Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Fra NemID til MitID

Den 2. juli har Digitaliseringsstyrelsen udsendt en pressemeddelelse om, at opstarten på MitID er udskudt fra den 16. august 2021 til forventet oktober 2021.

null

Hvad er bagrunden
Baggrunden er, at digitale løsninger bliver erstattet af nye over tid. Det gør de for at være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer.

Kontrakten er udløbet
Kontrakten for den eksisterende NemID-løsning med Nets udløber. Derfor skal en ny løsning erstatte den nuværende. Efter offentlig udbud, blev kontrakten vundet af MitID, som er et samarbejde mellem det offentlige og bankerne.

Overgangen strækker sig over en længere periode
Overgangen vil ske over en længere periode, og du får besked, når det er din tur til at foretage skiftet. Umiddelbart vil du ikke opleve den store forskel, når du først får MitID – ud over, at du fx ikke længere skal bruge dit nøglekort eller nøgleapp. Du skal dog i overgangsperioden, som trækker ind i 2022, beholde NemID.

Selvbetjeningsproces
For at få MitID skal du igennem en flertrinnet selvbetjeningsproces, som du omhyggeligt skal følge. Det skyldes bl.a., at vi skal være sikre på, at der ikke er andre, der udgiver sig for at være dig.

Via denne PDF fil får du oplysning og vejledning om MitID og hvordan du får en MitID app, kodeviser eller kodeoplæser. 

Hjælpsomme links

  • Værd at vide om MitId appen og hvordan du godkender på din smartphone eller tablet.
  • Værd at vide om MitId kodeviseren som er en lille elektronisk enhed, der viser en engangskode.
  • Værd at vide om Mitid kodelæser, som er beregnet til personer med nedsat syn.
  • Den officielle hjemmeside for MitID hvor du finder svar på de fleste spørgsmål omkring MitID. 
  • Demo miljø til at prøve at logge på med MitID
  • Uddybende forklaring og hele forløbet vedrørende MitID kan findes hos Digitaliseringsstyrelsen.

Vejledning og hjælp i It-stuerne
Fra den 1. november 2021 vil Strandstuen i Brønden og Møllen yde vejledning og hjælp til, forberedelse af, krav om udstyr, processen og hvilke muligheder der findes for at skifte fra MitID til NemID. 

Vent med at henvende jer indtil I har modtaget besked fra jeres banken om, at det er jeres tur til at skifte fra NemId til MitID.

Nye digitale postkasser
Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at lanceringen af den nye Digitale Post-løsning, som var planlagt til den 31. november 2021, er udsat til den 21. marts 2022.

Den nye Digitale Post kommer i høj grad til at minde om den nuværende løsning, selv om den består af tre postkasser. Den er udviklet af Digitaliseringsstyrelse i samarbejde med kommuner og regioner. 

Det overordnede mål er, at de mange borgere og virksomheder, der i dag anvender Digital Post, vil opleve en forbedret, sammenhængende og lettilgængelig it-løsning, 

 

Sidst opdateret 15.11.2023