Hjælp og vejledning

Se hvad du har af muligheder for at få hjælp, støtte og vejledning i hverdagen. Frivillige står klar i Ældre Sagen Gundsø

Frivillige i Ældre Sagen kan give dig en række muligheder for hjælp og støtte i hverdagen. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om de enkelte tilbud eller selv ønsker at blive frivillig i Ældre Sagen.

 

 • Demensvenlig lokalafdeling - med demenscafe

  Ældre Sagen i Gundsø afholder Demens Café for mennesker, der enten selv er ramt af sygdommen eller er pårørende eller på...

  Læs mere

Ældre Sagen Gundsø er aktiv, når det gælder aktiviteter, hjælp og vejledning til ældre medborgere.

Vi har frivillige, der som led i Ældre Sagens Besøgstjeneste* støtter ældre med behov for besøg i eget hjem

 • Besøgsven – vi kommer hjem til dig fx fast en gang om ugen og/eller telefonopringere – for nærkontakt og tryghed.
 • IT Support i eget hjem – vi hjælper, hvis fx din PC driller og du ikke kan tage den under armen og få hjælp om onsdagen i Værestedet.
 • Træn dig glad i eget hjem – med stolegymnastik. Vi hjælper også, hvis du efter genoptræning selv skal fortsætte træningen fx med at gå med rollator.
 • Vejleder – vi er der for at hjælper dig til afklaring i svære situationer, orientere omkring fremtidsfuldmagter, testamenter og fx opsparingskonti til børnebørn. Og vi hjælper dig med at forstå breve fra myndigheder o.a. Eller foretager telefonopkald – når du ikke selv kan, samt vi lægger ryg og øre til dine frustrationer, når verden bliver for meget. 
 • Bisidder – vi træder også til med hjælp, hvis vi ikke kan klare hjælpen hjemme fra din bolig. Vi kan tage med dig, når du skal møde det offentlige – fx ved at tage med dig til møder.

Vi har frivillige, der møder vore medlemmer med støtte i Værestedet, på Bondestuen, på Biblioteket i Jyllinge eller på Plejehjemmene. Her har vi bl.a. følgende aktiviteter:

 • Spisevenner – aktivitet med nærvær og fællesskab – og mod ensomhed
 • Demens Café – fast en gang om måneden for ramte og pårørende – hvor vi kan hjælpe med fællesskab og nærvær i trygge omgivelser
 • Cykling uden alder – kom ud og oplev naturen med os som passager på en rickshaw-cykel
 • Træn dig glad – motion i Værestedet (Pt. fuldtegnet og med venteliste)
 • IT CAFÉ og undervisning – vi hjælper dig gratis med din Bærbare Pc’er, Tablets, mobiltelefoner eller andet IT-udstyr. Ikke mindst, når noget driller. Og vi kan hjælpe dig i gang med vores undervisning i brugen af din PC, tablet og mobiltelefoner. Vi hjælper dig til at kunne færdes på trygt nettet, og med alt det grundlæggende IT. Mød os i IT Caféen hver onsdag fra kl. 12.30 - 14.30.

*) Besøgstjenesten
Vore frivillige i Besøgstjenesten er omfattet af aftale om frivilligt arbejde i Ældre Sagen kaldet ”Frivilligaftalen”. De frivillige er således underlagt regler som fx: vi har tavshedspligt, vi må ikke modtage gaver, ikke håndtere brugeres penge, ikke have nøgle til brugeres bolig, ikke må påtage sig ansattes arbejde, kan fremvise Ældre Sagen identitetskort, er neutral partipolitisk m.v. De er forsikret gennem Ældre Sagen og er registreret i Landsforeningens database for frivillige. Arbejdet sker ulønnet og ved Vejledning sker dette ikke som rådgivning – dette overlades til professionelle rådgivere.

Du kan læse om de mange muligheder og hvordan du kan bruge dem her på hjemmesiden under ”Aktiviteter og kurser” og i vores lokale Katalog, som uddeles hvert år i juli, samt i vores kvartals-blad DET SKER. 

Du finder også Kataloget nederst på forsiden af vores hjemmeside.

Kunne du tænke dig at give en hånd med som frivillig ved disse eller vores mange andre aktiviteter, så er du mere end velkommen til at ringe til vores formand Lisbeth Daugaard for en drøftelse – tlf. 5155 9625.

Du kan også gå ind her på hjemmesiden og skrive til os om ønsket:
https://www.aeldresagen.dk/lokalafdelinger/gundsoe/bliv-frivillig