Grund til at flytte?

Sidst redigeret den 12.01.2022

De fleste af os betragter boligen som den ramme, der giver os tryghed både i gode og svære tider. Men der kan komme et tidspunkt, hvor man begynder at spekulere på – eller bliver tvunget til at indse – at den aktuelle bolig ikke længere er den ideelle.

Lejligheden ligger måske på 4. sal i en ejendom uden elevator. Huset med trappe til kælder og 1. sal er ikke praktisk for en gangbesværet – for slet ikke at tale om haven, der kan blive en byrde. Andre vil måske gerne have tid og kræfter til andet end arbejdet i hus og have.

Flere og flere overvejer tidligt, om de skal flytte til en bolig, der svarer til behovet på et tidspunkt, hvor børnene er fløjet fra reden, og pladsbehovet er mindre. En bolig af nyere dato med mere hensigtsmæssigt køkken og bad og gerne i ét plan. Eller måske en bolig i en etageejendom med elevator. Flytning til et bofællesskab kan også være en god løsning for mange.

Der kan også blive behov for en bolig, hvor der er mulighed for pleje og omsorg. Beliggenheden i forhold til offentlig trafik, indkøb, aktiviteter og netværk med venner og familie er også vigtig at overveje.

Mange ældre er opmærksomme på fordelene ved at skifte bolig, mens man endnu fysisk og psykisk er så velfungerende, at man kan opbygge nye netværk i forhold til naboer, foreninger, handlende osv.

Pensionister, der har ejet deres sommerhus i mindst et år, har ret til at bo der hele året, men man bør overveje, om det er den bedste løsning, se afsnittet Ejerboliger - Sommerhus.

Flere ældre er også blevet opmærksomme på muligheder, der kan gøre tilværelsen lettere i den hidtidige bolig. Haven kan f.eks. lægges om, så den er mindre arbejdskrævende og indvendig vil en modernisering af køkken og bad ofte være en god investering.

Yderligere oplysninger om boligvalg findes på www.bofællesskab.dk - her kan man bl.a. søge bofællesskaber i Danmark.

Indhold hentes