Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

De tre seneste nyhedsbreve

Se hvad vi har skrevet om for nylig

Udsendt 23. april 2023

Medlemsmøde 3. maj 2023
Kom til medlemsmøde i Ældre Sagens egne lokaler i Farum Kulturhus onsdag 3. maj kl.19.00 til 21.00. Mødet er især for de mange nye medlemmer der er kommet til i 2021 – 2022 – 2023, men mødet er også for ”nye” der først lige er begyndt at tage del i vores aktiviteter. Vi orienterer om muligheder og aktiviteter, bestyrelsen, Bladet, Nyhedsbrevene og meget mere. Tænk hjemmefra over hvad du gerne vil vide mere om! Tilmelding er nødvendig pga. et mindre traktement. Helst på www.ældresagen.dk/farum. Klik på ”Tilmelding” øverst. Alternativt send mail til birthe@berger.dk                               

Vågetjenesten 
Tryghed, nærvær og omsorg i livets sidste dage og timer. Det er tilbuddet fra Vågetjenesten i Furesø - et samarbejde mellem Ældre Sagen i Farum og Værløse og Røde Kors i Furesø. Vågerne er til stede på skift i aften- og nattetimerne. De tilkaldes af ledere eller sygeplejersker på plejehjemmene eller af Hjemmesygeplejen. Henvendelse til Henning Rostung, 2331 8780, rostung@gmail.com                                                       

                                                   Ukrainske bedstemødre savner danske bedstemødre …                                      
Vi er 10 ukrainske bedstemødre der søger ligesindede danske bedstemødre til socialt og uforpligtende samvær. Vi mødes hver lørdag kl. 11-14 i bibliotekets store mødelokale. Du skal bare komme, lytte og snakke. Ingen forberedelse. Sprog: engelsk! Spørgsmål rettes til Birthe Pihl på 2324 7849. 

                                                   Søndagscafe – kom med til banko!                                                               
Sidste søndagscafe inden sommerferien er først den 14. maj på grund af Store bededag. Traditionen tro skal vi spille banko, og til det formål skal du medbringe en præmie, pænt indpakket. Noget andre kan have glæde af. Koster 50 kr. for alt det kaffe og kage du vil have.                                              Vi ses i Kulturhuset kl. 14.00-15.30.                                                       

Indkøbsbussen kører bare … 
Over 20 personer har været med de to sidste onsdage. Det er da flot! Vil du (og din rollator) også med, så ring til Torben Frederiksen på 4295 4888. Så stopper de og tager dig med. Vi slutter af med kaffe og hyggeligt samvær uden for Teatersalen. Vi holder kun pause/ferie i juli.

Noget at glæde sig til …
Vores tidligere omtalte ’Læsegruppe for mænd’ er nu faldet på plads. Det betyder at I der har vist interesse, kan se frem til at gruppen starter hver anden uge fra 6. september kl. 14.00 - 16.00 i vores egne lokaler. I får direkte besked senere. Evt. nye interesserede kan henvende sig til gruppeleder Susanne Spangsberg på tlf. 3033 0932.                            

Aktiviteter lige om hjørnet …
Sommerrejse til Peloponnes, Grækenland 7. – 14. maj
Trafiktårn Øst, 27. april
Søndagscafe 14. maj
Skovtårnet 25. maj
Regensen, 30 maj

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                            

Udsendt 22. marts 2023
Årsmødet blev et herligt tilløbsstykke
 Vi sneg os op på 139 deltagere på årsmødet 17. marts. Så der var godt proppet! Men vi fik afviklet den faste dagsorden og livlig debat opstod flere gange. Bestyrelsen består nu af Birthe Berger, formand, Kai Christiansen, næstformand, fru Jensen, kasserer og medlemmerne Nils Danielsen, Leon Andersson, Torben Ellegård Frederiksen og Vibeke Søltoft. Annette Hamann blev suppleant og Karen Dupont Jensen blev kontaktperson for lokalebookingen. 

Danmark spiser sammen – onsdag 26. april i Stien 
Ældre Sagen i Farum og Frivilligcenter Furesø er gået sammen om at holde fællesspisning fra kl. 11.45 til ca. 14.00 i Stien, Bifrostvej, lige over for Farum Bytorv. Kom og få en varm ret samt kaffe/te og en småkage. Tilmeld dig senest 12. april ved at sende 70 kr. til mobile pay: box 9313WK. Gentages dagen efter hvis der er mange som vil med. Ring Anders på Frivilligcentret på 5047 1562. Mvh. John Toelhøj.            

Obs ved flextrafik til Kulturhuset
Bestil ikke vogn til Kulturhuset på Stavnsholtvej 3. For den adresse eksisterer ikke længere i gps-systemet! Kulturhuset ligger dog hvor det plejer, men den nye adresse er nu Kulturtorvet 12. Skriv derfor denne vigtige adresse ned eller op så chaufføren kan fremsøge det på sin gps.

Mad og hyggeholdet søger deltagere!
Kom og vær med mandage i ulige uger kl. 16.00-19.30 på Stavnsholtskolen. Vi savner sådan lidt balance i m/k-sammensætningen så kom nu, kære kvinder. Kontakt Claus Friis på tlf. 2279 7601 eller claus@seeberg-friis.dk                     

Øvrig holdnyt
Nyt tyskholdDet tidligere omtalte tyskhold kommer ikke til at starte før tidligst til efteråret 2023.

Lokalebookinger for sæsonen 2023-2024
Vi har bedt om de samme lokaler og tider til den kommende sæson som I plejer at have. I skal nok få at vide når bookingerne er bekræftet. Skulle nogen udefra have overtaget jeres tid/lokale, får I direkte besked af den nye bookingansvarlige som er karen.dupont.jensen@gmail.com. Mange kender Karen fra Indkøbsbus- eller søndagscafeen.                                 

 
Udsendt februar 2023

 

                                   Billard
Billardgruppen har fået ny leder: Thomas Ebert der kan kontaktes på tlf. 4277 8100.

Thomas fortæller at de lige har budt velkommen til tre nye spillere så der nu i alt er 22 aktive hen over ugen. De nye spillere mødes om torsdagen kl. 09:30 – 12:00. Dermed er det kun muligt at oprette en gruppe mere – om torsdagen kl. 12:00 – 14:30. Ønsker du at spille billard, så ring til Thomas om at komme på venteliste – til enten et nyt hold eller et af de etablerede.                    

Tryghedsopkald fra Telefonstjernen
Ældre Sagen ringer hver morgen til nogle medlemmer. Vi siger godmorgen og spørger hvordan det står til? Hvis du sover dybt eller ikke er hjemme når vi ringer mellem kl. 9 - 10, bliver vi ved at ringe til vi finder ud af hvad der er sket. Samtalen er oftest ret kort, men ”utroligt livgivende,” som en sagde. Vil du være opringer og bidrage til trygheden ”derude”, så henvend dig til Anni Berner på tlf. 3195 1707.                           

Interesse for tyskhold for begyndere?
En ny ildsjæl har meldt sig som gruppeleder for et evt. kommende tyskhold. Vil du blot have genopfrisket dit skoletysk eller måske starte fra bunden? For at oprette et hold skal vi lige finde ud af interessen. Kontakt derfor Birgit Lund Haagensen på 4062 0753. Hvis der er basis for at starte op, vil Birgit organisere det videre forløb.                   

 

 Blæsende februarhilsener

birthe@berger.dk

Udsendt januar 2023
(efterredigeret for 'gamle nyheder')

Billard
Så har vi fået overblik over de forskellige hold der spiller billard. Og vi byder Thomas Ebert velkommen som ny gruppeleder. Der spilles tirsdag, onsdag, torsdag og fredag hele to gange! Disse hold er fuldt besatte, men der er mulighed for at udvide med tirsdag eftermiddag og torsdag formiddag. Ring til Thomas på 4277 8100. Han kan informere om mulighederne for at være med, og evt. hjælpe med at starte et ny hold én af de ledige dage.                                                                                                                                

Begge madhold har ledige pladser
MAD OG HYGGEHOLDET har mistet nogle trofaste medlemmer. Derfor har vi plads til ”hvem som helst, blot de er af kvindekøn.” Kom og vær med mandage i ulige uger kl. 16.00-19.30 på Stavnsholtskolen. Kontakt Claus Friis på tlf. 2279 7601 eller claus@seeberg-friis.dk                      

MAD FOR MODNE MÆND har enkelte ledige pladser mandage i lige uger fra kl. 16 – 19 på Stavnsholtskolen. Kontakt John Olufsen på tlf. 2849 7430.                                 

Flere deltagere ønskes til Arrangementsudvalget
Vi mangler en eller to iderige personer der kan tænke i muligheder til efterårets ture, udflugter eller foredrag som vi ikke har været på eller hørt om. Der er kun et enkelt fælles sæsonmøde hvor vi taler om indhold og rammer. Resten er hjemmearbejde med at skrive oplæg til Bladet om dine 1-2-3 arrangementer, ringe og booke sted og restaurant.  Du får selvfølgelig den hjælp du skal bruge.

Bridge 2 stopper
Efter mange års virke stopper Bridge 2 der spillede i Kulturhuset onsdag eftermiddag.  Ærgerligt, men alt har jo sin tid! Venlig hilsen Lise Toft.

Redaktionen ønsker rigtig Godt Nytår!
Vi takker for 2022 hvor mange har bidraget aktivt og mange gange til dette Nyhedsbrev.

Derfor ser vi også frem til det nye år og de tiltag vi ved kommer til at finde sted her.
Har du noget på hjerte så send en mail til birthe@berger.dk på maks. 450 tegn, alt inklusive så vi sammen kan få meldt ud hvad der sker i Ældre Sagen.                         

                                                                                       

Sidst opdateret 24.04.2023