelinger om deres kursuserfaringer. Små justeringer kan gøre en stor forskel i tilrettelæggelsen, markedsføringen og afviklingen. Her kan I med fordel benytte jeres distrikts temadage til at møde it-frivillige fra andre lokalafdelinger.
Hjælp til det du underviser og hjælper med
Har I behov for demoversioner, øvelsesprogrammer eller fx råd og vejledning i forhold til at undgå digital svindel eller benytte streaming i undervisnings- og hjælpearbejdet, så kan der være hjælp og vejledning at hente nedenfor. Her finder du også et it-pædagogisk koncept for undervisningen
Når du underviser og yder it-hjælp
Både af hensyn til dem I yder it-hjælp og til jer selv som it-frivillige, er det vigtigt altid at have for øje på hvilke vilkår, vi yder it-hjælp i Ældre Sagen.
Til det formål har vi lavet en informationsplakat i A3, der bør hænge synligt fremme og/eller ligge på bordene og benyttes som en orientering, inden it-hjælpen ydes: