Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Hjælp og vejledning

Se hvad du har af muligheder for at få hjælp, støtte og vejledning i hverdagen. Frivillige står klar i Ældre Sagen Hvidovre

Frivillige i Ældre Sagen i Hvidovre tilbyder dig forskellige muligheder for hjælp og støtte i hverdagen. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om de enkelte tilbud eller selv ønsker at blive frivillig i Ældre Sagen.

 

Besøgsvenner

Savner du en ven og fortrolig samtalepartner, som regelmæssigt besøger dig og har en snak om løst og fast, evt. over en kop kaffe, så kontakt os. En af vores frivillige besøgsvenner kan også tilføre dit liv et friskt pust udefra med oplevelser fra vedkommendes hverdags- og familieliv.

Ring selv, eller få en pårørende til at gøre det, til vores kontaktpersoner

Minna Udsen Nielsen, tlf.: 2337 8406

Hanne Themsen, tlf.: 2489 8680

 

Demens-hjælpere

Lider du af demens, eller er pårørende til en demensramt, kan der være behov for hjælp og støtte. Vi har en gruppe frivilige hjælpere, der er parate til at gøre en indsats og også tager en god snak om demens.

Den første søndag kl. 14-16 i hver måned inviterer vi demensramte og pårørende til cafe HUSK i Aktivitetscentret, Hvidovregade 49, hvor vi hygger os med kaffebord og musik og samtidig snakker om fælles udfordringer. 

Åbningsdage i 2. halvår 2021 er:

Søndag den 5. september kl. 14 -16 med musik, hvor Henning spiller gamle melodier med sin guitar. Og der bliver serveret hjemmebagt boller/ kager- kaffe og the. Arrangement er gratis, mød op og få en hyggelig eftermiddag.  

Søndag den 4. oktober kl. 14 - 16 spiller vi BANKO, med fine gevinster, inden BANKO drikker vi kaffe/the med det berømte hjemmebagte brød. Arrangementet er gratis.                                                                

SØNDAG den 7. november kl. 14 - 16 vil DIANE vende grammofonplader hvor vi skal høre gammel dansemusik, imens vi får kaffe/the med hjemmebag. VI SKAL også her have tilmelding til vores julefrokost, der skal foregå den 5. december KL. 13 denne gang arrangementet er gratis (information følger).    

SØNDAG den 5. december kl. 13 – 16 holder vi julefrokost/ og julehygge, med smørrebrød/ øl/ vand- herefter får vi kaffe/the, med hjemmebagt småkager.  

Hvis der ønske yderligere oplysninger, kan du/I ringe til LIS, mobil 2913 4702

Se og hør mere om demenscaféen på  dette link:

Demenscaféen

 

Tryghedsopkald

Vi har nogle friske frivillige hjælpere, der tilbyder at ringe til dig som enlig og uden nære pårørende for at høre. om du er oppe, rask og ikke trænger til hjælp.

Kontaktperson om tryghedsopkald er

Lis Lyhne Petersen, tlf.: 2828 9581.

 

Seniorvejledning

 

Ældre Sagen i Hvidovre kan desværre ikke mere tilbyde denne tjeneste.  Vi henviser i stedet til at tage kontakt til landsforeningen Ældre Sagens juridiske medarbejdere.

SØG NYTTIGE OPLYSNINGER I "VÆRD AT VIDE 2021"

I håndbogen "Værd at vide 2021" finder du svar på en række spørgsmål, som har betydning for din hverdag. Det kan være de nyeste satser, regler og ændringer i lovgivningen om sociale, økonomiske eller juridiske forhold.
  Håndbogen rummer mange emner. Det kan være om spørgsmål om arbejde, sygedagpenge og efterløn, arv og testamente, boligydelse, gæld, hjemmehjælp, folkepension og tillæg til pensionen, rådgivning og klager, privat økonomi, skat, sundhed, værgemål og fuldmagt og meget andet.
  Håndbogen kan købes ved henvendelse til Ældre Sagen for 139 kr. (medlemspris). Du har også mulighed for at læse den elektroniske udgave på nedenstående link:

https://www.aeldresagen.dk/viden-og-raadgivning/vaerd-at-vide/a/alder-for-tilbagetraekning

Link til håndbog