Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Bliv frivillig

Se hvordan du kan være med til at gøre en forskel som frivillig i Ældre Sagen

Gode fællesskaber - gode liv

Som bruger af Ældre Sagens halvårsprogram får du inspiration til at deltage i en mangfoldighed af forskellige aktiviteter og arrangementer.

Det bidrager til, at du er med i fællesskaber og får gode oplevelser.

Der er brug for flere frivillige Vi vil rigtig gerne invitere mange flere ind i fællesskabet. Og derfor har vi brug for endnu flere frivillige som fx besøgsvenner, demensaflaster, en at følges med til aktiviteter, ledsagerordning o.s.v. Men der er også et stort behov for at ensomme rent faktisk bliver inviteret med ind i fællesskabet. Og det er en udfordring, der også kræver en fokuseret indsats.

Fællesskaber er et værn mod ensomhed. Isæt når livet forandrer sig. Alligevel deltager mange – især mænd – kun sjældent i aktiviteter i foreninger.

Den seneste sundhedsprofil på landsplan viser desværre, at der er rigtig mange ensomme i Danmark. Det betyder at der i Haderslev Kommune formentlig er ca. 600 borgere, der oplever svær ensomhed.

Sammen er vi bedst

Forebyggelse er et vigtigt ord – også når det handler om imødegåelse af ensomhed. Og derfor bør indsatsen mod ensomhed starte med ”forebyggelse”. Det er her familie, venner, arbejdsplads, kollegaer, faglige organisationer, frivillige i foreningerne m.fl. og kommunen kan være med til at skabe bæredygtige ”God fællesskaber – gode liv”.

Vil du vide mere om opgaven som frivillig – så kontakt undertegnede på tlf. 24 49 84 36 – e-mail: meck@live.dk eller formanden Erik Hansen på tlf. 40 36 84 63. 

Frivillige hjælpere søges:

Ældre Sagen i Haderslev vil gerne kunne tilbyde vores medlemmer så mange tiltag som muligt, så alle kan finde det de helst vil beskæftige sig med. Så har du lyst til at undervise andre og være med til at give dem en god oplevelse, eller har du en god idé til idrætsarrangementer, så kontakt idrætskoordinator Janne Skellgaard, tlf. 20 31 62 99.

Aktuelt søges frivillige som besøgsvenner – kontakt Marie Hegaard, tlf. 29 89 32 95.

Og livredder, hvor vi tilbyder livredderprøve – kontakt Janne Skellgaard tlf. 20 31 62 99.

Det skal nævnes, at man som frivillig er ulønnet, men at der selvfølgelig blive stillet gratis kurser til rådighed.

Ældre Sagen samler hvert år alle frivillige til en fælles tur med gode oplevelser.

En anden anledning, hvor vi fejrer frivillige, er den årlige frivilligfest, der arrangeres af Frivillig Center og Selvhjælp Haderslev. Her deltager frivillige fra mange andre sociale foreninger i Haderslev Kommune i Haderslev Idrætscenter.

På Ældre Sagens landsdækkende hjemmeside har vi samlet en masse inspiration om at være frivillig, eksempler på frivilligroller, tips inden du tilmelder dig og andet relevant indhold.

Læs mere om at blive frivillig og tilmeld dig her 

Sidst opdateret 19.04.2023