Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Pas på falske e-mails

Vi oplever lige nu, at Ældre Sagens lokalformænd bliver udsat for forsøg på it-svindel - den såkaldte CEO-fraud/direktørsvindel.

It-svindlen foregår bl.a. ved, at svindlerne finder formandens navn og e-mailadresse og opretter en næsten identisk e-mailadresse. Fra denne falske adresse kan svindlerne sende e-mails til bestyrelsesmedlemmer og aktivitetslederne for at udnytte dem økonomisk.

Hvordan fungerer svindlen?
Et eksempel på svindel kan fx være, at afsenderen af e-mailen opfordrer til at man som frivillig køber et gavekort. Men køber og sender man fx et Apple gavekort til den falske e-mailadresse, mister man det. Ældre Sagen er desværre ikke forsikret mod denne type af svindel.

Hvad skal jeg gøre?                                                                                                      

Kontrollér altid afsenderens e-mailadresse til mindste detalje. Nogle gange er der blot et enkelt tegn til forskel mellem den falske og den rigtige e-mailadresse. Fx aeldresagen@aeldresagen.dk (sandt) og aeldresagen@aeldre.sagen.dk (falsk - bemærk det ekstra punktum).

Hvis du pr. e-mail opfordres til økonomisk handling, skal du altid tale direkte med afsenderen – enten personligt eller telefonisk - inden du foretager dig noget.

Det gælder også, selvom der i teksten fx står, at afsenderen ikke kan træffes telefonisk.

Du kan med fordel læse politiets pressemeddelelse og gode råd om den såkaldte         CEO-fraud/direktørsvindel.                                                                                                        

Sidst opdateret 24.08.2023