Feriedagpenge

Sidst redigeret den 14.01.2020

Som medlem af en a-kasse optjener man ret til feriedagpenge. De beregnes ud fra de udbetalinger man har fået fra a-kassen.

Medlemmer af en a-kasse kan i visse tilfælde få feriedagpenge fra deres a-kasse, når de holder ferie og ikke har ret til ferie med feriepenge eller løn efter ferieloven.

Ferie som ledig med optjent feriegodtgørelse fra et arbejdsforhold medfører altid fradrag i dagpengene.

Hvis man ikke afholder ferie, eller har opbrugt retten til ydelser, bortfalder mulighederne for at modtage feriedagpenge.

Ansøgning om feriedagpenge
Man skal elektronisk indgive ansøgningsblanket til den a-kasse, man er medlem af på ferietidspunktet. Hvis man vil have pengene inden ferien, skal blanketten indgives til a-kassen senest en måned, før man afholder ferien. Derudover skal ferie meddeles til jobcentret senest 14 dage i forvejen.

A-kasserne har pligt til at vejlede medlemmerne om, hvornår ferien kan afholdes, og hvornår a-kassen skal have modtaget ansøgningsskemaet.

Den 01.09. 2020 træder der en ny ferielov i kraft. Der er en overgangsordning, der er gælder fra 01.09. 2019 indtil 31.08.2020. Læs mere under afsnit Ferieloven.

Indhold hentes