Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Start med IT - eller lær mere

Gør din mail-post mere læsevenlig og spændende

Start med IT - eller lær mere

Gør din mail-post mere læsevenlig og spændende

Vores IT-frivillige er efter sommerferien onsdag den.6 september klar til at hjælpe dig i gang – eller lære mere – om betjeningen af computer, IPad og iPhone. Det sker i vores IT-cafe Hvidovre Enghavevej 2, opgang B, onsdage og fredag kl. 10-12 (dog ikke helligdage).

  Har man computer og har tilegnet sig den nødvendige færdighed, kan skriveresultatet skuffe. En kedelig skrift på en lille skærm og som også er trist i en mail og ved udskrivning med en printer.
   Der er dog gode muligheder for at sætte personligt præg på både skærmskriften også ved mail-posten, og det kan befordre skrive- og læseglæden. Og det er faktisk ikke så svært. For at lave en flot mail, skal man blot åbne et nyt dokument i dit normale tekstprogram, fx Windows. Kig på de forskellige skrifttyper og – størrelser, som der er til rådighed, og vælg ”din” tekst. Der er heller ikke svært at lære at indsætte fx fotos bestemte steder i teksten.
     Du kan i ro og mag sidder og rette og tilpasse dokumentet, som du vil. Når det fremstår, så du er tilfreds, kommer det vigtigste i forbindelse med gemme-proceduren. Dokumentet skal gemmes som en såkaldt PDF-fil, som bare er et billede af det resultat du har på skærmen. Når du så vil sende dit ”brev”, er det bare at oprette ny mail, skrive modtageradressen og så det vigtige: Brug kommandoen ”vedhæft fil” og vælg den aktuelle PDF-fil. Og som emneord kan du fx skrive ”Læs vedhæftede”.
   Så kan modtageren printe PDF-filen, og den kan som i ”gamle” dage med brevpost blive et gemmeobjekt eller familieklenodie. Desværre tyder meget på, at vi også snart må tage afsked med den kendte omdelingspligt som Post Nord nu var, og det tilskynder også til, at vi bliver bedre til ”elektronisk” brevskrivning.
  Bestil en tid hos de IT-frivillige, som gerne hjælper dig på vej. Du kan læse mere om IT-cafeens mange tilbud  under ”It-mulighederne”.

Sidst opdateret 27.07.2023