Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Nyt fra Brøndby

Nyheder fra Ældre Sagen Brøndby.

Årsberetning 2022 fra Årsmødet 19.3.2023


Lauritz Bune har trukket sig fra bestyrelsen.

Han er forsøgt slettet de steder, webmaster sådan lige kunne finde.


ADVARSEL: Svindel med falske e-mails fortsætter

Vi oplever fortsat, at Ældre Sagens lokalformænd bliver udsat for svindel. Svindlerne har fundet formandens navn og e-mail adresse og oprettet en næsten identisk e-mail adresse. Fra denne adresse har svindlerne sendt en mail til bestyrelsesmedlemmerne og aktivitetslederne i lokalafdelingen for at udnytte dem økonomisk.

DERFOR: Kontrollér generelt altid afsenderadressen til mindste detalje. Nogle gange er der blot et enkelt tegn til forskel mellem den falske og den rigtige. Fx aeldresagen@aeldresagen.dk (sandt) og aeldresagen@aeldre.sagen.dk (falsk - bemærk det ekstra punktum).
Hvis du pr. e-mail opfordres til økonomisk handling, sørg da altid for at have talt med afsender – enten personligt eller telefonisk, inden du foretager dig noget.


Foreningsmail til Tovholdere

Via Ældre Sagen Brøndby kan du få en "funktionsmail" til din tovholderopgave.

Den vil hedde ""funktion@aes153.dk"
Den mail vil så være den, der vil fremgå af vores hjemmeside, annoncer og andre steder og som du kan bruge til alle, der har brug for at komme i kontakt med dig i forbindelse med dit foreningsarbejde.

For dig betyder det:
- Du er fri for at sende din personlige mail ud til hele verden, hvor du ikke ved, hvad den kan blive (mis)brugt til. (for din mail kan være nøglen til at skaffe mange andre oplysninger på dig, hvis man har ondt i sinde).
- Du får opdelt dine beskedder i "Ældre Sagen opgaver" og "dine personlige ting".
Det vil du meget snart opdage, egenligt er meget rart.

Nu om stunder er det meget nemt at lave en ny mail i f.eks. Outlook. Ellers skal vi nok hjælpe dig.

Som forening betyder det:
- Vi kan genbruge den samme mailboks til den næste tovholder.
- vores kontaktoplysninger forældes ikke, hver gang en tovholder forlader posten
- Vores kontakter kan altid skrive til samme mail og komme igennem.

Kunne det friste, så send en forespørgsel til enten nf@aes153.dk eller webmaster@aes153.dk, så opretter vi en funktionsmail til dig.


ÅRSMØDET 2023

Søndag den 19. marts 2023 kl. 14:00
i Brøndbyhallen.

Husk kryds i din kalender!


 

Årets influenza- og Covid-19 vaccinationer.

vaccinationsopgaven er lagt ud til Regionerne, så derfor kan du nu blive vaccineret på samtidig mod både influenza og covid-19 som følger:
- Ved at booke sted og tid på www.vacciner.dk
- På apoteket (tjek gerne i forvejen, så du ikke går forgæves)
- Hos din praktiserende læge (kontakt konsultationen for evt. tidsbestilling)
Disse grupper af borgere er omfattet af tilbuddet:
Influenzavacciner: Samme grupper som tidligere. Alle over 65 år, pensionister, personer med visse kroniske sygdomme og børn på 2 - 6 år.
Covid-19 vacciner: Alle over 50 år, samt personer med visse kroniske sygdomme og sundhedspersonale med patientkontakt..

._______________________________________________________________

null

Mindeord for Niels Møller

Ved  Niels Møllers død, har Brøndby kommune  mistet en markant og yderst vellidt socialdirektør.
Som tidligere formænd for Ældre Sagen i Brøndby, har vi haft et langt og givende samarbejde med Niels Møller.

Altid klar til at lytte til vores forslag. Aldrig bange for at forsøge noget nyt. Og i den grad redelig over for vores forening, med stor respekt for vores opgave i lokalsamfundet, samtidig med hans store veneration for kommunens ældre og dårligst stillede.

Vi gik aldrig forgæves til Niels Møller, og som kommunens suverænt største forening oplevede vi både modspil og positiv medvirken, når vi kom med nytænkende tanker og ideer.

Niels Møller står nævnt adskillelige gange i referater og notater i Ældre Sagen Brøndby, og ALTID for positiv og konstruktiv medvirken.
Æret være Niels Møllers minde.
Kaare Kjær Madsen
(tidl. formand for Ældre Sagen Brøndby)

___________________________________

Referat fra årsmøde 2022

Blev afholdt i Brøndbyhallen søndag den 13. marts 2022.
Bestyrelsens årsberetning kan læses under formanden har ordet.
Det fulde referat fra årsmødet kan læses her.

Vågetjenesten i Brøndby søger frivillige våger

Vågetjenesten er tilknytte Ældrecenteret på Nygårds Plads. Vi er en gruppe på 12 personer, som har vidt forskellige baggrunde for at være våger, men vi har et fælles ønske om at yde omsorg til den døende, så den døende får en så fredfyldt afslutning på livet som muligt.
 
Vi er til stede
Som våger er du til stede i den døendes sidste tid, din opgave er at være nærværende, yde omsorg, skabe ro og tryghed, berolige den døende fx ved at tale, synge, nynne, holde i hånden eller blot være til stede.


Vi aflaster
Der er døende, som ikke har pårørende, og der kan vi våger betyde meget for dette menneske, som ellers ville være alene. Men lige så ofte kan vi som våger aflaste de pårørende ved at være til sted om aftenen/natten, så de pårørende har mulighed for at få hvilet.

Vi er et fællesskab
Som våger bliver du en del af et fællesskab, vi har et månedligt møde på Nygårds Plads. Her får vi snakket om ”alt”. Det kan være våge-oplevelser, som vi kan have brug for at tale med gruppen om eller andet, som vi har lyst til at dele med gruppen. 

Vil du vide mere så kontakt:
Tovholder Kirsten Sørensen på telefon 23 90 64 13 eller send e-mail 

Efterlysning
Ældre Sagen Brøndbys seniorrådgivere søger nye kolleger!


Skulle det være noget for dig? Se her, hvis du vil vide mere:


Hvad laver en seniorvejleder?

Seniorvejlederne står til rådighed for samtlige borgere i Brøndby. Vejlederne kan trække på flere instanser bl.a. Brøndby kommune og Ældre Sagens rådgivningsfunktion i København. Men naturligvis, og ikke mindst, også på den erfaring og personlige ballast, vi selv besidder.

Seniorvejledningen er gratis for alle borgere i Brøndby og vejlederne har, selvfølgelig, tavshedspligt.

Sådan lidt mere i detaljer, så består opgaven primært i:

  • At hjælpe med at søge- og beregne folkepension, ”Arne pension”, efterløn mv.
  • At søge og beregne boligstøtte.
  • Hjælpe, med lejekontrakt, boligstøtte, lån til indskud og meget mere, hvis du og/eller din samlever/ægtefælle skal på plejehjem.
  • Hjælpe med sagsbehandlingen hvis din samlever/ægtefælle er afgået ved døden i forbindelse med Skifteretten, banken, omlægning af betalingsaftaler osv.
  • Hjælpe med ansøgning af særlige tilskud i forbindelse med ansøgning af helbredstillæg – og, ikke mindst overholdelse af reglerne
  • Rådgivning i forbindelse med fremtidsfuldmagter – særligt aktuelt lige nu i forbindelse med at flere bliver demente og ikke kan disponere egne forhold senere i forløbet.
  • Hjælp med skatteberegning, forskudsskat og rettidig fremsendelse.
  • Hjælp i forbindelse med skriftlige henvendelser til offentlige myndigheder.
  • Hjælp med at forstå reglerne om arv og gæld, formålet med at få udfærdiget ”det rigtige testamente.”

Og meget, meget mere, men du er ikke nødvendigvis advokat og bestemt ikke alene om opgaverne – du kan altid trække på dine erfarne kolleger, Brøndby kommune og Ældre Sagens rådgivningsfunktion!

Har du lyst til at være med til at løse disse vigtige opgaver – eller dele af dem – så er du mere end velkommen i vores team!

Kontakt seniorrådgiver Flemming Ib Pedersen på denne mail  eller tlf. 20 30 45 67 for at høre mere – der er brug for dig! 


Advarsel mod falske vaccinationstilbud i eget hjem
En pårørende har henvendt sig om sin mor på 87 år, som for ca. to uger siden blev ringet op af ”Ældre Sagen”, som tilbød hjemmevaccination imod corona. Hun takkede nej, efter at have vendt det med sin pårørende.
 
Ældre Sagen tilbyder IKKE vaccination mod corona hverken hjemme, hos den enkelte eller andre steder, og det såkaldte ”tilbud”, kan i virkeligheden være forberedelsen til tricktyveri.
 
Episoden foregik i Valby, København, men kan også forekomme andre steder i landet.
 
Vær derfor opmærksom og sig nej tak til hjemmevaccination, hvis du bliver ringet op med et tilbud fra nogen, som udgiver sig som ”Ældre Sagen”.  

 afskedsgruppe
Ældre Sagens afskedsgruppe er nu etableret. Men vi vil meget gerne være nogle flere, derfor dette indlæg.

Afskedsgruppen vil i tilfælde af ønske fra præst eller kirke kunne tilbyde, at vi møder op til en begravelse/bisættelse, hvor ingen eller meget få pårørende kan være til stede. Vi vil synge med, og hvis dette ønskes, vil vi også hjælpe med at bære kisten.

Ring eller skriv til Torben Nielsen på 23 34 78 21 eller send e-mail og hør nærmere om gruppens tilbud.


annonce

En af de aktiviteter, Ældre Sagen Brøndby er meget stolt af, er vores TRYGHEDOPKALD. Hver eneste morgen, året rundt, sidder et antal seniorer klar til at ringe til 30-40 andre seniorer, og sige godmorgen. Nogle gange bare dette, andre gange er der tid til en lille snak. Men under alle omstændigheder ved vi, at vi glæder rigtig mange med dette morgenopkald.

Men det kræver faktisk ret meget organisation. Og lige nu sidder Jette Truesen HELT alene med arbejdet at:
• Lave opkaldslister hver uge.
• Rekruttere nye opkaldere.
• Byde velkommen til nye seniorer, der skal ringes op. Og i den forbindelse tale med pårørende. Tænk hvis der ikke bliver svaret på 
morgenopkaldet, hvad så?
• Holde styr på både opkaldere og seniorer, der ringes op.
• Indsætte reserver i ferie, ved sygdom m.m. 

Kunne du have lyst til at hjælpe Jette med det organisatoriske og administrative arbejde? Så kontakt Jette Truesen på 20 23 03 35,  hvis du gerne vil vide mere.

PS: Vi har også stærkt brug for flere opkaldere, der kan glæde seniorerne hver morgen. Kontakt gerne Jette på 20 23 03 35 og hør nærmere. 

Sidst opdateret 21.03.2023