Søg på lokalafdelingens hjemmeside

DEMENS FÅR ET SYMBOL

Symbolet kan kan gøre det tryggere for demente at færdes i det offentlige rum. Andre kan se, at der måske er brug for lidt hjælp

Demens er en sygdom, der rammer flere og flere. 90.000 danskere lever med demens, og op mod to millioner danskere er i berøring med demens. Enten som pårørende, bekendt eller via deres arbejde. Men demens er svær at se, og derfor bliver der nu lanceret et symbol, som kan gøre det tryggere for mennesker med demens at færdes i det offentlige rum. Symbolet er udviklet af Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark, og Ældre Sagen bakker op og vil hjælpe med at udbrede kendskabet til symbolet.

”Symbolet fortæller, at her er en medborger, vi skal passe på. Måske er vedkommende gået for langt hjemmefra. Står vi i kø i supermarkedet, viser symbolet, at vi skal være tålmodige, for den demente kan have svært ved at betale”, forklarer Anne-Marie Pedersen fra Ældre Sagen Hinnerup. Sammen med Gitte Eibye står hun for den demenscafé, som Ældre Sagen åbner på Brogården i Hinnerup til september.

”Vi ved alle, at den hvide stok tilhører en blind, og på samme måde skal demenssymbolet være en hjælp for både den demente samt pårørende, og samtidig gør det vi andre opmærksomme på, at her er en person, der kan have brug for hjælp”, tilføjer Gitte Eibye og understreger, at symbolet er et tilbud.

Hugo Strunge Frank, der er formand for Ældre Sagen Hinnerup, har selv haft en hustru, der havde demens, og han tror på, at symbolet kan gøre en forskel.

”Det bliver tryggere for de demente at færdes i det offentlige rum. Det bliver lettere at gå på indkøb eller tage bussen. Desuden er det vigtigt, at der bliver mere fokus på demens, som er omgærdet af en del tabu. Vi skal tale åbent om demens, for vi bliver flere og flere ældre, og derfor vil flere få sygdommen”, forudser Hugo Strunge Frank.

Det er muligt at bestille demenssymbolet via hjemmesiden www.demensvenligtdanmark.dk eller hos demenskoordinatoren i kommunen.

Billedtekst:

Det nationale demenssymbol fås i flere varianter, der kan passe til enhver lejlighed.

null

 

 

 

 

Sidst opdateret 09.06.2022