Få flere bridgespillere i Ældre Sagen
Bridgeaktiviteter er desværre stagneret eller faldet flere steder i landet. Derfor har vi opstartet projektet Få flere bridgespillere i Ældre Sagen, så vi sammen forhåbentlig kan få ændret denne nedgang i bridgeaktiviteter på landsplan til en stigning.
Projektets fokusområder i år
Vi har allerede lavet en spørgeskemaundersøgelse om Ældre Sagens bridgeaktiviteter, samt afholdt to møder med frivillige, der enten engagerer sig med bridge i deres lokalafdeling, eller overvejer selv at opstarte bridge. Her fandt vi ud af, at der er et behov for mere materiale og viden i forbindelse med bridgeaktiviteter i Ældre Sagen.
Kurser i efteråret 2023
Kursus i at blive bridgelærer for begyndere i bridge
Mange lokalafdelinger har ikke undervisning i bridge for begyndere, og dermed er det også sværere at få nye med, som aldrig tidligere har spillet bridge. Derfor er det vigtigt med et kursus, der klæder folk på til opgaven som bridgelærer, så vi kan få mere undervisning for begyndere lokalt, og flere i med i vores bridgeaktiviteter. Hvis man har spillet klubbridge i et par år og har fået et fornuftigt kendskab til grundpensum i bridge (dvs. næsten uden konventioner) og ”tør” stille sig op foran andre og tale, så har man allerede det der skal til for at blive en god bridgelærer.
Kurset arrangeres af Hasse Vinter der har stor erfaring som bridgeunderviser. For tilmelding skriv hurtigst muligt til Hasse Vinter via emailadresse: hassevinter@hotmail.com eller tlf. 21768422
Flg. mødedatoer er planlagt og med plads til flere (kom gerne flere fra samme afdeling)
MANDAG 14.08.2023 kl. 9:30-12:30 i Sønderborg
ONSDAG 16.08.2023 kl.10:00-13:00 i Ryomgård
MANDAG 21.08.2023 kl. 10:00-13:00 i Aalborg
ONSDAG 23.08.2023 kl. 10:00-13:00 i Køge
Nuværende bridgelærere er også velkomne til at deltage, dele deres erfaringer og lære noget nyt.
Deadline : Få dage før kursusstart.
Få mere information om kurset og tilmelding her
Fremtidige kurser der arbejdes på
Kursus i at blive tuneringsledere/bridgedommer: Det kan være ret så kompliceret og kan være nødvendigt at kunne for elitespillere. I Ældre Sagen satser vi på bredden med varierende kundskaber og fokus på HYGGEBRIDGE, socialt samvær og alle kan være med, hvis de har taget et bridgekørekort eller har tilsvarende viden. Vi satser på at lave et 3.timerskursus i relevante distrikter hen over efteråret. Vi ønsker at holde mindre kurser, gerne med flere deltagere fra hver lokalafdeling, så reglerne kan huskes i forståelig form. Kursusdage vil blive meddelt i august 23. Vi modtager gerne interesse tilkendegivelser nu.
Kursus i Digitalisering af resultatformidling – så resultater ikke længere skal udregnes manuelt: Et træningskursus vil blive sat sammen og vil blive afholdt i det tempo, hvor der opstår ønsker og behov for implementering. Det vil ske i næste bridgesæson, men vi vil gerne have kendskab til hvilke afdelinger, der kunne tænke sig små tablets på bordene og hurtig synlig resultatformidling. Hvis stor utålmodighed kan vi måske henvise til eksisterende brugere.
Obs. Alle kurser vil have deltagerbetaling, men vi efterstræber, at de bliver gjort så billige som muligt.
Materialer
Der mangler lige nu materialer fra Ældre Sagens side, som kan hjælpe frivillige indenfor bridgeaktiviteter, både i forbindelse med at være bridgelærer, turneringsansvarlig og tuneringsdommer. Vi vil derfor løbende i foråret og sommeren opdatere denne side med manualer i disse ting, som forhåbentligt kan være en hjælp for frivillige indenfor bridgeaktiviteter. Noget af det første der er ved at blive udarbejdet er en vejledning for uerfarne og letøvede bridgelærere. Den vil fortælle i detaljer, hvordan hver lektion skal/kan foregå. Desuden vil der være ”lagte spil” så der kan spilles kort hver gang. Dvs. at forberedelsestiden for et nyetableret bridgelærerhold, vil være begrænset
Materialer lavet og brugt til Ældre Sagens bridgeaktiviteter rundt om i landet
Det er en kæmpe hjælp, hvis vi kan erfaringsdele og gøre hinanden klogere på, hvad der har virket ude lokalt for Ældre Sagens bridgeklubber. Hvis man selv har lavet noget materiale i forbindelse med ens bridgeaktiviteter i Ældre Sagen, som man gerne vil dele med andre, modtager vi dem meget gerne, så andre kan få inspiration derfra.
Indtil videre har vi modtaget følgende:
Kompendie till undervisning i bridge
Annoncer
Der er lavet to annoncer og plakater for henholdsvis rekruttering af brugere og frivillige indenfor bridge. De kan ses her:
bridgeannonce-laer-hygge-bridge
bridgeannonce-vi-mangler-frivillige
I kan bestille annoncerne eller plakaterne ved at skrive til sb@aeldresagen.dk og få udfyldt dem med jeres lokalafdelingsnavn, sted- og kontakt information.
Svar til g) Økonomi – tilskud - hvorfra
Der er for hvert medlem i lokalafdelingerne tildelt i 2023 et ekstraordinært tilskud på mindst 10 kr.
Af disse kunne der måske anvendes en mindre sum til evt. opgradering af det eksisterende bridgeudstyr, få lavet en billig, men markant markedsføring og øvrige udgifter til at etablere en bridgeafdeling helt fra bunden.
4 meldekasser og 4 spil kort i bløde plastmapper kan fås for 250 kr. Så er I igang, da I sikkert har borde.
Man kan søge om tilskud til udstyr i Velux-fonden – hjælp til udarbejdelse af ansøgning kan gives. Mere information om Veluxfonden kan findes her: Velux fonden og andre eksterne puljer
Erfaringsudveksling
En anden vigtig del er erfaringsudveksling. Vi har megen viden, har udarbejdet diverse materialer og prøver at stimulere til at Ældre Sagens lokalafdelinger hjælper hinanden. Vi vil meget gerne orienteres (helst skriftligt) om tiltag rundt omkring i landet. Måske kan vi hjælpe.
For spørgsmål til Ældre Sagens sekretariatet om projektet
Jacob Bøgesvang
3030 8690
For faglig sparring kontakt
Hasse Vinter (faglige spørgsmål)
21768422