Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Så skal vi til at bruge Mit-ID

Ældre Sagen skønner, at ca. 7 ud af 10 over 65 år i dag benytter sig af nøglekortet i pap, når de med Nem-ID udfører transaktioner i deres pengeinstitut eller skal læse eller sende beskeder fra og til offentlige myndigheder.

   Men senere på året skal nøglekortet i pap udfases, således at talkoden kan hentes via et lille program – en såkaldt app – på din smartphone (nyere mobiltelefon). Alternativet for dem, der ikke har smartphone - eller ønsker at benytte app’s på denne – er en lille fysisk kodeviser, som man nemt kan have ved hånden ligesom en mobiltelefon.
  Altså skal vi skal vi vænne og til at bruge betegnelse Mit-ID i stedet for Nem-ID. Det betyder også , at vi er rigtig mange der skal have hjælp og læring for at kunne opretholde den nu kendte kontakt til pengeinstitutter og myndigheder. Det er naturligvis en udfordring, som Ældre Sagen vil forsøge at tage op. Også lokalt, og det vender vi selvfølgelig tilbage til.

MitID-lancering er udskudt!

Af en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen fremgår, at opstarten på MitID er udskudt fra 16. august 2021 til forventet oktober 2021.

 

Tag det roligt og afvent besked

Du vil  få Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen i din e-boks, hvor du får at vide, hvad du skal gøre for at få MitID. Er du fritaget fra Digital Post, vil du modtage et fysisk brev med posten. 

MitID bliver lanceret gravist her senere i 2021 og først i 2022. Og indtil det sker, skal  du tage det roligt og forsat benytte dit NemID.

Læs mere på nedenstående link:

https://www.aeldresagen.dk/viden-og-raadgivning/hverdagsliv/digital-kontakt-til-det-offentlige/gode-raad/derfor-skal-id-oplysninger-i-nemid-app-opdateres

 

Sidst opdateret 17.01.2022