MitID og Ny Digital Post
2021 og 2022 byder på nye digitale løsninger fra det offentlige. Det er Digitaliseringsstyrelsen, der står bag de nye digitale løsninger.
Det drejer sig om:
- MitID - som erstatter NemID. Anledningen til at forny NemID, er, at kontrakten for det nuværende NemID udløber.
MitID indfases forventeligt fra oktober 2021 og forventeligt løbende frem til sommeren 2022.
Læs mere om MitID
- Næste generation Digital Post - som bliver den nye løsning og erstatter Digital Post.
Næste generation Digital Post træder i kraft 21. marts 2022.
Læs mere om næste generation Digital Post
På disse sider vil du kunne finde materialer målrettet dig som hjælper og underviser. Disse materialer bliver løbende lagt op, når de udgives fra Digitaliseringsstyrelsen.
Digitaliseringsstyrelsen har desuden på deres hjemmeside information om både MitID og Næste generation Digital Post. Her har du også mulighed for at læse oftest stillede spørgsmål med svar, samt stille spørgsmål til løsningerne direkte til Digitaliseringsstyrelsen.
Gå til Digitaliseringsstyrelsens side om MitID
Gå til Digitaliseringsstyrelsens side om næste generation Digital Post
Anledning til at hjælpe ældre
Ældre vil i løbet af 2021 og 2022 få de nye digitale løsninger, som har stor betydning for, om man fx kan læse post, logge på netbank, borger.dk, se sine lægetider, kommunikere med kommunen og foretage netkøb. Situationen kommer til at minde om lanceringen af Digital Post i november 2014.
Løsningerne har betydning for alle, som i dag har NemID og anvender Digital Post eller som i dag er fritaget for Digital Post, men som fremadrettet gerne vil prøve kræfter med den digitale verden. Ældre Sagens vurdering er, at ældre, der ikke er it-stærke, vil have behov for hjælp til at komme på og følge med. Løsningerne er ejet af det offentlige, og Digitaliseringsstyrelsen har sammen med private it-firmaer udviklet løsningerne.
Det er det offentlige, der har ansvaret for, at vi borgere får mulighed for at komme med over på de nye løsninger. Ligesom i 2014, da Digital Post blev implementeret og udrullet, vil Ældre Sagen gerne understøtte hjælpen til ældre.
Som it-frivillig kan du i denne sammenhæng udføre en central hjælperolle og klæde ældre på til at blive fortrolige med de nye løsninger og anvende dem i praksis til at kommunikere med det offentlige, gå på netbank, foretage netkøb og meget mere. Hjælpen kan enten være i regi af it-caféen, hvor du som it-frivillig kan yde 1-1 hjælp, eller det kan være i form af lokale kurser eller temadage.
I forbindelse med nye aktiviteter i lokalafdelingerne, som f.eks. kurser, temadage og andre tiltag, er der som vanligt mulighed for søge midler fra it-søgepuljen til at opstarte og reklamere for de nye, lokale tiltag.
Læs mere om vilkårene for at søge midler og find ansøgningsskema her