Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Borgernes møde om seniorbofællesskaber

Borgernes møde trak fuldt hus på Rådhuset
Seniorrådets Teknik- og Boliggruppe havde i samarbejde med Ditte Johnsen og Louise Mehnke fra Facebookgruppen ”Seniorbofællesskaber i Fredensborg Kommune” arrangeret et orienteringsmøde omkring seniorbofællesskaber i Fredensborg Kommune mandag d. 14. januar. Med omkring 300 fremmødte borgere skulle det vise sig, at blive det største borgermøde afholdt i rådhuskælderen nogensinde.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen indledte med en velkomsttale, hvor han bl.a. bekræftede, at seniorboliger er et emne, som optager byrådet meget. Max Pedersen fra Seniorboligen.dk og Mette Mogensen fra Domea gav derefter hver deres version af hvordan dagligdagen former sig i et seniorbofællesskab, samt om hvordan seniorbofællesskaberne opstår.

Herefter kunne direktør Claus True og arkitekt Henrik Hansted Hansen Jensen orientere om deres meget aktuelle seniorbofællesskabsprojekt ”Kongeparken” i Fredensborg, som gerne skulle ende med at rumme 50-60 boliger. Projektet opføres bynært på den tidligere ”Menu grund”. Første etape består af en ombygning af de eksisterende bygninger, som kommer til at rumme 12 boliger, alle i to plan og fra 105 til 140 kvm. Inden byggeriet af 2. etape kan påbegyndes så skal der udfærdiges en ny lokalplan, hvorfor der godt kan gå et par år inden det står færdigt. Desværre opstod der noget forvirring omkring 70 års reglen, som gælder for de nuværende bofællesskaber Florahøj og Strædet i Humlebæk. Man kan godt blive skrevet op til Kongeparken, selv om man er fyldt 70.

Lars Simonsen, formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, fremhævede ligeledes i sin tale, at udvalget er meget positiv overfor oprettelsen af seniorbofællesskaber i Fredensborg Kommune.

Er du interesseret i at følge udviklingen, så kan man tilmelde sig ved at sende en mail til info@kongeparken.nu, eller tilmelde sig Seniorrådets kommende nyhedsmail på Seniorrådets hjemmeside, eller som en tredje mulighed, søge optagelse i Facebookgruppen ”Seniorbofællesskaber i Fredensborg Kommune”.

Fotos: Per Frost Henriksen

Sidst opdateret 08.02.2024