Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

'Superkræfter' vinder boligsocial inspirationspris

Projekt Superkræfter vandt tirsdag, den 29. januar prisen for bedste faglige boligsociale inspirationsprojekt i København i 2018. Repræsentanter for Ældre Sagen Lokalafdeling Amager var på scenen i Kultursalen i Biblioteket Rentemestervej, for, sammen med lederen af projekt Superkræfter, at modtage prisen.

Projekt Superkræfter er et samarbejde mellem Den Boligsociale Helhedsplan for Urbanplanen, Københavns Kommune, Boligselskabet 3B, de to skoler Dyvekeskolen og Peder Lykke Skolen samt Ældre Sagen Amager2300.

Det var med nogen spænding at vi, frivillig læsemakker og medlem af Ældre Sagen Irene Kejser og lokalafdelingens kontaktperson for generationsmødet i Amager2300 Palle Skov, tirsdag, 29. januar kl. 16 satte os på de reserverede pladser forrest i bibliotekets store kultursal. Om et par timer ville vinderen blandt de tre nominerede faglige boligsociale inspirationsprojekter i København 2018 blive kåret.

Efter velkomst ved Torben Gleesborg, der er formand for Boligsocial Bestyrelse - og som i sin 'fritid' er direktør i kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, præsenterede journalist Rushy Rashid Højbjerg eftermiddagens og aftenens program.

Det er den Boligsociale Bestyrelse, der har indstiftet priserne, som i år blev uddelt for første gang. Ud over prisen for bedste faglige inspiration uddeltes også en pris for bedste frivillige boligsociale indsats.

Første punkt var en præsentation af de tre projekter der var nomineret til prisen for bedste faglige boligsociale inspirationsprojekt. Ud over Superkræfter var Projekt Opgangsmøder fra Helhedsplan Nørrebrobyggerne og projekt KLAB fra Helhedsplan Amagerbro indstillet.

Der var fremstillet en lille film om hver af de tre projekter. I filmen om Superkræfter medvirker Irene Kejser sammen med sin læsemakker 7-årige Taheem, Lise Bertelsen fra Superkræfter, skolelederne fra de to skoler samt Palle Skov. Se filmen på YouTube.

Efter filmen fortalte Lise Bertelsen om Superkræfter og svarede på nærgående spørgsmål fra Rushy Rashid. Både film og Lises præsentation vakte stor begejstring blandt de 170 fremmødte.

Kl. 18.45 faldt afgørelsen. Irene og Palle blev inviteret på scenen og sammen med Lise modtog vi prisen for bedste faglige boligsociale inspirationsprojekt.

Projektets formål: At hjælpe børn med at knække læsekoden.

Projektets omfang, 42 frivillige er hver uge læsemakker for 60 børn,

og det forhold at projektet rammer ind i centrum for den boligsociale indsats i hele København: Børnene,

var de afgørende årsager til at Superkræfter vandt.

Det forhold, at det på relativ kort tid lykkedes at rekruttere så mange vedholdende frivillige, så projektet reelt flyttede fra tegnebrædtet og ud i virkeligheden blev fremhævet. Se den officielle begrundelse her.

Superkræfter har vundet en inspirationspris. Den Boligsociale Bestyrelse håber at Superkræfter vil inspirere skolerne i alle de 15 københavnske Helhedsplanområder, som ud over Urbanplanen er:

Hothers Plads, Mimersgade, Aldersrogade, Lundtoftegade og Indre Nørrebro i bydel Nørrebro

Amagerbro i bydel Amager,

Kgs. Enghave, Vigerslev og Sjælør i bydel Valby mm.

Fuglekvarteret, Ryparken og Bispebjerg i bydel Bispebjerg samt

Tingbjerg og Husum i bydel Tingbjerg/Husum.

Der er rigtig mange folkeskoler i alle de områder!

Som kontaktperson for generationsmødet i lokalafdeling Amager2300, som meget passende dækker hele bydel Amager, giver Palle Skov Ældre Sagens andel i prisen videre til alle de 29 frivillige læsemakkere, der er rekrutteret til Superkræfter via Amager2300. "Det er jeres vedholdenhed, jeres inspiration i og glæde ved det ugentlige møde med jeres læsemakker, der, sammen med de 13 frivillige, der er rekrutteret direkte af Superkræfter,  er fundamentet under Superkræfter! Uden jer ingen inspirationspris! Mange, mange tak!

Og nu bliver det spændende om inspirationsprisen inspirerer. Sker det vil der snart blive efterspørgsel efter frivillige læsemakkere i og fra hele København.

På billedet flankeres Lise Bertelsen af Irene Kejser og Palle Skov. Bogen som Irene holder er en gave til Irenes læsemakker Taheem.

Sidst opdateret 10.11.2023