Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Fremtidens Ældrecenter i Vesterled

En enig kommunalbestyrelse har taget beslutning om placeringen af det kommende Ældrecenter.

Brøndby Kommunes nye ældrecenter skal opføres i bydelen Vesterled. Med en placering ved et villakvarter skal der ikke alene skabes et trygt hjem for beboerne, et praktisk og inspirerende arbejdsmiljø for medarbejdere, men også et rart sted at komme for pårørende.

I alt 152 boliger
Det nye ældrecenter vil bestå af 152 boliger, fordelt på plejeboliger og midlertidige pladser til bl.a. rehabilitering, men skal også huse andre sundhedsfremmende og forebyggende funktioner.

Undgår institutionspræg
Byggeriet udføres som mindre bofællesskaber for at undgå institutionspræg og samtidig opføres ældrecenteret som et lavt og smalt byggeri, der skal sikre, at det passer bedre ind i omgivelserne tæt på et parcelhuskvarter.

DGNB-certificeret
Det nye ældrecenter bliver kommunens første DGNB-certificerede byggeri. En DGNB-certificering bygger på en helhedsorienteret forståelse af bæredygtighed. Det betyder, at man med DGNB ikke blot evaluerer et byggeri ud fra, hvor miljømæssigt bæredygtigt det er, men også ud fra, hvor socialt og økonomisk bæredygtigt det er.

Start på byggeriet var forventet ultimo 2022, det er indtil videre udsat. Den endelige startdato vil blive oplyst, når den foreligger.

Sidst opdateret 15.11.2023

 • Preben Frank

  • Tryghedsopkald
  • Ældre- og sundhedspolitik

  Mobil
  20451572
 • Tine Charlotte Jargin

  • Sekretær

  Mobil
  24943800