Retningslinjer i den sociale indsats
Når man er frivillig i Ældre Sagen, er det vigtigt, at man føler sig tryg.
Det er vigtigt, at man føler, at man gør en forskel i sit lokalsamfund, og at indsatsen giver glæde og mening. Samtidigt skal den frivillige indsats ikke føles som en trussel mod – eller erstatning for – professionelt arbejde.
Derfor er det også vigtigt, at indsatserne i lokalområdet ikke opfattes som om, de frivillige laver gratis arbejde og dermed tager arbejdet fra de professionelle.
Ældre Sagens frivillige har gennem tiden fundet frem til nogle rammer, der sørger for, at de ikke løber ind i vanskeligheder under deres frivillige indsats. Disse rammer er samlet i nedenstående to hæfter.
Grundbog for frivillige på det sociale område
Grundbog for frivillige i det sociale område er god at få udleveret, når man starter som frivillig.
Her finder man rammerne for indsatsen og viden og vejledning om personlige grænser, forventningsafstemning, registrering, kurser og temadage mm. Det er en lille, nem håndterbar grundbog, som er hurtigt læst.
Klik her for at åbne Grundbog for frivillige i det sociale område (version 2022)
Håndbog for socialhumanitære aktivitetsledere
Når du starter som aktivitetsleder, får du tilsendt en håndbog. Den indeholder viden og vejledning om de opgaver, der knytter sig til rollen som aktivitetsleder – fx pleje af frivillige, matchning-opgaven, velkomst og introduktion af nye frivillige, tips til rekruttering mv.
Håndbogen er overskuelig og nem at gå til.
Klik her for at åbne Håndbog for social-humanitære aktivitetsledere (version 2022)