Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Seneste tre nyhedsbreve

Se hvad vi har skrevet om for nylig

Lokalt nyhedsbrev fra Farum

14. april 2024 Ældre Sagens nyhedsbrev april 2024
17. marts 2024 Ældre Sagens nyhedsbrev marts 2024

Udsendt 17. marts 2024

Årsmøde 22. marts
Kom til årsmøde, det andre kalder ”generalforsamling,” i Ældre Sagens lokalforening i Farum. Vi mødes i Teatersalen i Kulturhuset nu på fredag 22. marts 2024, klokken 14.00-16.00. Kom og hør om året der gik! Og ikke mindst hvad fremtiden kan bringe. Sidste år blev årsmødet et tilløbsstykke, så kom i god tid og få en siddeplads. Husk dit medlemskort, fysisk eller på mobilen.

Billard – endelig har vi ledige pladser!
Har du længe haft lyst til at spille billard? Så kan vi tilbyde flere ledige pladser: tirsdag 10.00-13.00 er der en enkelt ledig plads; torsdag 12.00-14.30 kan et helt nyt hold på fire personer starte og om fredagen kl. 10.00-13.00 har vi tre, måske fire, ledige pladser. Ring til Thomas Ebert på 42 77 81 00.

Brevduer
Vi mangler igen brevduer, altså friske medlemmer der gerne vil agere ”postbude” to gange årligt. Vores efterårsblad skal omdeles i maj-juni. Derved hjælper du Ældre Sagen med at spare en masse penge i porto – og du får gratis luft og motion. Så hvis du har lyst til at hjælpe os med en eller to ruter, så ring og få mere info hos Vibeke Søltoft på 3031 9562 eller Annie Berner på 3195 1707.

Søndagscafe 7. april – med musik & banko!
Næste søndagscafe er speciel på den gode måde for vi skal nemlig spille banko! Medbring en pænt indpakket gave fra dine gemmer, ikke en hadegave, men en ting du bare aldrig bruger. En ting andre kan værdsætte. Torben Ellegård Frederiksen spiller klaver til tre forårssange. Så kom glad til kagebord og kaffe i vores egne lokaler fra kl. 14.00 til 15.30. Koster 50 kr. for alt det du kan spise. Værtinderne glæder sig allerede til at se dig og dit barnebarn, nabo, mand/kone, ven/veninde!

Film om sorg
Hvad gør sorg ved os mennesker? Hvis du har haft sorg inde på livet for nylig, kan dokumentarfilmen være en god anledning til at tale om sorgens mange facetter. Måske har sorg en dybere mening? Filmen har verdenspremiere på filmfestivalen CPH:DOX i Empire bio i København. Almindelig entre må påregnes.

Arrangementer lige om hjørnet
- Årsmøde fredag 22. marts kl. 14.00
- Søndagscafe: 7. april kl. 14.00
- Filmstationen – tirsdag 9. april
- Fyraftenssang: tirsdag 9. april kl. 17.00

Forårshilsener til alle fra Nils Danielsen & birthe@berger.dk  

Udsendt 17. februar 2024
Kandidater til bestyrelsen søges
Kunne du tænke dig at stille op til bestyrelsen på Årsmødet? Det er meningsfyldt frivilligt arbejde som ”giver en masse igen.” Vi mødes en gang om måneden, på en fredag fra kl. 9:30-12. Vi aftaler samtale-tidspunkt når du ringer til Birthe Berger på 2616 9611 eller mailer til birthe@berger.dk                                                                                           

Parkering på Farum Bytorv
Ældre Sagen har indsendt et læserbrev til Furesø Avis om den umulige 2-timers parkering der er varslet til at begynde marts 2024 på Farum Bytorv. Hvis I også synes det er for kort tid til at kunne nå indkøb, jeres ÆS-aktiviteter i Kulturhuset og en frokost i ny og næ, så skriv et læserbrev om hvordan parkeringsbegrænsningerne vil påvirke jer. Jo flere vi er der står sammen, jo bedre. Gør vi ikke noget, sker der heller ikke noget!                        

Farum Internationale Skulpturpark
… har 25-års jubilæum i 2024. Første programpunkt er et foredrag med Zanne Jahn på Farum Bibliotek 4. marts. Se nærmere på https://furbib.dk/arrangementer/foredrag-debat/farum-skulpturpark. Mvh. Cecil Bojsen Haarder, Kulturkonsulent

Foredrag med produktanprisning
Et velbesøgt og spændende foredrag i februar om et bedre liv indeholdt desværre produktsalg. Det var redaktionen ikke bekendt med, og vi beklager det hermed. Vi holder ellers Ældre Sagen fri af produktsalg for ikke at favorisere nogen frem for andre!

SøndagsCafe
Kom og oplev god stemning, stort kagebord, stearinlys og blomster på bordene samt et fint fællesskab. Vi mødes næste gang 3. marts fra kl. 14.00-15.30 i Kulturhuset. Gå ned ad Gallerigangen og kig efter Ældre Sagens roll-up. Vi har levende musik og synger et par sange fra Højskolesangbogen. Tag gerne din ven, veninde, nabo eller børnebørn med. Der er plads til flere.                                       
Petangue 
+ 2
Holdoplysningerne var desværre røget ud af papirbladet ”Det sker lokalt” der kom i den seneste bladpakke. Men nu kan du i god tid gøre plads i din sommerferiekalender. Petangue 1 spiller igen fredage fra 9. april fra kl. 10 - 12. Og der ER ledige pladser! Henvendelse til John Hansen, 21 86 35 14. Petangue 2 spiller tirsdage kl. 10-12 – også fra april. Henvendelse Arne Jørgensen, 40 15 31 36. Spillested: banerne ved svømmehallen.                                                                                                                                                    
Besøgsven søges
  - til meget sød og rolig dement kvinde som primært gerne vil gå ture – en gang om ugen på fast ugedag og tid. Hun bor i Farum Midtpunkt. Er det en frivillig opgave for dig? Du vil efter behov blive guidet om demens. Ring 40 42 77 79 eller skriv til Kai Christiansen på kaichr47@gmail.com

It-svindel onsdag 21. februar kl. 14-16 i Værløse
Kom og hør Maja Belling der har efterforsket økonomisk kriminalitet ved politiet, fortælle om fald-gruber og muligheder for at undgå de IT-kriminelle telefonopkald. Tilmelding senest i morgen, søndag 18. febr. kl. 12 på www.aeldresagen.dk/vaerloese. Så skynd dig!

Regnvåde februar-hilsener fra Nils Danielsen/birthe@berger.dk

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Udsendt 20 januar 2024
Godt Nytår!
Vi håber at I alle er kommet godt ind i det nye 2024. Her ser vi frem til en masse godt samvær i vores mange aktiviteter, gamle som nye. Husk at hvis der er noget du savner, så fortæl os om det! Så kigger vi på om det kan lade sig gøre …

Optimer din krop & sundhed – Et foredrag
Bliv klogere på hvordan du selv kan optimere din krop, både fysisk og psykisk, indefra som udefra. Drømmer du om mere energi og en bedre søvn? Er der smerter i kroppen eller kroniske udfordringer? Så kom og hør hvordan du kan styrke alle dine celler til mere energi så du kan leve længere og bedre. Foredrag ved speciallæge Flemming Lauridsen; Stien; mødesal 8, tirsdag 30. januar 2024 kl. 19-21, Tilmelding nødvendig til lauridsenflemming@gmail.com                                                           

Adresseændring
Ældre Sagens kasserer, fru Jensen, har solgt sit hus på Gammelgårdsvej og flytter pr 1. februar 2024 til Farum Hovedgade 43 D. st. i det som hedder Fredtofteparken. Så skal I aflevere bilag eller andet fysisk materiale til hende, er det fremover her det foregår. Fru Jensen beholder dog både fruje23@gmail.com og sit telefonnummer: 4495 3843.                                                                                                       
Har du set Ældre Sagens annoncer i lokalavisen?
Og blev du glad i låget af dem? Tanken er at annoncerne skal skabe synlighed og opmærksomhed om hvad Ældre Sagen kan og gør. Måske kan der komme flere medlemmer og hold ud af dem – for der er trængsel på mange af vores aktiviteter. Annoncerne er udarbejdet i samarbejde med Jørgen Lindemann og planlagt til at komme hver anden uge det meste af 2024.     

 Årsmødet 2024
Igen i år vil vi godt meddele i god tid hvornår Ældre sagen i Farum holder årsmøde: Det sker fredag 22. marts, klokken 14-16 i Teatersalen i Kulturhuset. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen så du kan være med. Du kommer bare; tilmelding ikke nødvendig! Sidste år blev det et tilløbsstykke med over 100 deltagere som gerne ville være med. Håber vi også ser dig?


Se mere info i Bladet eller på hjemmesiden.

Januarhilsener fra Nils Danielsen & birthe@berger.dk
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sidst opdateret 19.03.2024